اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم در حاشیه سمینار استقرار نظام ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) در آزمایشگاههای دانشگاه، مراکز پژوهشی و پارک علم و فناوری که در پژوهشگاه شیمی در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه چند درصد بودجه پژوهشی سال 95 تحقق پیدا کرده است؟ گفت: در برنامه بودجه سال 95 یک بودجه به صورت متمرکز تعیین شده بود که به صورت روتین 40 درصد این بودجه اختصاص پیدا کرده است اما بودجه 700 الی 800 میلیارد تومانی برای تجهیز آزمایشگاهها دیده شده که تاکنون تحقق پیدا نکرده است و از جدول 14 بودجه ای به ما داده نشده است.
وی در ادامه تاکید کرد: تا پیش از رتبه بندی 9 شاخص برای تخصیص بودجه داشتیم و این شرکتها براساس این شاخصها نمره میگرفتند، حتی برخی دانشگاههای بزرگ با این شاخصها کمتر بودجه به آنها اختصاص پیدا میکرد.
احمدی در ادامه بیان داشت: به منظور تامین اعتبار با سازمان برنامه و بودجه و همچنین خزانه وارد مذاکره شدیم و به احتمال زیاد در نیمه دوم شهریور ماه این اعتبارات محقق میشود.
وی اظهار داشت: این تاخیر در تامین اعتبار باعث شده به سهم یک درصدی خود در تولیدات ناخالص داخلی دست پیدا نکنیم و با آن فاصله داشته باشیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم به شبکه شاعا اشاره کرد و افزود: این شبکه برای استفاده بهینه از تجهیزات موجود در آزمایشگاه ها راه اندازی و فعال شده است چرا که در حال حاضر از تجهیزات فعلی نیز به صورت بهینه استفاده نمیشود.
وی با اشاره به بودجههای متمرکز تصریح کرد: رتبه بندی آزمایشگاهها را بر اساس شاخصهایی همچون خروجی، قراردادها، بروز بودن تجهیزات و میزان خدمات دهی انجام میشود این رتبه بندی کمک میکند تا هر آزمایشگاه، دانشگاه و پارکهایی که 8 رتبه بالاتری دارد حمایت بیشتری شود.
احمدی در پایان با اشاره به رتبه بندی آزمایشگاهها خاطرنشان کرد: هر چند که در این خدمت برای رتبه بندی آزمایشگاهها شاخص هایی وجود داشت اما بر اساس مدل جدید نبود و در واقع دفتر حمایت و پشتیبانی مطابق آنها نمره میداد اما در شاخصهای جدید در تلاشیم که این کار از سوی سامانهای بزرگ و دقیق انجام شود.