به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه فرامنطقهای الحیاة، دستورکار متعدد روسای جمهور آمریکا و روسیه در حاشیه اجلاس جی ۲۰ شاید به دو طرف اجازه اختصاص بیشتر به مذاکره جدی درباره سوریه، اوکراین، روابط دو جانبه، امنیت جهانی و پروندههای پیچیده دو طرف را ندهد و این منعکس کننده سطح تنشی است که در روابط این دو کشور از قبل سابقه داشته است. گمانهزنیها بر این است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تمایلی به
دولتی که به پایانش نزدیک شده، ندارد و باراک اوباما، همتای آمریکاییاش نیز اصلا تمایل ندارد پروندههای چالش برانگیز را باز کند و بعد کاخ سفید را ترک کند.
به رغم این فضا نکتهای قابل ملاحظه مطرح شده که آن را فیودور لوکیانوف، رئیس شورای سیاست خارجه و دفاع و کارشناس نزدیک به تصمیمگیرندگان در روسیه گفته است.
این کارشناس میافزاید، آمریکا آماده همکاری با سوریهاست مشروط به اینکه از موضع علنیاش در قبال بشار اسد کنار نیاید. از این رو آمریکا بر یک راه حل میانه حساب باز کرده شبیه آنچه که اخیرا در ترکیه رخ داد زمانی که ترکیه از طریق میانجیگری روسیه عملیات نظامی خود را در شمال به دمشق ابلاغ کرد.
لوکیانوف ادامه داد: در سایه بیاعتمادی بین روسیه و غرب توافق بر سر عملیات نظامی مشترک غیرواقعی است اما تقسیم مناطق ممکن است. هماهنگی اطلاعات هم به معنای اینکه دو طرف از تدابیر همدیگر مطلع باشند، ممکن است اما صحبت درباره فرماندهی مشترک ممکن نیست. همچنین تبادل اطلاعات و لو در سطح محدود ممکن است، اما صحبت درباره استراتژی مشترک همچنان یک توهم است.
در آستانه دیدار ولادیمیر پوتین و باراک اوباما در حاشیه نشست گروه ۲۰ در چین گمانهزنیها درباره تفاهمات درباره سوریه بیشتر شده است.
به این مساله باید افزود که مسکو پیامهای متناقضی که واشنگتن مطرح میکند را تحت نظر دارد و بحث اصلی با دولت آینده آمریکا خواهد بود چرا که روسها معتقدند که وزارت خارجه آمریکا یک موضع دارد، وزارت دفاع موضعی دیگر، کاخ سفید یک ساز میزند و کنگره سازی دیگر لذا روسیه نمیتواند روی این دولت حسابی باز کند.