اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص قراردادهای جدید نفتی گفت: دولت و وزیر نفت باید جوابگو باشند که با وجود این همه ایراداتی که کارشناسان به این قرارداد دارند؛ چرا بر نوع قرارداد ipc اصرار دارند.
وی افزود: متاسفانه در هیچ بندی از این قرارداد پیمانکار موظف به انتقال فناوری به شرکت ملی نفت ایران نشده است؛ مطابق این قرارداد شرکت های خصوصی داخلی به عنوان شریک شرکت های خارجی در یک طرف قرارداد قرارمی گیرند و شرکت های خارجی متعهد می شوند، نه موظف؛ که دانش فناوری خود را به این شرکت های خصوصی منتقل کنند.
مسئول بسیج دانشجویی پردیس فارابی دانشگاه تهران تصریح کرد: این قرارداد در واقع نه تنها باعث تقویت شرکت ملی نفت ما نمی شود؛ بلکه باعث تضعیف شرکت ملی نفت هم خواهد شد.
کشاورزی ادامه داد: شرکت خصوصی ایرانی جزئی از شرکت ملی نفت ایران نیست؛ بلکه درکنار شرکت نفتی خارجی و به عنوان جزئی از طرف دوم قرارداد است و مطابق قانون شرکت های خصوصی نمی توانند در بخش بالادستی نفت (اکتشاف، توسعه، تولید و بهره برداری) فعالیت کنند.
وی تصریح کرد: در طرح اساسنامه شرکت ملی نفت عنوان شده است که این شرکت باید به عنوان یک شرکت تجاری عمل کند؛ اما با امضای این قرارداد و قبول این بندها نقش شرکت ملی نفت نقش حاکمیتی می شود؛ حالا بماند که ماهم بخاطر این انتقال دانش فناوری که وظیفه طرف خارجی است؛ داریم متعهد می شویم که مبلغ هنگفتی را درقالب انعام یا دستمزد به شرکت های خارجی بدیم، که درواقع هیچ اساس منطقی ندارد.
مسئول بسیج دانشجویی پردیس فارابی دانشگاه تهران بیان داشت: شرکت خارجی ابتدا باید آن درصد ازمالیاتی که درنظرگرفته شده است را پرداخت و بعدا برای تسویه اقدام کند، تا تمام مبلغ را ما برگردانیم؛ که این دقیقا مشخص نیست که چرا ما باید مالیات را از طرف مقابل نگیریم، نمی دانم چرا دوستان ما در آداب مذاکراتشان فقط یاد گرفتن کوتاه بیایند.
کشاورزی خاطرنشان کرد: یکسال است که هم جامعه دانشجویی و هم کارشناسان ایرادات جدی به این قرارداد وارد کرده اند؛ اما به جای جواب منطقی یا به شیوه بسیارنامتعارف و گازانبری برخورد می شود؛ مانند تجمع دانشجویان در مقابل وزارت نفت و یا جواب سربالا دریافت می کنند.