به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، برخی از مقامات پیشین و کنونی آمریکا به خبرگزاری رویترز گفتند که دولت اوباما در حال طرح تمهیدات لازم برای ارتقای وضعیت مرکز فرماندهی سایبری در پنتاگون است. این تمهیدات شامل تمرکز بیشتر بر توسعه سلاحهای سایبری با هدف بازدارندگی در برابر حملات، مجازات اخلالگران شبکه های آمریکا و حمله به دشمنانی همچون داعش است.
مقامات آمریکایی می گویند که طبق طرح کاخ سفید، مرکز فرماندهی سایبری آمریکا به یک «مرکز فرماندهی واحد» تبدیل می شود که با سایر شاخه های رزمی ارتش آمریکا همچون فرماندهی مرکزی و فرماندهی پاسفیک هم تراز است.
مقامات آمریکا همچنین می گویند که [طبق این طرح] مرکز فرماندهی سایبری از «آژانس امنیت ملی» که مسئول انجام استراق سمع الکترونیکی است، جدا خواهد شد. این تفکیک به رهبران این مرکز فرماندهی برای توسل جستن به ابزارهای سایبری پدافندی و آفندی اختیار و توانایی بیشتری می بخشد.
یکی از مقامات پیشین اطلاعاتی و آگاه به طرح مزبور که نخواست نامش فاش شود، گفت که این طرح نشاندهنده نقش فزاینده عملیات سایبری در جنگهای مدرن، مأموریتهای متفاوت مرکز فرماندهی سایبری و آژانس امنیت ملی آمریکاست.
شایان ذکر است که هم سخنگوی مرکز فرماندهی سایبری و هم آژانس امنیت ملی آمریکا از اظهارنظر در مورد این طرح امتناع کردند.
گفتنی است مرکز فرماندهی سایبری که در سال ۲۰۱۰ تشکیل شد، در حال حاضر زیرمجموعه «مرکز فرماندهی استراتژیک» آمریکاست که بر عملیات فضایی ارتش، تسلیحات هسته ای و پدافند موشکی نظارت می کند.