اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی برزگر با اشاره به اینکه ۳۷ گروه تا ۲۷ شهریورماه سال جاری به اردوهای جهادی اعزام می شوند، گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تعداد۲۴۰۰ نفر از دانشجویان علاقه مند از ۴۷ دانشگاه استان در قالب ۳۷ گروه به این اردوها اعزام خواهند شد.
وی افزود: هر کدام از گروههای اعزامی به مدت ۱۰ شبانه روز در مناطق محروم استان از جمله آبگرم، آوج، الموت شرقی و غربی و طارم حاضر به خدمترسانی می شوند.
مسئول بسیج دانشجویی استان قزوین با تاکید بر اینکه در سال جاری شروع فاز اول این اردوها از تعطیلات نوروز و از سوم تا ۱۳ فرودین ماه میباشد، تصریح کرد: این ایام ۳۰۰ دانشجو با طلاق دنیا و حضور در مناطق محروم به معنای واقعی تلاش کردند تا طعم خوش خدمت گذاری به خلق را چشیده و به مردم مناطق محروم بخش الموت غربی خدمات خود را ارائه دهند.
برزگر تصریح کرد: این گونه اردوها از آن جهت ویژه و پر اهمیت است که دانشجویان به صورت داوطلبانه و در ایامی که همه به دنبال مسافرت، استراحت، دید و بازدید و سریال های تلویزیونی و مطالعات هستند بدون هیچ گونه چشم داشتی و در راه خدا در این مناطق جهت ارائه خدمات حضور دارند.
وی عرصه های اردوهای جهادی را حول محورهای آموزشی، بهداشتی- درمانی، فرهنگی و عمرانی و اقتصاد مقاومتی برشمرد و تصریح کرد: در نوروز امسال گروه های بهداشتی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خدماتی بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان را به مردم این مناطق عیدی دادند که تمامی این خدمات به صورت رایگان بود.
مسئول بسیج دانشجویی استان قزوین با بیان اینکه فاز دوم این اردوها در تیرماه برگزار شد، ادامه داد: دانشجویان دانشگاه های پیام نور استان در قالب شش گروه از تاریخ ۱۹ تا ۳۰ تیرماه در مناطق آبگرم و آوج و روستاهای استلج، پرسپانج، گل زمین، توآواریا، یمق، کلنجین حاضر شدند و انواع خدمات آموزشی و عمرانی و فرهنگی را ارائه دادند.
برزگر خدمات جهادگران دانشجو را در عرصه اقتصاد مقاومتی چنین دانست: با توجه به اهمیت اقتصاد مقاومتی تلاش شد تا خدماتی در عرصه اقتصاد مقاومتی اجرا شود از این رو حضور مهندسین کشاورزی به صورت خانه به خانه و توجیه زنان روستا در خصوص آموزش و به کارگیری هنرهای دستی در قالب مشاغل خانگی از جمله فعالیت های این گروه به شمار می رود.
وی ادامه داد: همچنین آموزش و توجیه مردان روستا در تبدیل آبیاری سنتی به آبیار قطره ای، بسته بندی محصولات، پرورش قارچ، زنبور داری، دامداری، پرورش مرغ خانگی و دیگر برنامه ها از دیگر برنامه های گروه اقتصاد مقاومتی می باشد.
مسئول بسیج دانشجویی استان قزوین با اشاره به آثار سازندگی و تربیتی بی شمار این حرکت جهادی تصریح کرد: آشنایی جوانان با محرومیت و ایجاد حس قدرشناسی و شکرگذاری در آنها از جمله آثار خوب اردوها بر روی دانشجویان حاضر در این طرح است.
برزگر با بیان اینکه مهمترین اهداف این اردوها خودسازی دانشجویان است، تصریح کرد: برترین جهادها جهاد اکبر در معرکه نفس است. این گذر از خود و اجابت حق بزرگترین و مقدسترین غنیمتی است که از این سفر برای آدمی میماند، از این رو مهمترین هدف برگزاری اردوهای جهادی را می توان خودسازی عنوان کرد.
وی تاکید کرد: تقویت روحیه جهادی دانشجویان در جهت گسترش تربیت نیروهای همطراز با انقلاب اسلامی و منویات مقام معظم رهبری هدفی بزرگ در راستای اردوهای جهادی است.
مسئول بسیج دانشجویی استان قزوین در ادامه به دیگر اهداف اردوهای جهادی پرداخت و گفت: یکی دیگر از اهداف اردوهای جهادی سازندگی عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی در مناطق محروم است. در اردوی جهادی، دانشجویان با وضعیت زندگی یک منطقه محروم کشور در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی، معیشتی و بهداشتی و غیره آشنا شده و از طریق تلاش مخلصانه برای سازندگی در آن منطقه در آن ابعاد، می کوشند که خود را ساخته و رضوان الهی را کسب کنند.
برزگر تصریح کرد: در اردوهای جهادی بی شک بعد سازندگی معنوی و فرهنگی دانشجوهای جهادگر به مراتب بالاتر، با اهمیت تر و مهم تر از بعد سازندگی و عمرانی آنها خواهد بود؛ بنابراین نباید از چنین برنامه هایی غفلت شود.
وی اردوهای جهادی را یکی از مصادیق بارز مدیریت جهادی برشمرد و تصریح کرد: اگر کار خالصانه برای رضای خدا و با همت و روحیه خدایی باشد با کمترین امکانات میتوان کارهای بزرگی انجام داد.
مسئول بسیج دانشجویی استان قزوین در پایان با تاکید بر اینکه در صورت اعتماد مسئولان به دانشجویان و جهادگران می توان شاهد برداشتن گام های بلند در مسیر خدمت رسانی بود، خاطرنشان کرد: این اردوها دارای آثار و برکات بسیاری است و دانشجویان نشان دادند مرد عمل هستند و می توانند بخشی از عدالت اجتماعی را از طریق چنین اردوهایی به وقوع بپیوندند؛ چرا که جوانان امروز آینده سازان، مدیران، پدران و مادران آینده جامعه ما هستند و می توان با اعتمادی که به آنها می شود شناخت خوبی در حوزه عدالت اجتماعی، روحیه جهادی و انقلابی در آنها ایجاد کرد.