به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الشرق الاوسط، نصیر نوری سخنگوی وزارت دفاع عراق شب گذشته (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگاران افزود: هواپیمای شناسایی و کنترل «کینگ ایر» به منظور شناسایی، جمع آوری و تحلیل داده ها و اطلاعات در عملیات آزادسازی موصل استفاده خواهد شد.
وی گفت: از ویژگی های این هواپیما، پرواز در ارتفاع متوسط، جمع آوری اطلاعات و تحلیل داده ها و انتقال آن به مرکز فرماندهی است.
وی خاطر نشان کرد: از دیگر ویژگی های هواپیمای شناسایی «کینگ ایر» پرواز در شب و همچنین پرواز در شرایط نامساعد جوی است.
سخنگوی وزارت دفاع عراق روز دوشنبه نیز از تحویل سری سوم از جنگنده – بمب افکن های 'اف 16' خریداری شده از آمریکا خبر داده بود.
براساس این گزارش، عراق 36 هواپیمای «اف16» از آمریکا خریداری کرده است.
بغداد بار اول در تاریخ 13 ژوئیه 2015، روز اول عملیات زمینی آزادسازی استان الانبار از کنترل داعش، چهار فروند اف 16 را در پایگاه 'بلد' در استان صلاح الدین دریافت کرد.
محموله دوم نیز فوریه گذشته وارد عراق شد که شامل چهار جنگنده - بمب افکن بود.
مدتی قبل بود که اولین گروه از جنگنده - بمب افکن های اف 16 نیروی هوایی عراق پس از یک تاخیر نسبتا طولانی به نیروی هوایی عراق تحویل داده شد، جنگنده هایی که در نگاه اول بسیار پیشرفته به نظر می آیند، اما با دقیق تر شدن در جزییات خرید نیروی هوایی عراق می توان به نکات بسیار جالبی پی برد چراکه اف 16 های عراقی از ضعف های عجیبی خصوصا در بخش تسلیحات رنج می برند.
در عین حال در بحث حمایت از نیروهای زمینی و مبارزه علیه گروه هایی مثل داعش هم وجود مهمات هدایت ماهواره ای که از دقت فوق العاده بالایی برخوردار بوده و بر خلاف بمب های هدایت لیزری در شرایط بد جوی دچار مشکل نمی شوند، بسیار مهم و حیاتی به حساب می آید که ناوگان اف 16 عراقی از این قابلیت بی بهره هستند، اما در حال حاضر مصر و ترکیه از جمله دارندگان این بمب ها به شمار می روند.
در بخش تسلیحات هوا به هوا و در بحث دفاع در برابر تهدیدات هوا پایه نیز، سلاح های عمدتا قدیمی به عراقی ها تحویل داده شده است.