اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هشتمین المپیاد علمی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور شب گذشته در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پایان یافت.
این رقابت های علمی که از روز شنبه ۱۳ شهریورماه آغاز شده بود امسال با حضور ۵۸ داور، ۵۹ سرپرست، ۵۷ دانشگاه، ۶۵۲ دانشجو در حوزه المپیاد برگزار شد.
در این دوره آزمون های متعدد فردی، گروهی و جانبی در چهار حیطه استدلال بالینی، مدیریت نظام سلامت، تفکر علمی در علوم پایه و مطالعات میان رشته ای سلامت(فلسفه پزشکی) برگزار شد و دانشجویان از ۵۵ دانشگاه مختلف به رقابت پرداختند.
در مراسم اختتامیه این المپیاد دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی خطاب به برگزیدگان المپیاد گفت: درست است که در این مقطع حائز رتبه میشوید، اما هنوز راهی طولانی در پیش دارید. به خصوص اگر نیتتان خدمت به مردم و کشور باشد. آنچه که باید در خود تقویت کنید، توجه و خدمت به مردم است.
وی افزود: هرچهقدر تعصب دفاع از وطن و میهن، باور به آنچه که دستاورد نیاکان ما است و ضرورت مراقبت از آن را در خود تقویت کنید، حتماً در آینده انسان موثری خواهید بود.
هاشمی با اشاره به ضرورت تاثیر انسان اظهار داشت: برای این که انسان بخواهد موثر باشد، حتماً باید دانش، توانمندی، عشق و علاقه به کار و به مردمی که میخواهند به آنها خدمت کند داشته باشد که این امر در رشتههایی مثل علوم پزشکی بیشتر از سایر رشتههای دیگر ضروری است، زیرا با انسان و جان انسان سر و کار دارد.
در ادامه این مراسم دکتر علیاصغر پیوندی، رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی یکی از رسالتهای دانشگاه، را رشد علمی کشور و توجه به نخبگان، استعدادهای برتر برشمرد و گفت: دانشگاهها باید از دانشجویان برگزیده در المپیاد علمی در حوزههای مختلف در جهت حل مشکلات نظام سلامت و ارتقای دانشگاه استفاده کنند.
همچنین باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به حضور حدود ۷۰۰ دانشجو در این المپیاد گفت: تعداد استعدادهای درخشانی که به دانشگاههای علومپزشکی وارد میشوند در حال افزایش است و سال گذشته حدود ۱۵ درصد نسبت به سالهای قبل تعداد استعدادهای درخشانی که به حوزه پزشکی آمدهاند بیشتر شد.
لاریجانی اضافه کرد: از ۱۳ هزار دانشجو استعداد درخشان در کل کشور حدود ۶ هزار نفر در حوزه علوم پزشکی کشور هستند. استعدادهای درخشان باید آینده علمی کشور را تضمین کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت از اعطای گرنت تحصیلی به دانشجویان استعداد درخشان خبر داد و گفت: امیدواریم قبل از سال تحصیلی ۵۰۰ گرنت آموزشی از مرکز ملی آموزشهای پزشکی در اختیار دانشجویان کشور قرار بگیرد.
لاریجانی گفت: بسیاری از دانشگاههای بزرگ دنیا برخی از مشکلات تحولی خود را در امر آموزش به وسیله دانشجویانشان حل میکنند و از نظر ما مهم است که استعداد و انرژی دانشجویان برای تحولات آموزشی پزشکی به کار گرفته شود. زیرا دانشگاه آینده دانشگاه سنتی فعلی نیست و دانشگاه هزاره سوم در همه زمینهها باید به گونه دیگری اداره شود.