اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار ستاد خبری فن آورد از همدان، مراسم اختتامیه اولین دوره رقابت های تخصصی مهارت سنجی فن آورد در تالار فجر این شهر برگزار شد.
در این مراسم ابتدا محمدحسین قمری، دبیر رقابتهای تخصصی مهارت سنجی فنآورد، بیان داشت: استارت و آغاز مسابقات فنآورد از سال 93 زده شد و اساس آن مبتنی بر روش شناسایی افراد مستعد در حوزه مورد نیاز صنعت است.
صنایع تبدیلی عسل، بسته بندی سفال و برنامه نویسی؛ نیازهای همدان
وی افزود: تصمیم بر این شد که مسابقات به صورت استانی برگزار شود که امسال اولین دوره این مسابقات به صورت استانی در همدان برگزار شد.
قمری اضافه کرد: بر اساس نیازسنجی های صورت گرفته در استان همدان سه مورد از نیازهای این استان احصا شد. ظروف سفال، صنایع تبدیلی مرتبط با عسل و برنامه نویسی کامپیوتر سه حوزه ای بودند که طبق نیازسنجی از نخبگان درخواست طرح کردیم. حدود 100 طرح به دست ما رسید که امروز از برگزیدگان آنها تجلیل خواهد شد.
دبیر رقابتهای تخصصی مهارت سنجی فنآورد خاطرنشان کرد: همدان شهری با استعداد بالا در تولید عسل است و در سال جاری با مازاد تولید عسل روبرو بوده است. پس از داوری در این بخش، دو طرح عالی برای تجاری سازی این محصول شناسایی شد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان سخنران این مراسم حضور داشت و تصریح کرد: کتاب قانون ابوعلی سینا به 30 زبان زنده دنیا ترجمه شده است؛ اما در طول هزار سال این دانشمند در کشور خود مهجور بوده است .
وی افزود: کتاب قانون در هشت جلد در سراسر دنیا در حال تدریس بوده و است؛ اما در کشور خود مهجور مانده است، امروزه بیش از هزار شرکت دارویی بر اساس این کتاب مشغول به فعالیت هستند.
94 درصد زعفران دنیا در دست ماست، 5 درصد گردش مالی از آن ماست
ستاری اضافه کرد: 94 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود که این تولید امسال 380 تن بوده و صادرات ما 450 میلیون دلار است. اما با وجود 94 درصد تولید زعفران دنیا، تنها پنج درصد این گردش مالی را در دست داریم. این مهم نیست که شما چه ماده اولیه ای دارید بلکه مهم این است که چه دانشی مرتبط با آن ماده اولیه داریم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور عنوان کرد: در حال حاضر کارخانجات بسیاری که در حوزه مواد دارویی مشغول به فعالیت هستند و این همان دانش هایی است که باید مد نظر قرار داد اما متاسفانه خلاقیت از بین رفته است. استخدام در ارگان ها وسازمان ها به معنی از بین رفتن اعتماد، از دست دادن خلاقیت و نوآوری است. ایران قدمت تجاری پنج الی شش هزار ساله دارد؛ اما تجارت رو به نابودی است. ما در اقتصاد دانش بنیان به دنبال تشکیل ملتی هستیم که به 200 تا 300 سال پیش بازگردد.
بوعلی سینا بدون حمایت دولتی و آزمایشگاهی، به شهرت رسید
وی ادامه داد: صنایع دستی موجود در استان همدان می تواند در راستای تجاری سازی فرهنگ مورد استفاده قرار گیرد و به این فرهنگ اصیل و ریشه دار رسیدگی شود. دانشمندانی مانند بوعلی سینا بدون هیچ حمایت دولتی و امکانات آزمایشگاهی، از زیست بوم به چنین شهرتی رسید و تا زمانی که این زیست بوم اصلاح نشود و یخش خصوصی در حوزه فناوری سرمایه گذاری نکند و تا زمانی که مشخص نشود علم بهتر است، وضعیت بهبود نخواهد یافت.
ستاری تاکید کرد: زیست بوم باید در استان شکل گیرد. در اقتصاد جدید نوع اصل فیزیکی مهم نیست، بلکه باید به این اندیشید که از فضا و سرمایه اندک بهترین وبیشترین استفاده را در راستای بهبود اقتصاد کشور و توسعه علم و فناوری، برد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: در ایران یک نیروی انسانی فوق العاده از جوانان تحصیل کرده وجود دارد که می توانیم که این سرمایه ارزشمند اقتصاد دانش بنیان کشور محسوب می شود. می توان با این سرمایه، زیست بوم را تشکیل داد که در آن کارآفرین نقش داشته باشد و مقدس باشد. امیدواریم این زیست بوم در استان همدان تشکیل شود که نتایج خوبی در پی خواهد داشت.
وی اشاره ای نیز به پایگاه نوژه همدان داشت و افزود : پایکاه نوژه یکی از مهمترین پایه های فرهنگی و نماد پایداری استان همدان است که قبل از انقلاب و در حال حاضر در تمام میادین جنگ حضور فعال داشته است و نماد پایداری این شهر محسوب می شود، پس از گذشت 30 سال از جنگ تحمیلی باید این موضوع بازگو شود و در جهت گیریهای فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.
فن آورد به استخراج ذهن ها می پردازد نه معادن
همچنین علی آقا محمدی، رئیس کمیسیون علمی راهبردی مجمع تشخیص مصلحت، در این مراسم اظهار کرد: در بسیاری از اذهان، دوران دیجیتال فرا نرسیده و در مرحله آنالوگ هستند و بسیاری از شهر ها در دود کارخانجات غرق هستند، در صورتی که یک جابجایی صورت گرفته است و آنچه که امروز فنآورد انجام میدهد این است که به اجای اکتشاف و استخراج معدن به اکتشاف و استخراج مغزها بپردازیم که این یک نگاه بنیادی است که دید ما را تغییر خواهد کرد
وی افزود: امروزه کارهای تکرار نشده و نو و جدید حرف اول را می زنند و اگر یک فرد از تمام فکر و ذهن و توان خود در راستای اجرای درست یک شغل و فعالیت بهره گیرد، نه تنها این شغل کهنه نخواهد شد بلکه دیگران نیز از او تقلید خواهند کرد.
آقا محمدی اضافه کرد: مردمی کردن و دانش بنیان کردن اقتصاد دو مسئولیتی است که باید به خوبی آن را انجام داد و امروزه بزرگترین مشکل بخش خصوصی در ایران، کوتاه مدت فکر کردن است که این عمل نه تنها آینده ای ندارد بلکه بزرگترین ضربه را به شیشه عمر انسان می زند.
در همدان، 42 شرکت دانش بنیان در دوران ستاری تشکیل شد
محمد ناصر نیکبخت، استاندار همدان، گفت: با توجه به ارتباطات کاری بنده با روسای کشور طی دوره خدمت، ستاری را علاقمند به کمک در راستای توسعه علم و فنآوری استان دیدم و 42 شرکت دانش بنیان موجود در استان در در زمان مسئولیت دکتر ستاری در استان احداث شده است، این نکته نیز قابل ذکر است که راه هموار است؛ اما باید تلاش کرد که در این راه سدی قرار ندهیم.