آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۸۶۷۹
خسروپناه:

برخی می‌خواهند اقتصاد مقاومتی را در بستر سرمایه‌داری قرار دهند

رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره گفت: برخی می‌خواهند اقتصاد مقاومتی را در بستر سرمایه‌داری قرار دهند که این امکانپذیر نیست. اقتصاد مقاومتی، اقتصاد مردم سالاری است و اقتصاد سرمایه‌داری دولت محور و با اقتصاد مقاومتی متفاوت می‌باشد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام خسروپناه، دبیر هیئت و رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره امروز در هفدهمین اجلاس سالانه بسیج اساتید در مشهد، علت مشکلات اقتصادی را وجود پارادوکس‌هایی در اقتصاد و فرهنگ دانست و گفت: این پارادوکس‌ها چهار نکته می‌باشند، یکی فروش و عدم فروش نفت خام؛ با اینکه اقتصاد ما دولتی است، نفت ربایی از طریق کشورهای عربی وجود دارد، قاچاق در استان‌های مرزی، کاهش و افزایش سود بانکی و ساختار اقتصادی کشور در اقتصاد مقاومتی. ساختار اقتصادی ما سرمایه داری است که این از جمله مشکلات اقتصاد مقاومتی است.

 

وی در ادامه به پارادوکس‌های فرهنگی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: آموزش محوری مراکز علمی کشور، حاکمیت مبانی سکولاریسم و اومانیسم بر علوم انسانی، حاکمیت فقه فردی بر حوزه‌ها، اعتماد نداشتن به نخبگان و مردم و نبود فرهنگ جهادی در اقتصاد مقاومتی از جمله این پارادوکس‌ها می‌باشد.

 

متاسفانه برخی در سالهای اخیر  به نظام اقتصادی جهانی اعتماد کرده اند

 

رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره بیان کرد: متاسفانه برخی در سالهای اخیر  به نظام اقتصادی جهانی اعتماد کرده اند و  از مبانی اقتصاد مقاومتی فاصله گرفته اند .

 

حجت الاسلام خسروپناه در ادامه راهکاری به منظور تحقق اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور ارائه داد و گفت: یکی از راهکارها در زمینه اقتصاد مقاومتی قراردادن تعریف اقتصاد مقاومتی در چارچوب نوین از مبانی، اهداف، مکتب فقه و ساختار قانونی بانک ها و اقتصادی کشور است؛ در غیر این صورت اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد.

 

اقتصاد مقاومتی درون زاست

 

استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر این مطلب که اقتصاد مقاومتی بنا بر تعریف مقام معظم رهبری عدالت محور، دانش بنیان، فرصت ساز و درون زا و رن زا  و انعطاف پذیر می باشد، خاطر نشان کرد: تعریف مقام معظم رهبری از اقتصاد مقاومتی بسیار دقیق می باشد.

 

وی با طرح این سوال که با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور  و موانعی که بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی است، چگونه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی امکان پذیر می باشد، متذکر شد: به نظر من تحقق این امر با سیر از مبانی به اهداف و رسیدن به مکتب اقتصادی می‌باشد.

 

رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره افزود: اینکه مبانی توحید را در زمنیه اقتصاد بیان کنیم؛ اما آن را رها کنیم و به اهداف اقتصاد مقاومتی وصل نکنیم فایده‌ای ندارد؛ یک عده در مبانی گیر کرده‌اند و برخی دیگر از افراد در مشکلات فعلی، در صورتی که همه اینها یک سیستم است که اجزای آن باید مانند ساختار ارگانیک به هم ربط پیدا کنند.

 

حجت الاسلام خسروپناه تصریح کرد: ما باید از مبانی هستی شناسی و معرفت شناسی به مبانی انسان شناسی برسیم و بدانیم که مبانی توحیدی با مبانی سکولاریسم تفاوت دارد، مبانی توحیدی با اهداف ارتباط پیدا می‌کنند و باعث تغییر هدف اقتصادی می‌شوند. توحید هدف مادی را در راستای سعادت آخرت انسانی دنبال می‌کند.

 

وی با بیان اینکه در اقتصاد سرمایه داری اصل به فردیت داده می‌شود و نوع رفتار ملاک است، خاطرنشان کرد: در این نوع نظام اقتصادی افراد با یکدیگر رقابت می‌کنند و این در صورتی است که اقتصاد اسلامی رقابت را نمی‌پذیرد چون آن را نفی دیگران می‌داند و بر ایجاد همکاری و تعاون تاکید دارد.

 

برخی می‌خواهند اقتصاد مقاومتی را در بستر سرمایه داری قرار دهند

 

رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره ادامه داد: برخی می‌خواهند اقتصاد مقاومتی را در بستر سرمایه داری قرار دهند که این امکانپذیر نیست.

 

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد مردم سالاری است، گفت: اقتصاد سرمایه داری دولت محور است و با اقتصاد مقاومتی متفاوت می‌باشد.

 

به نظر من سپاه یک نهاد نظامی نیست

 

وی ادامه داد: اکنون تعریف اقتصاد مقاومتی، مبانی، اهداف و مکتب اقتصاد مقاومتی به طور کامل مدون شده و ما در این زمینه هیچ گونه خللی نداریم.

 

استاد حوزه و دانشگاه یکی از مشکلات اقتصادی را نظام موجود بین کارفرما و کارگر دانست و خاطرنشان کرد: با اجرای اقتصاد مقاومتی این مشکل حل می‌شود و کارگران در کسب سود مشارکت بیشتری خواهند داشت و فقط تماشاگر نخواهند بود؛ در حال حاضر متاسفانه بیش از 90 درصد این ساختار در اختیار کمتر از پنج درصد جامعه است باید متوجه باشیم که تمرکز ثروت چنانچه نهادینه شود تمرکز فقر هم نهادینه خواهد شد.

 

حجت الاسلام خسروپناه در پایان با بیان اینکه نهادهای انقلابی مانند سپاه، بسیج و آستان قدس باید به میدان بیایند و مدل اقتصاد مقاومتی را تجربه کنند، گفت: به نظر من سپاه یک نهاد نظامی نیست، ما اکنون در جنگ اقتصادی قرار داریم که باید سپاه هم به میدان بیاید.

 

لازم به ذکر است، هفدهمین اجلاس سالانه بسیج اساتید از دیروز به مدت سه روز در مشهد در حال برگزاری می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار