اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمدعلی امینی، مسئول قرارگاه جریان سازی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن تاکید بر ابهامات و ایرادات پر تعداد قراردادهای جدید نفتی موسوم به (ipc) بیان داشت: به گفته نویسندگان قرارداد های جدید نفتی هدف دولت از انعقاد این قرارداد ها استفاده از فضای پسابرجام حهت انتقال فناوری و سرمایه به داخل کشور است که باید عرضه داشت ipc نه تنها این اهداف را محقق نخواهد کرد بلکه فرش قرمزی برای ورود شرکت هایی خارجی جهت قبضه کردن صنعت نفت کشورخواهد بود.
وی تصریح کرد: مجری محترم برنامه ثریا در برنامه چند هفته پیش خود اظهار داشته که حسینی، دبیرکارگروه قرارداد ipc، در مصاحبه های خود چند بار بیان داشته که قراردادهای جدید نفتی در خلال مذاکرات به این گونه تنظیم شد که لابی نفتی پشت مذاکرات بیاید.
مسئول قرارگاه جریان سازی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با طرح این سوال که چگونه قراردادی که مطابق میل لابی نفتی فرانسه بسته شده میتواند منفعت کشور ما را تامین کند؟، اظهار داشت: متاسفانه در این قرارداد هم شاهد سازوکار مشخصی برای انتقال تکنولوژی نیستیم. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که اساسا همین شرکت ها هم فناوری مورد استفاده شان را از شرکت های کوچک که وابستگی سیاسی کمتری دارند دریافت میکنند که قرارداد پیمان کاری ایرانی با آنها منطقی تر به نظر میرسد.
وی همچنین با تاکید بر وجود حقیقتی به نام دشمن تاکید کرد: عقل و منطق حکم میکند که ما برنامه دقیقی برای رصد فعالیت های خائنانه احتمالی طرف مقابل داشته باشیم. البته امیدواریم که شرکت های مقابل با حسن نیت جلو آمده اما وقتی بند های دقیقی برای این کار در نظر گرفته شود قاعدتا دیگر ترس تکرار تجریه های تلخ گذشته را نخواهیم داشت.
امینی با اشاره به توانمندی شرکت های داخلی در حوزه نفت گفت: وزارت نفت در ابتدای امسال سند محرمانگی توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی را با توتال فرانسه امضا کرده است. با توجه به توفیقات شرکت های داخلی در میدان یاران در زمینه های فنی و مالی که ریسک بیشتری نسبت به میدان آزادگان دارد چرا از توانمندی شرکت های داخلی در میدان آزادگان جنوبی استفاده نمیشود؟ لازم به ذکر است که پشنهاد واگذاری میدان آزادگان جنوبی به شرکت های داخلی بر مبنای شعار «ما میتوانیم» نیست؛ چرا که در این حوزه «ما توانسته ایم».
وی افزود: وزیر نفت دلیل ترجیح شرکت های خارجی در میادینی همچون آزادگان جنوبی بر شرکت های داخلی را عدم توانمندی مالی شرکت های داخلی بیان میکند. در این زمینه سوالی که مطرح میشود این است که چرا وزارت نفت از سرمایه ی مردم (با توجه به کم ریسک بودن و سود بالای میادین غیر مشترک) استفاده نمیکند؟ کما اینکه تجربه های خوبی در این زمینه وجود دارد؟
مسئول قرارگاه جریان سازی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر پیگیری اقتصاد مقاومتی توسط دولت بیان داشت: وقتی شرکت ها و جوانان نخبه داخلی توان توسعه میادین غیر مشترک کم ریسک همچون آزادگان را دارند و میتوان اشتغال گسترده ای در زمینه صنعت نفت باتوجه به توانمندی داخلی ایجاد کرد چرا دولت به فکر حضور شرکت های خارجی است؟
وی با تأکید بر بلندمدت بودن و پراهمیت بودن موضوع قراردادهای نفتی تاکید کرد: از دولت محترم و نمایندگان مجلس خواستاریم بهصورت دقیقتر موارد متعددی که منتقدین، دلسوزانه خدمت وزارت نفت عرضه داشتهاند، بررسی شود و درصورتیکه عوامل پشت پرده، مصرانه خواهان عدماصلاح جدی قراردادهای جدید نفتی هستند حداقل این قراردادها صرفاً برای میادین مشترک و یا آبهای عمیق با ریسک بالا بسته شود. چراکه انعقاد این قراردادها در میادین غیر مشترک جز واردکردن ضرر به منافع ملی و ناامید کردن جوانان و شرکتهای توانمند داخلی در این حوزه هیچ دستاورد دیگری نخواهد داشت.
امینی در پایان خاطر نشان کرد: دولت مردان و نمایندگان مجلس توجه داشته باشند که روزی آیندگان تصمیمات امروز ما و تبعات آن را به قضاوت خواهند نشست. همچنان که ما هم تاریخ را به قضاوت نشسته ایم و بر اقدامات مناسب احسنت میگوییم و بر اشتباهات بزرگ تاسف میخوریم.