پرویز حسابی عضوهيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران و ايران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره استعفای نائب رئیس اتاق بازرگانی، گفت: آقای جلالپور غلام حلقه به گوش دولت و شخص آقای جهانگیری است. روز ۱۶ ژانویه که اسماً تحریمها برداشته شد، اطلاعات غلطی را در مورد گشایش سوئیفت به آقای جهانگیری دادند و وی هم همین اطلاعات را به رئیس جمهور منتقل کرد. تا همین امروز هم سوئیفت باز نشده و حل مشکلات مرتبط با بانکهای کشور صحبت نادرستی است. پس از آن آقای جلالپور در رسانه ملی حاضر شدند و صحبت از این گشایشهای بانکی کردند. اختلافات از اینجا آغاز و شکاف میان هیأت مدیره ایجاد شد. همچنین اختلافات بین نمایندگان تهران و شهرستانها افزایش پیدا کرد؛ تا ایشان از بیماری قلبی صحبت کنند.
عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: اکنون در مرحله برنامهریزی و رایزنی برای لابی ورود افراد تعیین شده خاص خودشان هستند. در مهمانیهای آنچنانی صحبتهایی برای انتصاب سیاسی جایگزین آقای جلالپور میکنند تا از این موقعیت و جایگاه سوءاستفاده کنند. این اواخر همکاری هیأت رئیسه با آقای جلال پور کمرنگ شده بود چرا که مسائل مربوط به اتاق کاملاً دولتی و سیاسی شده است. آقای جلالپور موضوع استعفای خودشون را تحویل اتاق بازرگانی ایران و حتی تحویل رئیس اتاق کرمان دادند. باید سریعاً تشکیل جلسه فوق العاده میشد تا به این وضعیت رسیدگی شود. اما این جلسه به روز یکشنبه آخر مردادماه موکول شد.
وی با اشاره به تبدیل اتاق بازرگانی به حیاط خلوت سیاسیون، افزود: اعضای سیاسی اتاق بازرگانی آقای ظریف را با خود به سفرهای اروپایی میبردند و بعد هر بازرگان را برای این سفر به پرداخت ۹ میلیون تومان موظف کردند؛ در حالیکه هزینه این گونه سفرها به مراتب کمتر از اینها است. مشکلات اتاق بازرگانی زیاد است. ساختمانی که برآورد هزینه ۱۰ میلیاردی داشته تاکنون ۱۰۰ میلیارد خرج برداشته اما هنوز پروژه آن تمام نشده است! این اتفاقات در دوره ریاست آقای نهاوندیان رخ داد.
پرویز حسابی فضای اتاق را کاملاً سیاسی دانست و تصریح کرد: دولتیها با رخنه خود در اتاق بازرگانی، سم مهلکی را به این مجموعه تزریق کردهاند و ساختار را بیاستفاده و بیجهت بزرگ کردند. تشریفات آنچنانی ایجاد کردهاند که هیچ اثر مثبتی هم بر بازده کاری نداشته است. قبلاً فقط ۱ دبیر کل و ۱ قائم مقام داشتیم. الان ۱ دبیر کل و ۶ معاون دبیرکل داریم. این ازدیاد جمعیت در اتاق و ورود سیاسون به این فضا، هیچ اثر کاری برای فعالان اقتصادی نداشته است. فقط دوستان و فامیلهای خود را به اتاق آورده اند و هر کاری بخواهند میکنند.
وی با رد موضوع بیماری آقای جلالپور درباره رد پای وزیر صنعت در فضای اتاق بازرگانی، افزود: موضوع بیماری آقای جلالپور حرف بیربط است. استعفای رئیس اتاق بازرگانی را قطعی است. آقای جلالپور کارمند دولت نیست حتی اگر باشد هم نمیخواهد بماند. زوری که نیست. آقای نعمتزاده، آقای خسروتاج را مدیرعامل پتروشیمی کرد و سپس وارد اتاق بازرگانی کرد. خسروتاجی که قبل از دولت احمدی نژاد معاون وزیر بود و مخالف بخش خصوصی بود. در دولت احمدینژاد خسروتاج جایگاه مناسبی نداشت و دوباره در دولت آقای روحانی با حمایتهای وزیر صنعت جایگاهی کسب کرد. ابتدا مدیرعامل شرکت پتروشیمی شد و سپس وارد اتاق شد. حالا او را رئیس هیأت نظارت اتاق کردند!
وی در پایان با تأیید محدود شدن فعالیتهای اتاق به سیاسیتهای دولتیها، افزود: آقای جهانگیری هم به نوعی وارد این عرصه شده است. برادر آقای جهانگیری در اتاق بازرگانی فعالیت دارد.