اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
ابوذر صفره، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، بیان داشت: از آنجا که انقلاب اسلامی ظهور و بروزش غالباً به صورت فرهنگی و ارتباط برقرار کردن با سایر فرهنگ ها بوده است، هر کسی که بین انقلابی بودن و مذاکره و گفتگو تفکیک قائل شود، یا از انقلاب چیزی نمیداند یا مغرضانه عمل میکند. در مذاکرات هسته ای از زمان شروع این برنامه از سال ۸۲ تا به حال تماما ما در حال مذاکره برای احقاق حقوق خود بوده ایم؛ اما با رویکردهای مختلف. باید ببینیم چه رویکردی باعث احقاق حقوق ما در عرصه بین الملل می شود. در نظر گرفتن سه اصل مهم در هر گونه مذاکره و انعقاد قراردادهایی بین المللی باید مورد توجه قرار گیرد:
۱)شناخت کامل از طرف مقابل
در مسئله مذاکرات هسته ای اگر طرف مقابل را که همان آمریکایی است که علیه ملت ایران کودتای ۲۸ مرداد را به پا کرد ویا ۲۹۰ نفر از هموطنان ما را در حمله ی موشکی به هواپیمایی ایرباس قتل عام کرد، همان آمریکایی مستبد و جنایتکار ، که به تعبیر امام شیطان بزرگ است ویا انگلستان حیله گر و استعمارگر ۱۵۰ ساله ی منافع و ثروت های ایران باشد، اگر این ها را معیار شناخت قرار دهیم با این نگاه طرف مقابل دشمن ماست و هیچ گاه نمیخواد روزی روزگاری کامیابی و پیشرفت مارا ببیند چه برسد به این که با ما مذاکرهی برد، برد کند اساسا او هر گونه برد و موفقیت مارا باخت خود میداند
2) در نظر گرفتن تأمین حداکثر منافع ملی
در نظر گرفتن اصول و چارچوب صحیح مذاکرات عبارت است از مذاکره گام به گام به طرف مقابل که موجب میشود بر سر منافع ملی به سهولت و سادگی مذاکره نکنیم مانند اینکه در قدم اول در برجام تمام ابزار ها و برگ برنده های خود را تسلیم کنیم و بعد از طرف مقابل بخواهیم که او هم به تعهداتش عمل کند، اما وقتی هر آنچه را که داشته ایم داده ایم و دیگر ابزاری ای مذاکره نداریم، طرف مقابل هیچ گونه ضمانت اجرایی برای عمل به تعهدات خودش تامین نمی کند.
۳)عدم معامله بر سر حقوق ملت
وی ادامه داد: به این معنا که آنچه که حقوق ما تعریف می شود، قابل مذاکره نیست؛ اما در هیچ تفکر و اندیشه ای جز تفکر قاجاری مذاکره بر سر حق مسلم و قطعی ملت جایز نیست.
این فعال دانشجویی گفت: بنابراین به دلیل این که برجام فاقد سه اصل فوق است هر گونه توافق برجام گونه ای مثل برجام ۲ و ۳ محکوم به شکست است. یک سال پس از اجرای برجام کمترین تغییرات در وضعیت معیشتی مردم که به آن ها وعده دادند بود از آب خوردن مردم تا ازدواج جوانان مسئله ی بیکاری و همه وهمه را به برجام گره زده بودند مشاهده کردیم که حل نخواهد شد.
صفره ادامه داد: در ابتدا می گفتند که باید با کد خدا مذاکره کنیم تا هم چرخ سانتریفیوژ ها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم اما امروز پس از ناکار آمدی و بی اعتباری این سند در تحقق وعده هایشان می گویند نباید از برجام انتظار معجزه داشت و یا می گویند برجام را بستیم تا سایه جنگ را از سر مردم رفع کنیم و چرخ تانک ها نچرخد..کدام چرخ؟!! کدام جنگ!!.
وی تصریح کرد: از شواهد به صراحت بر می آید که جنگ نظامی آمریکا علیه ایران کاملا محال است؛ چرا که لابی های صهیونیسم که حاکمیت مطلق آمریکا را بر عهده دارند هرگز امنیت و موجودیت اسرائیل رابه خاطر جنگ با ایران به خطر نمی اندازند؛ چرا که در صورت بروز هر گونه تعرضی به تمامیت عرضی جمهوری اسلامی ایران مقتدر موشکی و حزبالله قهرمان و جبهه مقاومت در منطقه اسرائیل را با خاک یکسان خواهند کرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه به اظهارات خود مقامات آمریکایی جنگ با ایران برای آنها هزینه های زیادی دارد و حداکثر توانایی های آن ها را در زمینه های مختلف می گیرد، گفت: چنین حربه ای در زمان حسین بن علی (ع)هم وجود داشت، آنجا که عبدالله بن زیاد با شایعه کردن این که لشکر یزید در حال حمله کردن به کوفه است، ن هارا از بیعت با امام باز داشت حال آنکه این حرف دروغی بیش نبود!
وی ادامه داد: جالب است بدانید که آقای اوباما در ابتدا ورودش به کاخ سفید عنوان کرد که هیچ گونه سند ومدرکی مبنی بر حمله ی نظامی به ایران در زمان جورج بوش جنگ طلب وجود ندارد.
صفره در خصو مسئله قراردادهای محرمانه گفت: طبق اصل ۷۷ قانون اساسی هر گونه عهد نامه، تفاهم نامه بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. سال گذشته بود که وزیر نفت و انرژی خبر از مدل جدید قراردادهایی نفتی داد و هنگام درخواست کارشناسی از محتوای قرارداد، با پاسخ محرمانه بودن این قرار دادها مواجه شدند. بنیان گذار قرارداد های فساد آلودی چون کرسنت،استات اویل،( که پرونده کرسنت بزرگ ترین پرونده ی فساد مالی در تاریخ ایران است!)یعنی حتی ده ها و صدها برابر بیشتر از آن سه هزار میلیارد معروف.
وی افزود: در پرونده کرسنت خود آقایان مسئله وجود فساد، رشوه و پارتی بازی را برای پرونده کرسنت تایید کردند و بهانه واهی و کزایی ناتوانی در بهره برداری از چاه های نفتی، این خود از روحیه ی غیر انقلابی این افراد است. چاه های نفتی این مملکت را به مدت 25 سال به دست شرکت های بیگانه دادند آن هم با بند ها و مفادی که توزیع سود حاصل از آن بسیار نا عادلانه بوده است و عملا با آزادی و اختیار عملی که شرکت های بیگانه در این قراردادها دارند عملا به گفته کارشناسان نقض حاکمیت ملی در میادین نفتی شکل گرفته است.
این فعال دانشجویی افزود: نکته قابل توجه در قبول این شهود این است که این توافق بسیار مبهم بوده و دارای راه در رو های بسیاری برای شرکت های غربی است از جمله موضوع انتقال فناوری و همکاری با شرکت های ایرانی. مردمی که در تاریخ خود سابقه لغو قرارداد ننگینی مثل تنباکو را دارند باید هوشیار باشند و در قراردادهای بلند مدت، سرنوشت ساز و پر از ابهام و ضعیفی مانند برجام، کرسنت، FATF که با کشورهای بیگانه بسته شده باید شاهد مطالبه گری و واکنش تمام اقشار جامعه باشیم از حضرات آقایان علما، حوزه های علمیه، اساتید دانشگاه، کسبه و همه و همه باید نسبت به این قرارداد ها واکنش نشان دهند.
صفره در خصوص قرارداد FATF گفت: اخیراً بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی، یک قراردادی را با پیمان مبارزه با پول شویی امضاء کردند که این قرارداد به زبان ساده عبارت است از «ترکش های برجام در اقتصاد ایران»؛ هدف اصلی این سازمان مبارزه با پول شویی است و با قراردادی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی با این نهاد بستهاند، زمینه های لازم تسلط بر صنایع موشکی و حمایت از حذب الله و جریان مقاومت را برای طرف های مقابل فراهم کرد به این صورت که پول شویی عبارت است از «هر پولی که به صورت غیر قانونی معامله شود» حال وقتی که کشور ما در شرایط تحریم است هر پولی که وارد کشور شود از نظر غربی ها غیر قانونی است، حال با توجه به قرارداد های بسته شده، FATAموجب آن میشود که سیطره کامل این سازمان بر تمام تراکنشها و مبادلات بانکی حاکم شود.
وی ادامه داد: طبق این سند، این نهاد از ورود این پول ها به کشور باخبر شده و ایران را متهم به پول شویی میکند که این مسئله تبدیل به یک اهرم فشار بر جمهوری اسلامی شده است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: حال مسئولان برای برون رفت از این چالش راه حلی جز مذاکره در مسائل پول شویی و حمایت از حزبالله و جبهه مقاومت ندارند. مسئولین اشاره کردند که ما با آمریکا فقط در مسئله هسته ای مذاکره میکنیم چیزی که آقایان به آن پایبند نیستند و میخواهد دوباره الگوی شکست خورده برجام را پیاده کنند!
صفره با بیان اینکه در طول انقلاب اسلامی هر گونه موفقیتی که در زمینه های علمی، صنعتی، اقتصادی دیدیم زیل سایه تفکر و عمل انقلابی گری است، گفت:
انقلاب ما مبتنی بر اصول و مبانی از اسلام ناب بود که با عمل به آن شاخص انقلابی گری شکل گرفت؛ امام علی (ع) در نامه ۵۲نهج البلاغه به یکی از حاکمان می فرمایند: اگر یکی از کارگزاران تو دست به خیانت زدند و بازرسین تو خیانت را تأیید کردند به همین مقدار قناعت کن و او را با تازیانه کیفر کن و آنچه را از اموال در اختیار است باز ستان و او را جنایتکار و خیانتکار بدان و قلاده بد نامی بر گردنش بیفکن. اما متأسفانه در چند ماه اخیر پس از افشا گری فیش هاس حقوقی دوست درازی آقا زاده ها و مدیریت دولتی به بیت المال، آقای رییس جمهور بیانه ای را مبنی بربرخورد قاطع با خاطیان و نداشتن عقد اخوت با هیچ کسی رامطرح کردند اما پس از روشن شدن ابعاد مختلف این ماجرا و بعد از آغاز رسیدگی و مجازات این افراد توسط قوه قضاییه آقای رییس جمهور در سخنرانی تامل برانگیر شان به نوعی به انتقاد از برخورد با این آقایان پرداختند و با جملاتی مثل این که :(( نباید در دادگاه با چوب و چماق صف کشی کرد و یا نباید این مسئله را به مسئله ملی تبدیل کرد)) بر این قضیه سرپوش گذاشتند.
وی ادامه داد: کما اینکه در گذشته این مدیران ناشایست و غارتگر بیت المال توسط آقایان دولت ذخیره نظام و مدیران ارزشمند خوانده شدند این در حالی بود که رهبری انقلاب این افراد را خائن خواندند و از دستگاه های دولتی و نظارتی درخواست کردند مبالغی که به ناحق از بیت المال برداشته شده به جامعه اسلامی برگردد.
صفره گفت: حال خوب است اینجا سئوالی مطرح شود که چگونه در روزهای آغازین این دولت بنا بر اینکه هیچ برنامه جامع و مشخصی برای اقتصاد کشور نداشتند گفتند خزانه دولت خالی است!! از قبل این خزانه های خالی، حقوق های هفتاد، هشتاد میلیونی و و وام های میلیارد بلاعوض صادر شد. این در حالی است که بانکهای ما امروز برای ارائه وام ۱۰ میلیونی ازدواج جوانان می گویند پول نیست!!! بله پول هست؛ اما در جیب ای آقایان!!
وی ادامه داد: استان کرمانشاه به جهت موقعیت ژئوپولیتیکی، راه های ارتباطی، آب و هوایی و معادن، فرصت های بسیاری برای به کار گیری صنعت، کشاورزی، گردشگری و جذب سرمایه گذاری خارجی دارند؛ اما متاسفانه به دلیل چالش هایی در زمینه مدیران ارشداستان کرمانشاه تمامی این ظرفیت ها غیر فعال مانده است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به مدیریت غیر بومی و ناپایدار استان کرمانشاه گفت: این مسئله موجب آن شده که گاهی برخی از مدیران غیر بومی و نا آشنا با استان در بازه های یک ساله و دو ساله بر مسند مدیریت ارشد استان بنشینند و چون مطمئنند که بیشتر از یک یا دو سال اینجا نیستند، هیچ دغدغه ای برای برنامه ریزی کلان در مدیریت استان ندارند.
صفره در ادامه به مسئله بعدی نداشتن نقشه جامع اقتصادی و مدیریتی اشاره کرد و افزود: عدم وجود ثبات در مدیریت پایدار در بحث مدیریت ارشد استان باعث شده در مسائل اقتصادی، صنعت، کشاورزی هیچ نقشه جامع و بلند مدتی برای فعال شدن منابع و ظرفیت های استان وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: در جلسه ای که با فعالین صنعت استان کرمانشاه داشتیم، گفته شد در عصر پسا برجام ۷۰ درصد از صنایع ما یا تعطیلند یا در حال تعطیل شدن هستند و کرمانشاه که ظرفیت تبدیل شدن به قطب کشاورزی کشور را دارد، هنوز در بسیاری از موارد وارد کننده محصولات کشاورزی است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در سال گذشته در اسفند ماه رتبه اول بیکاری به کرمانشاه تعلق پیدا کرد و از بین ۱۴چالش اجتماعی، کرمانشاه در ۸ مورد رتبه اول را دارد و با بهره گیری از صنعت، کشاورزی، گردشگری ما قطعا در برنامه چند ساله به رشد و بهره وری در اقتصاد پویا در کشور نایل می شویم.
صفره با بیان اینکه بنابر تاکید و توجیه مقام معظم رهبری مطالبه گری جنبش دانشجویی از مسائل و مطالبات مردم، قطعا فضای انقلابی را به فضای نماز جمعه بر میگرداند، گفت: مسئله بعدي مسئله دانشگاه است بديهي است كه مراكز دانشگاهي در هرجامعه اي از اين جهت كه رسالت آن تهيه و توليد علوم سخت افرازي و نرم افزاري است، بسيار مورد توجه است؛ اما اين سه نكته را در اين زمينه عرض مي كنم:
مسئله اول: توليدعلم
آنچه امروز در دانشگاه هاي ما به عنوان علم تبادل مي شود، همان ترجمه علوم 50 سال گذشته تمدن غرب است و بنا برنيازها و ابزارهاي جديد و متفاوت در فضاي فرهنگي و اجتماعي ايران اين علوم باید به روز، كارآمد و ملي شود تا بتواند پاسخگوي مشكلات جامعه باشد.
مسئله دوم: حضوراساتيد غير انقلابي و ضدانقلابي در دانشگاه است
متاسفانه علي رغم تاكيدات مقام معظم رهبري مبني بر حضور اساتيد ارزشي و متعهد به مباني انقلاب اسلامي در كرسي هاي دانشگاه امروز شاهد آن هستيم كه جمع بسيار زيادي از اساتيدي كه در شرايط سخت و دشوار جنگ تحميلي ايران براي ادامه تحصيل به كشورهاي غربي پناهنده شدند، گويي امروز جز القاي يأس و نااميدي و سياه نمايي از وضاع كشور و نظام را ندارند، اين ها همان كساني هستند كه به تبعيت از شاه قاجار مي گويند انرژي هسته اي ميخواهيم چيكار!
اما کسانی که کشور را به واسطه مدیران خود در حوزه اجرایی عقب افتاده کردند، میگویند: دیدید گفتیم ایران جای پیشرفت ندارد!
مسئله سوم: مسئله سياسي كاري در حوزه دانشگاه هاست، متاسفانه سياست زدگي مديران حوزه علمي كشور از وزارت علوم تا دانشگاه و مراكز علمي که اولا باعث ايجاد يك مانع بزرگ بر سر راه شتاب علمي كشور شد و ثانيا با اهداف جناحي به دنبال آشوب كشيدن فضاي علمي وآرام دانشگاه به سمت منافع و حفظ حيات سياسي خود از طريق ايجاد تشكل هاي دولت ساخته و يك بار مصرف سياسي هستند و اخيرا نيز در جهت مهندسي كردن فضاي انتخابات و با جهت دهي اساتيد ضدانقلاب و بدسابقه به دنبال اين هستند كه چهره هاي خود را از دانشگاه ها بيش از پيش فعال كنند تا اهداف سياسي خود را پياده كنند در همين جهت از همه دلسوزان و صاحب نظران و بزرگان علمي استان استدعا مي كنيم كه اجازه ندهند تا دانشگاه جولانگاه احزاب و گروه هاي سياسي و غيرعلمي باشد که هدفشان به آشوب كشيدن فضاي علمي دانشگاه است و نگذارند فعال باشند.