به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه سی و سومین اجلاس روسا و مدیران وزارت آموزش و پرورش که در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است بیان کرد : مهمترین بخشی که دولت را به مردم اتصال میدهد آموزش و پرورش است ، گسترده ترین سطح تماس دولت با جامعه در این حوزه شکل می گیرد ، بیشترین نیرو و کارمندان دولت در این بخش حضور دارند .
وی افزود : توسعه همه جانبه کشور باید براساس اصلاح مدرسه استوار باشد . دنیای امروز و آینده حکایت از پیچیدگی های بیشتر موضوعات دارد. در مواجهه با تحولات فناورانه در عصر ارتباط و اطلاعات آموزش و پرورش ثابت نمی ماند. ما نیاز به یک آموزش و پرورش پویا و کارآمد داریم که با هوشیارسازی در مقابل تحولات آینده ، نسل امروز را برای فردا مجهز کند .
جهانگیری عنوان کرد : کودک و جوان امروز نمی تواند از جهان بگریزد ، باید جهان را بشناسد و در عین حال نیز به فرهنگ و آیین اسلامی ایرانی تعلق خاطر داشته باشد . هرکاری که بخواهیم برای آینده همه حوزه ها انجام دهیم باید از آموزش و پرورش شروع کنیم لذا نیازمند آموزش و پرورش پویا ، انعطاف پذیر و سازگار با معیارهای فرهنگی دینی، اسلامی و ایرانی هستیم .
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد پیش نیاز تحول تغییر نگرش است که درهمه سطوح باید صورت گیرد آموزش و پرورش در مرحله اول نیازمند منزلت است . باید به منزلت معلم و آموزش و پرورش بصورت جدی توجه کنیم ، آموزش و پرورش همچنین نیازمند سیاستگزاری ، سرمایه گذاری و نحوه اداره کردن با ساختارهای مناسب است .
اسحاق جهانگیری اظهار کرد : سخن گفتن در جمع عزیزانی که سیاستگزاران ومدیران آموزش و پرورش هستندکه همه دست اندرکاران تعلیم و تربیت محسوب می شوند دشوار است .
وی گفت: از تلاشهای وسیع و گسترده ای که شما برای تعلیم و تربیت یک کشور در شرایط سختی که برای دولت قابل درک و فهم است متحمل می شوید تشکر می کنم .
جهانگیری افزود: مسئولیت شما بسیار بزرگ است .تعلیم بزرگترین منابع توسعه کشور که منابع انسانی است به عهده شماست که کاری بسیار دشوار است .
معاون اول رئیس جمهور به برخی از ضرورت ها و مسائل پیش روی آموزش و پرورش اشاره کرد: آموزش و پرورش مهمترین و بزرگترین نهاد اجتماعی کشور است که بیشترین بار تحقق آرمانها و آرزوهای یک ملت به دوش آن گذاشته شده است . چشم امید همه کسانی که به توسعه پایدار و پیشرفت ایران فکر می کنند به آموزش و پرورش است .
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اهمیت آموزش و پرورش در نظام جمهوری اسلامی ما از ابتدای انقلاب در سخنان امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری تا امروز مورد تاکید قرار گرفته است .
جهانگیری خاطرنشان کرد: در اسناد بالادستی کشور به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش پرداخته شده است . مسئولان عالی رتبه نظام اتفاق نظر دارند که رسیدن به اهداف توسعه کشور فقط با یک سیستم آموزش و پرورش کارا و تأثیرگذار ممکن است . همه میدانیم که پایه و اساس پیشرفت کشور نیروی انسانی است ، اولین و مهمترین نقش در تربیت نیروی انسانی به عهده آموزش و پرورش است .
اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه سی و سومین اجلاس روسا و مدیران وزارت آموزش و پرورش که در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است درباره رتبه بندی معلمان آموزش وپرورش خاطرنشان کرد : مهر سال 94 بدترین سال اقتصادی کشور بعد از انقلاب بود . در چنین سالی دولت تصمیم گرفت به وعده ای که به معلمان داده بود عمل کرده و رتبه بندی را اجرایی کند . دولت در همان سال 1350 میلیارد تومان و درسال 95 سه هزارو 500 میلیارد تومان برای طرح رتبه بندی معلم ها اختصاص داد . اگرچه این اقدامات کار بزرگی بود اما در مقابل نیازهای آموزش و پرورش اقدام بزرگی نبود .
وی افزود: در زمینه شاخص های عدالتی در مناطق محروم تصمیمات مهمی گرفته شده است ، هرچه به سمت مناطق محروم حرکت می کنیم دشواری آموزش وپرورش بیشتر می شود ردیف های متعددی در بودجه پیش بینی شده که براساس آنها امیدواریم با پرداختهایی که انجام می گیرد بتوانیم بخشی از تنگناهای مناطق محروم را برطرف کنیم .
جهانگیری در بخش دیگری از سخنرانی خود به اقدامات دولت تدبیر و امید اشاره کرد و ضمن بیان اینکه این دولت وارد سال چهارم خود می شود گفت : یکی ازمهمترین چالشهایی که کشور با آن مواجه بوده مسائل هسته ای و روابط بین الملل است لذا اولین دستور دولت ایجاد فضای آرام ،تعاملی و گفتگو بین ایران و سایر کشورها بوده است . همچنین دولت سعی کرده است تلاشهای اسلام هراسی را ناموفق کند، تحریم های ظالمانه را برطرف کند و حقوق هسته ای را در فضای بین الملل به رسمیت بشناسد . خیلی ها تصور نمی کردند که دولت قادر باشد در یک دوره زمانی کوتاه با چند کشور ابرقدرت به توافق برسد .
وی اداه داد: در زمینه اقتصاد با چالش تورم ،رکود و رکود تورمی مواجه بوده ایم . معاون اول رئیس جمهور ادامه داد : مهمترین برنامه ما در این زمینه این بود که تورم کاهش پیدا کند ، چرخ تولید راه بیفتد و بخش خصوصی به صحنه اقتصاد بییاید . بسیاری از کشورهای نفت خیز با اینکه مشکلات ما را نداشتند با کاهش قیمت نفت دچار بحران های عظیم شدند در حالیکه ما با مدیریت در کشور باعث شدیم ثبات اقتصادی بهم نخورد .
جهانگیری با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد : اقتصاد مقاومتی باید با کمک دستگاه های فرهنگی گفتمان سازی فراگیر شود . آموزش و پرورش در بین سایر دستگاه ها نقش تعیین کننده تری دارد .
اسحاق جهانگیری گفت: دولت واقف است که آموزش و پرورش برای رسیدن به نقطه مطلوب تنگناهایی پیش رو دارد . باید اقتصاد آموزش و پرورش به عنوان موضوعی جدی در دستور کار قرار گیرد .
وی افزود: دشواری معیشت معلمان مسئله ای جدی است که باید به آن بپردازیم .معلم نیازمند زندگی شرافتمندانه است . جای خوشحالی دارد که با محدودیت هایی که معلم ها دارند هنوز در جامعه ما بین گروه های مرجع معلم ها بالاترین رتبه را دارند .
جهانگیری در ادامه به مدارس اشاره کرد و گفت مدارس از جهت فرم و شکل نیازمند تغییرات هستند . فاصله بین مدرسه کپری و هوشمند بسیار زیاد است و ما می دانیم که جهت گیری به سمت رسیدن به مدارس هوشمند است . رسیدن به این مدارس نیازمند برداشتن گام های جدی است .
او خاطرنشان کرد : دولت تدبیر و امید با همه محدودیت های پیش رو ، تلاش کرده تا به آموزش وپرورش بیشتر از سایر بخش ها نسبت به حل مسائل مادی توجه کند . درسال 92 بودجه 210 هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده بود که در طول یک ماه به 150 هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد چراکه درآمدها غیرواقعی بود . این بودجه محدود با فروش نفت حاصل میشد ، متاسفانه در سال 94 با پدیده ای به نام کاهش بهای نفت روبرو شدیم بطوری که هر بشکه از 110 دلار به 30 دلار کاهش پیدا کرد.