آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۳۴۲۴
میرکیانی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

تقریظ رهبر انقلاب وظیفه مسئولان فرهنگی را سنگین‌تر می‌کند/ ۳۵ سال است برای کودکان می‌نویسم

نویسنده کتاب «تن‌تن و سندباد» گفت: من حدود ۳۵ سال است که در همه عرصه‌ها برای کودکان می‌نویسم. در برنامه «قصه‌های ظهر جمعه» هم مجبور بودم هر هفته یک قصه بنویسم که مبنای آشنایی من با ادبیات کهن و عامیانه شد.

محمد میرکیانی، نویسنده کتاب «تن‌تن و سندباد» در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، درباره تفاوت نوشتن برای مخاطب کودک و بزرگسال گفت: «وقتی نویسنده‌ای برای مخاطب کودک نوجوان می‌نویسد تلاش می‌کند وارد فضای ذهنی و جهان کودکانه شود. در حالیکه ادبیات بزرگسال متناسب با نیاز بزرگسالان تولید می‌شود.»

 

وی افزود: «من حدود 35 سال است که در همه عرصه‌ها برای کودکان می‌نویسم. آن زمانی هم که در برنامه «قصه‌های ظهر جمعه» بودم، مجبور بودم هر هفته یک قصه بنویسم. همین مبنای آشنایی من با ادبیات کهن و عامیانه شد. از طرفی به‌خاطر استمرار کارم به دانشی دست پیدا کردم که بعد از سال‌ها مبنای نگارش کتاب «تن‌تن و سندباد» شد.»

 

این نویسنده کودک و نوجوان ادامه داد: «کتاب «تن‌تن و سندباد» با درون مایه کودکانه و توجه به داشته‌های فرهنگی خودمان نوشته شده است. همین‌طور تببین ارزش‌های فرهنگی بومی در برابر ارزش‌های غربی. «تن‌تن و سندباد» اولین کتاب در حوزه تهاجم فرهنگی است.»

 

میرکیانی با اشاره به کاهش تولیدات در حوزه کودک و نوجوان گفت: «اهالی فرهنگ اهل مطالعه نیستند و کسانی که وظیفه اصلی‌شان تولید فرهنگی است مطالعه نمی‌کنند. حوزه تولید فرهنگ وقتی ضعیف می‌شود که مطالعه پایین بیاید. در دهه شصت تیراژ کتاب‌های کودک و نوجوان 100 هزار نسخه بود. الان چه کسی دغدغه کتاب‌خوانی دارد.»

 

نویسنده کتاب «تن‌تن و سندباد» خاطرنشان کرد: «کشورهای غربی که خودشان مبدع شبکه‌های اجتماعی و مجازی هستند بالاترین آمار تولید و مطالعه کتاب‌ها را دارند. کسی که مطالعه می‌کند به اندازه کافی کلمه و واژه پیدا می‌کند. همین باعث تولید ادبی می‌شود. کسی که خودش کتاب نمی‌خواند نمی‌تواند دیگران را به مطالعه ترغیب کند.»

 

وی با بیان اینکه «تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «تن‌تن و سندباد» وظیفه مسئولان فرهنگی را سنگین‌تر می‌کند»، افزود: «اولین وظیفه مسئولان فرهنگی بالا بردن دانش‌شان از طریق مطالعه و کتابخوانی است. باید کتاب را بی‌واسطه مطالعه کرد و ورق زد. مطلعه از طریق شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اطلاعات را بالا می‌برد اما دانش‌افزایی نمی‌کند.»

 

میرکیانی در پایان گفت: «نوشتن برای کودکان دشوار است. هنرمند باید با کمترین واژه‌ها و به ساده‌ترین شکل ممکن مفاهیم مختلف و پیچیده را بیان کند. نویسندگان کودک و نوجوان برای خلق آثار فاخر باید دوران کودکی شان را خوب به یاد داشته باشند.»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار