آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۱۵۹۱
در مناظره «بررسی مسائل زنان و جایگاه زنان در برنامه ششم» مطرح شد:

الهیان: دولت در برنامه ششم تمام مسائل زنان را در یک عبارت خلاصه کرده است!/ صبوری: آیا تغییر تحولات امروز متناسب با انسان و زن امروز است؟

مناظره «بررسی مسائل زنان و جایگاه زنان در برنامه ششم» با حضور زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس هشتم و منیره صبوری، مسئول دفتر سیاسی حزب کارگزاران خراسان رضوی در دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، زهره الهیان مناظره «بررسی مسائل زنان و جایگاه زنان در برنامه ششم» که همایش حیات طیبه در دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی برگزار شد، به نقش تاثرگذار معلمان در جامعه اشاره کرد و گفت: مادران به عنوان محور خانواده نقش کلیدی در جامعه ایفا می‌کنند و حساسیت شغل معمان بانو از این بابت بسیار زیاد است؛ چراکه این قشر نسل آینده مادران جامعه ما را تربیت می‌کند.

 

وی خطاب به دانشجو معلمان با اشاره به این نکته که توصیه من به شما این است که تاریخ انقلاب در حوزه زنان را مطالعه کنید، افزود: دستاوردهای زنان در دوران انقلاب را مطالعه کنید. امروز انقلاب اسلامی در تولید علم سهم 17 دنیا را دارد، بنابراین با مطالعه درخواهید یافت که سهم زنان در محیط‌های علمی، فناوری و اقتصادی چه میزان است.

 

70 درصد کادر سلامت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند

 

نماینده مجلس هشتم شورای اسلامی با اعلام این مطلب که طبق آمار 70 درصد کادر سلامت ما بانوان هستند، خاطرنشان کرد: امام راحل فرمودند که زنان باید در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور داشته باشند، این در صورتی بود که برخی پس از انقلاب مخالف این امر بودند و به امام گفتند که امروز انقلاب به پیروزی رسیده و بهتر است که زنان به خانه‌های خود بازگردند؛ اما امام (ره) با این مسئله مخالفت کردند و گفتند «شما می‌خواهید جامعه را از نیمی از توان خودش محروم کنید؟».

 

الهیان با یادآوری این موضوع که در آن دوره امام(ره) فرماندهی سپاه سه استان مرزی ما در غرب کشور را به یک بانو دادند، گفت: حتی شهید بهشتی از طرف حضرت امام (ره)به بهروزی پیام دادند که در انتخابات مجلس حضور یابید؛ چراکه چنانچه در این دوره حضور نداشته باشید دیگر نخواهید توانست در مجالس بعدی حضور یابید.

 

وی به نگاه رهبری معظم انقلاب به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و بیان داشت: منتها رهبری در ابتدا بر تربیت فرزندان و محور بودن در خانواده تاکید دارند.

 

آیا تغییر تحولات امروز متناسب با انسان و زن امروز است؟

 

در ادامه منیره صبوری با اشاره به این موضوع که نوع نگاه به مسائل برون دادهای مختلفی را ایجاد خواهد کرد، گفت: با توجه به این‌که در حوزه زنان نیز همین نگاه وجود دارد، نمی توان آنان را در یک حوزه تعریف کنیم؛ چراکه یک حوزه تمام مسائل زنان را در برنخواهد گرفت و در نتیجه این امر باعث می‌شود تمامی استعدادهای وی ظهور نکند.

 

وی با طرح این پرسش که آیا حقوق فردی انسان بار بر جنسیت او می‌شود یا بار بر انسانیت او می‌شود؟، گفت: یک زن و یا مرد قبل از هر چیزی یک انسان است که در حوزه پژوهش باید بر این مسائل تاکید کرد.

 

این فعال سیاسی ادامه داد: انسان در دایره زمان مقتضیات خاص خود را دارد. از یک انسانی که در دایره سریع اطلاعات و فضای باز زندگی می‌کند و آخرین اطلاعات علمی به او داده می‌شود، نمی‌توان همان انتظاری را داشته باشیم که 50 سال پیش از او داشته‌ایم.

 

صبوری تاکید کرد: زن امروز به قدری توانمند شده که در عین این که از او انتظار است در جامعه حضور داشته باشد باید در خانه نیز حضور داشته باشد؛ اما برای این‌که از این گذار بگذرد باید این فشارها را تحمل کند.

 

وی با بیان این موضوع که پدر و مادر همپای هم باید در محیط خانواده نقش آفرینی کنند، گفت: هر زمان که نقش یک نفر را کمتر کنیم به همان نسبت محیط خانواده کمرنگ‌تر خواهد شد. در جامعه به همان میزان که به مردان احتیاج است به زنان نیز احتیاج است.

 

مسئول دفتر سیاسی حزب کارگزارن خراسان رضوی با طرح این پرسش که آیا در دایره کنونی، حقوقی که برای زنان وضع شده، متناسب با زن امروز است؟، تصریح کرد: فقه ما پویا است، مهمترین مسئله‌ای که فقه بر آن بنا شده، عقل است، بنابراین باید به عقل روجوع کرد و دید آیا این تغییر تحولات امروز متناسب با انسان و زن امروز است.

 

صبوری افزود: شاید در گذشته مسئولیت اصلی نان آوری خانواده بر دوش مردان بود؛ اما امروز این اقتضا وجود ندارد و هم جامعه و هم خانواده به هر دوی این‌ها نیاز دارد به همین دلیل معتقدیم که باید تغییر و تحولی در این خصوص به وجود آید.

 

وی با بیان این موضوع که باید نسبت به تمامی حقوق زنان، مردان و کودکان پردازش اساسی صورت گیرد، گفت: کسانی که نقش سیاست گذاری و همچنین کسانی که نقش پژوهشگری در این زمینه را دارند باید در این خصوص اهتمام داشته باشد.

 

این فعال سیاسی با بیان این مطلب که چنانچه به این نکات نپردازیم به طور حتم در آینده با آسیب مواجه خواهیم شد، بیان کرد: ما امروز نمی‌توانیم تعلیم بانوان و حتی مردان را با 50 سال پیش مقایسه کنیم. سیاستگذاران و پژوهشگران باید به این نکته توجه کنند.

 

مغفول ماندن زن و نهاد خانواده در برنامه‌های کشور

 

الهیان در ادامه این مناظره با یادآوری این مطلب که امام راه را برای زنان جهت ورود به سطح عالی جامعه باز کردند، خاطرنشان کرد: امام فرمودند «چنانچه زنان ملت ساز در این کشور کنار گذاشته شوند؛ آن کشور به انحطاط کشیده خواهد شد».

 

وی تاکید کرد: ما در مسیر رسیدن به جامعه اسلامی سیری داریم، ابتدا انقلاب می‌شود، بعد دولت شکل می‌گیرد و بعد از آن جامعه و در نهایت تمدن اسلامی به وجود می‌آید. سوال این است که در مسیر رسیدن به جامعه اسلامی در بخش بانوان چه کرده‌ایم؟،  آیا مسیر را صحیح پیمودیم؟.

 

نماینده مجلس هشتم افزود: در سیاست‌های ابلاغی خانواده که رهبری چندی پیش ابلاغ کردند اعلام شده که خانواده باید اولویت درجه یک کشور باشد، این در حالی است که امروز خانواده اولویت درجه یک کشور نیست و در تمامی طرح‌ها، نهاد خانواده مغفول مانده است.

 

دولت باید به پیوست خانواده در طرح‌ها و برنامه‌ها توجه کند

 

الهیان تاکید کرد: در تمامی طرح‌هایی که دولت ابلاغ و اجرا می‌کند باید یک پیوست خانواده وجود داشته باشد و قبل از اجرای طرح مطالعه شود که چنانچه قرار این است طرح اجرا شود تاثیر این طرح بر نهاد خانواده چیست؟.

 

وی آسیب‌های اجتماعی را مهمترین مسئله در حوزه بانوان دانست و گقت: دومین آسیب در جامعه زنان اینترنت است و امروز بر اساس آمار ایرانیان 80 درصد کاربران تلگرام در دنیا را تشکیل می‌دهند که همین عامل تهدیدات بسیاری را برای خانواده ایرانی در بر داشته است.

 

برخورد حذفی، مانع از نگاه تحلیلی می‌شود

 

در بخش دیگری از این نشست صبوری گفت: مسئله خانواده ناشی از علل داخلی و خارجی است که نوع نگرش به این علل بسیار مهم است. زمانی که نگاه حذفی به این علل داشته باشیم یک مدل حرکت می‌کنیم و چنانچه نوع برخورد ما برخرود مثبت و منفی باشد یک مدل حرکت خواهیم کرد.

 

وی با تاکید بر این‌که نباید به پیشرفت و تکنووژی نگاه حذفی داشت، گفت: چنانچه نگاه حذف نداشته باشیم نوع نگاه ما تحلیلی خواهد بود و چنانچه نگاه حذفی داشته باشیم با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم داشت.

 

این فعال سیاسی افزود: عصر دیجیتال اقتضائات خاص خود را دارد. نمی‌توانیم به زنان و مردان بگوییم ارتباطات را کنار بگذارید. حتی در توان دولتمردان نیست که آن را حذف کنند ما باید بر توانمندی شهروندان تاکید و به آنان اجازه تفکر کردن بدهیم.

 

وقتی دولت در برنامه ششم تمام مسائل زنان را در یک عبارت خلاصه می‌کند!!

 

الهیان در ادامه جایگاه زنان در برنامه ششم با اشاره به این موضوع که چنانچه قرار باشد به سند چشم انداز برسیم باید در مسیر همین برنامه‌های پنج ساله عمل کنیم، گفت: دولت طی دو مرحله برنامه ششم توسعه را به مجلس ارائه کرد که در مرحله اول کلیات و مشترکات برنامه‌های مختلف از برنامه اول تا پنجم به مجلس ارائه شد که در همین مشترکات در حوزه زنان تنها به جز یک کلمه «عدالت جنسی» نکته و مسئله دیگر دیده نشده است.

 

وی تاکید کرد: چنانچه خانواده محور جامعه است، قائدتا باید در برنامه ششم به صورت مبسوط به آن پرداخته شود نه به یک عبارت بسنده کنیم.

 

این نماینده اسبق مجلس امنیت، اشتغال و سلامت را نکات کلیدی در حوزه زنان خواند و گفت: در مجلس هشتم که برنامه پنجم را بررسی می‌کردیم چند بند به حوزه زنان و خانواده اختصاص پیدا کرد که هنوز آن بندها توسط دولت اجرایی نشده است.

 

صبوری نیز در این خصوص با تاکید بر این نکته که اقتضائات این عصر اقتضائات خاصی است، گفت: نمی‌توانیم ادعا کنیم که خانواده مهم است؛ اما به حواشی آن نپردازیم زمانی که وارد عالم پردازش منی‌شویم یکی از از نتایج آن همین بحران‌ها است.

 

نباید تمامی درب‌های کشور را به روی آسیب‌های غرب باز کنیم

 

در ادامه الهیان گفت: چنانچه نگاه ما به سمت کشورهای غربی است باید نکات مثبت آنان را مشاهده کنیم نه این که تنها درهای کشور را به سوی تمامی آسیب‌های مدل غربی باز کنیم و بعد نتوانیم این آسیب‌ها را جمع کنیم، چنانچه قرار است راه را اصلاح کنیم باید سیاستگذاری‌های خود را اصلاح کنیم. متاسفانه امروز نگاه ما به مسائل کشور نگاه رای آوری است و نه نگاه کلان کشوری.

 

این نماینده اسبق مجلس تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته اتاق فکرهای بسیاری برای سیاست گذاری وجود دارد و این اتاق‌های فکر با نگاه به آینده، 50 سال آینده کشورشان و حتی دنیا را برنامه ریزی می‌کنند ما نیز باید به همین سمت برویم و آینده پژوهی کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار