اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فریادرس در جمع دانشجویان به تحلیل و بررسی دو گفتمان انقلاب اسلامی در زمان مشروطه و در آستانه انقلاب اسلامی پرداخت.
وی ضمن بیان دیدگاه ها و مباحث مطرح شده در هر گفتمان، به تعریف گفتمان اشاره داشت و آن را مسئله عدالت، استکبار ستیزی، توجه به اقشار ضعیف جامعه دانست که یک بستر مفهومی را تشکیل می دهد.
مسئول بسیج دانشجویی استان همدان اشاراتی هم به فتنه سال های 78 و 88 داشت و بیان کرد که در این فتنه ها نقش رهبری از همه موثرتر بوده؛ چراکه سطح گفتمان عدالت توسط ایشان بیان شده و مبحث مطالبه عمومی در این زمینه ایجاد شد.
فریادرس همچنین دوره بعد از سال 68 را دوره عرفی گرایی خواند و بیان داشت: در این فتنه ساختار غرب گرا نفوذش را از دست داده و یک فرو کاست اتفاق افتاده است. بدین صورت غرب گرایان سعی در بازسازی فتنه گماشته و در پی آن در انتخابات 93-94 بازگشت به ادبیات مشروطه خواهی میرزا ملکم خان مشاهده شد.
وی در ادامه به بررسی دو طیف مشروطه خواهی مذهبی و غیر مذهبی پرداخته و همچنین این شاخه ها را در آستانه انقلاب اسلامی بررسی کرد.
مسئول بسیج دانشجویی استان همدان با اشاره به آنکه در دوره قاجار بیش از 90 درصد مردم سواد نداشته و اکثریت پایبند به مذهب بودند، گفتمان مسلط در این دوره را، ارزش های مذهبی معرفی نمود.
فریادرس در ادامه ازعوامل مهم و اختصاصی جریان مشروطه را ارتباط با خارج و بیگانگان مطرح کرد و ملکم خان را با روش فکری غرب گرایی شناساند. در این میان اشتراکی که میان پارادایم ملکم و انقلاب اسلامی وجود دارد تنها در مسئله عدالت خواهی است.
وی در پایان گفت: ویژگی جامعه شناختی نشان داده که مردم به اسلام و روحانیت پایبندند و ازاین رو باید تمام تلاش خود را گماشته تا برای مردم زندگی خوبی را فراهم کنیم و اینگونه اقتصاد را از حوزه لیبرال خارج کرده و بتوانیم براین مسئله تسلط داشته باشیم.