به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو برخی از نمایندگان کنگرۀ امریکا، مقامات امنیت ملیِ سابق این کشور و دیگر منتقدان ترامپ میگویند وی در اظهاراتش، ولو به شوخی، از حامیانِ قانون حملِ اسلحه در امریکا خواسته است که کلینتون یا نامزدهای وی برای حضور در دیوان عالی را به گلوله ببندند.
ترامپ در یک اجتماع انتخاباتی در شهر ویلمینگتون در ایالت کارولینای شمالی با اشاره به متمم دوم قانون اساسی امریکا که تضمینکنندۀ حمل سلاح است، گفت: «هیلاری میخواهد متمم دوم را از اساس لغو کند.»
وی خطاب به هوادارانِ حمل سلاح، افزود: «اگر او بتواند قضات خود را (در دیوان عالی) انتخاب کند، کاری از شما برنمیآید... اگرچه حامیانِ متمم دوم، شاید راهی باشد، نمیدانم.»
این نامزدِ میلیاردرِ جمهوریخواه، پیش از این اظهارنظرِ جنجالآفرین، مانند گذشته به انتقاد از سیاست دموکراتها پرداخت و به حامیانش گفت اگر کلینتون رأی بیاورد، گویی باراک اوباما، رئیس جمهورِ کنونی امریکا، چهار سال دیگر و البته در شرایط بدتری رئیس جمهور خواهد بود.
این غول املاک و مستغلاتِ نیویورکی با اشاره به طرح اقتصادی خود که روز دوشنبه آن را اعلام کرد، گفت: «من دیروز یک برنامۀ گسترده برای کاهش مالیات ارائه دادم. کلینتون میخواهد مالیات شما را دوبرابر کند.»
واکنشها به اظهارات ترامپ
برخی ناظران سیاسی میگویند اظهارات ترامپ، به معنای تهدید به مرگِ کلینتون است، اما برخی دیگر معتقدند وی خواستار افزایش فعالیت سیاسی حامیان حمل سلاح شده است.
رابی موک، مدیر ستاد انتخاباتی کلینتون، با انتشار بیانیهای دو جملهای به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد: «خیلی ساده است. آنچه ترامپ میگوید خطرناک است. فردی که به دنبال ریاست جمهوریِ ایالات متحده است نباید خواستار خشونت، به هر طریقی، شود.»
از سوی دیگر ترامپ در واکنش به انتقادات مطرح شده، گفت او تنها از حامیان خود خواسته است که با استفاده از قدرت رأی خود، از انتصاب قضات موردِ نظر کلینتون در دیوان عالی جلوگیری کنند تا مانع از محدود شدن حقوق خود با توجه به متمم دومِ قانون اساسی شوند.
نامزد نهایی حزب جمهوریخواه به شبکۀ تلویزیونی فاکس نیوزِ امریکا گفت: «این یک جنبش سیاسی است. این یک جنبش سیاسی قوی است، جنبش متمم دوم. هیچ تفسیر دیگری نمیتواند داشته باشد.»
مایکل هیدن، ژنرال بازنشسته و رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) پس از این اظهارت به شبکۀ خبری سی.ان.انِ امریکا گفت: «اگر کس دیگری این حرفها را زده بود... اکنون سرویس مخفی در حال بازپرسی از او بود.»
هیدن افزود: «شما تنها در قبال آنچه میگویید مسئول نیستند، بلکه در قبال آنچه مردم از سخنان شما استنباط میکنند نیز مسئول هستید.»
سناتورهایی همچون تیم کین و کریس مورفی نیز از سخنان ترامپ انتقاد کرده و آنها را موجب تحریک افراد بیثبات دانستند.
ستاد انتخاباتی ترامپ در مقابل این اظهارنظرها با انتشار بیانیهای اظهارات این نامزد جنجالی را «تواناییِ ایجاد اتحاد» نامید.
ترامپ اخیراً نه تنها از سوی شخصیتهای سیاسی و نظامیِ دموکرات بلکه از سوی همحزبیهای خودش نیز با انتقادات شدید روبرو شده است.
اخیراً پنجاه مقام ارشدِ امنیت ملیِ امریکا از حزب جمهوریخواه با انتشار بیانیهای ضمن رد انتخاب دونالد ترامپ به عنوان نامزد نهاییِ این حزب در انتخابات ریاست جمهوری، هشدار دادند که در صورت رأی آوردن، وی «بیفکرترین رئیس جمهور در تاریخ امریکا» خواهد بود.
تام ریج و مایکل چِرتوف، نخستین و دومین وزیر امنیت داخلیِ دورۀ ریاست جمهوریِ جورج دبلیو بوش، جان نِگروپونته، رئیس سابق سازمان اطلاعات ملی و مایکل هِیدن، مدیر سازمان سیا در دورۀ ریاست جمهوریِ بوش، از جمله افرادی بودند که بیانیۀ مذکور را امضاء کردند.
انتخابات سراسری ریاست جمهوری امریکا روز ۸ نوامبر 2016 (18 آبان 1395) برگزار و جانشین باراک اوباما، رئیس جمهور دموکراتِ ایالات متحده، تعیین خواهد شد.