به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد خدابخشی سخنگوی کمیسیون تلفیق و لایحه برنامه ششم توسعه پیش از ظهر امروز در نشست خبری که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به تعطیلات تابستانی خانه ملت اظهار داشت: علی رغم تعطیلی مجلس هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق و برنامه ششم هر هفته تشکیل جلسه می دهد و هفته سوم تعطیلات هم کمیسیون تلفیق تشکیل جلسه خواهد داد.
وی افزود: این امر نشان دهنده عزم و اراده جدی کمیسیون تلفیق در بررسی دقیق و کارشناسی لایحه برنامه ششم توسعه است.
خدابخشی با اشاره به قوانین مرتبط با لوایح برنامه توسعه تصریح کرد: اولین قانونی که در این زمینه وجود دارد قانون مصوب 1351 مربوط به قانون برنامه و بودجه که در این قانون تصریح شده دولت باید برنامه پنج ساله به مجلس ارائه دهد. برنامه ای که شامل هدفگذاری، تعیین منابع و مصارف باشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق افزود: علاوه بر این قانون آیین نامه داخلی مجلس است که مواد 184 و 185 آیین نامه داخلی مجلس کیفیت رسیدگی به لایحه توسعه را بیان کرده و از آن به عنوان لایحه توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی یاد کرده است در کنار آن اصل 126 قانون اساسی جمهوری اسلامی را داریم که امور برنامه و بودجه و امور استخدامی و اداری را برعهده رئیس جمهور گذاشته است این بدنه کارشناسی که در اختیار دولت و رئیس جمهور بوده ابزاری برای تدوین برنامه است که در اختیار دولت گذاشته شده است.
وی تاکید کرد: برنامه ای ضمانت اجرایی خواهد داشت که تبدیل به قانون شده باشد یک دولت نمی تواند برای دولت بعدی تعیین تکلیف کند بلکه برنامه ای که به قانون تبدیل شده باشد لازم الاجرا خواهد بود.
خدابخشی در ادامه افزود: لایحه مرتبط با برنامه ششم توسعه صرف نظر از نامی که برای آن انتخاب شد و صرف نظر از محتوایی که داشت در تاریخ 26/10/94 به مجلس نهم تقدیم شد به استناد قوانین مذکور نمایندگان در اظهارنظراتی که داشتند انتقاداتی نسبت به عنوان و محتوای لایحه ابراز کردند چرا که عنوان آن برنامه نبود و محتوا که شامل هدفگذاری نیز نبود با توجه به اتمام دوره نهم مجلس رسیدگی به این لایحه به مجلس دهم موکول شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان داشت: دولت که نظراتی در رابطه با برنامه ششم نمایندگان در دوره نهم و دوره کنونی مجلس نظراتی دریافت کرده بود برای پاسخ به انتقادات ویرایش جدیدی از این لایحه را با امضای نوبخت به مجلس دهم تقدیم کرد. در ویرایش جدید هدفگذاری انجام شد منابع مالی سرمایه گذاری مشخص شد منابع و مصارف پیش بینی شد و انتقادات نمایندگان در رابطه با محتوا تا حدودی پاسخ داده شد اما هنوز عنوان لایحه تصحیح نشده بود.
وی تاکید کرد: ما در کمیسیون تلفیق جلسات متعددی را برگزار کردیم و اولین جلسه با حضور اعضای هیئت رئیسه و رئیس مجلس برگزار شد که در آن جلسه پیرامون لایحه صحبت شد و ریاست محترم مجلس با تبیین شرایط کشور براساس شاخص توسعه در حوزه های مختلف و مقایسه ای که انجام دادند اولویت هایی را در کنار اولویت هایی که دولت تعیین تکلیف کرده بود برای توجه به برنامه ششم توسعه تاکید کردند نمایندگان نیز از پیشنهادات رئیس مجلس استقبال کردند و موارد متعددی همچون صندوق بازنشستگی، اشتغال و موارد متعددی مطرح شد که در آن موارد متعددی مطرح شد که برنامه ششم حرف روشنی برای گفتن داشته باشد.
خدابخشی با بیان اینکه در جلسات بعدی کمیسیون تلفیق آیین نامه های داخلی را مصوب کردیم یادآور شد: 4 کمیته تحت عنوان امور عمومی، کمیته امور اقتصادی و زیربنایی، کمیته امور اجتماعی و فرهنگی و کمیته امور سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی را تشکیل دادیم این کمیته ها تشکیل جلسه دادند موادی از لایحه برنامه ششم که مرتبط با کار کمیسیون ها بود در این کمیته ها مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق تصریح کرد: در یکی دو جلسه نمایندگان دولت در کمیسیون حضور یافتند که در آن جلسات نوبخت چگونگی تدوین لایحه را تشریح کرد و توجه به سیاست های کلی برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی سند 20 ساله کشور را در تعیین اولویت ها تشریح کرد.هدفگذاری که انجام شد مقایسه تطبیقی که با شرایط برنامه اول در حال حاضر داریم که معتقدم هدفگذاری انجام شده با توجه به ظرفیت های موجود در کشور و با توجه به شرایط پساتحریم به خوبی از هدفگذاری ها دفاع شد.
وی افزود: علاوه بر جلساتی که کمیسیون تلفیق داشت هیئت رئیسه کمیسیون نیز هر هفته تشکیل جلسه می دهد تا بتوانیم بررسی لایحه را هر چه سریعتر انجام دهیم و سهم مشترکی از لایحه داشته باشیم.
خدابخشی تصریح کرد: هم چنین مقرر شد که نشستی را در تاریخ سوم مهر ماه با مشارکت صاحب نظران، انجمن های علمی، روسای سازمان برنامه و بودجه ادوار گذشته برگزار کنیم تا نظرات کارشناسی آن ها را برای برنامه ششم توسعه دریافت کنیم و هر هفته جلسات ادامه خواهد داشت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق در پاسخ به آخرین پیشنهادات دولت در برنامه ششم خاطر نشان کرد: دولت هدف گذاری مربوط به کاهش نرخ بیکاری را از متن لایحه برنامه ششم حذف کرده است.