به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دیروز در دانشگاه شهید بهشتی مشهد با اشاره به این که انقلاب اسلامی را انقلاب فرهنگی می دانیم، گفت: نهضت ها و انقلاب های بسیاری در دنیا اتفاق می افتد؛ اما تمام آن ها را به عنوان انقلاب فرهنگی نمی دانیم، ما هیچ وقت جمهوری مشروطیت را به عنوان انقلاب فرهنگی نمی دانیم؛ چرا که محتوا و درون مایه استبداد ستیزی را نداشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما سه قدرت، سخت، نرم و معنایی داریم. قدرت های صاحب نفوذ، با استفاده از قدرت نرم، خواسته هایشان را به دیگر کشورها تحمیل می کنند.
حجت الاسلام واعظی به اهمیت قدرت معنایی اشاره و تصریح کرد: قدرت معنایی در قالب یک گفتمان شکل می گیرد و انقلاب اسلامی ایران، برای جمهوری اسلامی قدرت معنایی ایجاد کرد و آن هم بخاطر ارزش هایی است که در انقلاب متبلور شده است و امام خمینی(ره) افراد را به این سمت ارزش ها سوق دادند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان داشت: آثار این قدرت معنایی را در بین مقاومت اسلامی شاهد هستیم و این قدرت معنایی است که جان ها را تسخیر کرده است.
وی با خاطر نشان کردن این که انقلاب فرهنگی دو رکن دارد، گفت: یک رکن، نابود کردن و به حاشیه بردن فرهنگ شرک است و رکن دوم، استقرار و تثبیت و بالنده کردن آن فرهنگ پویای اسلامی است.
چالش فرهنگی، عمیق ترین و جدی ترین چالش است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که چالش فرهنگی، عمیق ترین و جدی ترین چالش است، افزود: ما در این 30 و چند سال، انواع چالش ها را داشتیم و اکنون چالش جدی ما، چالش فرهنگی است.
حجت الاسلام واعظی تصریح کرد: آن چه ملت ایران رغم زد و انقلابی که ایجاد کرد، حادثه بزرگی در قرن بیستم بود، مخصوصا در حوزه جهان اسلام.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: تحلیلگران و ناظران سیاسی می دانند اگر اجازه بدهند که انقلاب مسیر خودش را برود، چه اتفاق هایی در سطح جهان اسلام اتفاق می افتد.
حجت الاسلام واعظی به اصلی ترین عناصر وجه فرهنگی انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: تأکید بر اصول و ارزش های انسانی و ضرورت استقرار آن ها در مناسبات اجتماعی و باور به این که ما باید به دنبال جامعه اسلامی از اصلی ترین عناصر هستند.
دولت اسلامی، مقدمه جامعه اسلامی است
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به این که دولت اسلامی، مقدمه جامعه اسلامی است، افزود: برپایی انقلاب اسلامی، گام اول است و گام دوم، برپایی دولت اسلامی است و گام سوم، تشکیل جامعه اسلامی است، در این راستا باید ساختار کلان جامعه ما از اقتصاد و آموزش و مناسبات فرهنگی همه اسلامی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مساله حقوق های نجومی را یاد آور شد و افزود:، عده ای می گویند مگر این حقوی های نجومی چقدر مهم است. می گویند اگر این حقوق ها را جمع کنید از اختلاس ها کمتر است، افرادی که این سخنان را می گویند به این نکته دقت نکردند که تمام امید و آروزی ما برای اسلامی شدن جامعه، گره می خورد به این که اعتقاد داشته باشیم به مدیرانی که به دنبال منافع شخصی نیستند و به دنبال مصالح مردم و پیاده کردن اسلام هستند.
وی افزود: بنابراین کمیت مطرح نیست، بحث امانتداری است. اسلام امانتی در دست ماست و اسلام و قرآن، امانتی بر دوش کارگزاران نظام است.
استقلال طلبی و استکبار ستیزی، یکی از ارکان جوهره فرهنگی انقلاب است
حجت الاسلام واعظی گفت: استقلال طلبی و استکبار ستیزی، یکی از ارکان جوهره فرهنگی انقلاب است.
وی گفت: این که خطر آمریکا را برجسته می کنیم، ریشه در واقعیت دارد. ما زخم و زهر استکبار را در کالبد تاریخ خودمان حس کردیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تاکید بر این که باید روح تقلید و وابستگی را کنار بزنیم، افزود: آیا اکنون استقلال در حوزه، فرهنگ و علم داریم؟ آیا دانشگاه های ما در علوم انسانی مستقل می اندیشند؟ و یا این که در علوم انسانی ما در حاشیه علوم انسانی غرب حرکت می کنیم؟ آیا به خودباوری و استقلال فکری در حوزه دانشی انسانی رسیدیم؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اسلام دعوت به عدم تعامل نمی کند، اما این تعامل باید هوشمندانه باشد و باید دشمن شناس باشیم و این مساله را بدانید که استقلال به معنای عدم تعامل نیست و برای پیشرفت باید تعامل داشت.