به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید جواد طوسی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه شهرستان واوان بود. متن کامل سخنان وی به شرح ذیل است:
بیش از 37 سال از انقلاب اسلامی ایران میگذرد و ما در این مدت شاهد پیشرفتهای چشمگیری در بسیاری از عرصهها بودهایم. در موارد متعددی هم دچار چالشهای مختلفی شدهایم. در این میان اقتصاد و معیشت نقطه ضعفی بوده که دشمنان ما از ابتدای انقلاب از طریق عوامل نفوذی خود همواره از آن نقطه به ما ضربه زدند. از طرفی یکی از آرمانهای این انقلاب دفاع از مستضعفین بوده و در اندیشه امام مستضعفین از چنان جایگاهی برخوردار است که ولی نعمتان این انقلاب خوانده میشوند.
امروز مسئلهای که اولویت فعلی کشور محسوب میشود، اقتصاد و معیشت است. متاسفانه مشکلات زیادی در این حوزه تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد شده است از معیشت نابسامان مردم گرفته تا تورم و بیکاری و رکود و مشکل مسکن.
اخیرا هم پدیده زشت و دور از انصافی به نام فیشهای حقوقی نجومی که ریشه در خوی اشرافیتگرایی و رفاهزدگی در بین برخی مسئولان دارد.
در شرایطی که بسیاری از افراد از تامین مخارج حداقلی خود و خانوادهشان عاجزند و کارگرانی که درآمدشان زیر خط فقر است و حاشیه نشینها و جوانان بیکار و همچنین کارگرانی که به دلیل تعطیلی کارخانهها کارشان را از دست دادهاند؛ عدهای فرصت طلب سودجو با استفاده از موقعیت و سمتهایی که در اختیار آنهاست، به بیتالمال مسلمین دست درازی کرده و به آرمانهای انقلاب اسلامی خیانت میکنند و به جای اینکه به سزای اعمالشان برسند؛ متاسفانه سرمایههای نظام خطاب میشوند.
یاد خمینی کبیر(ره) به خیر که فرمود: « آن روزى که مسئولین خوى کاخ نشینى پیدا کنند خداى نخواسته، و از این خوى ارزنده کوخ نشینى بیرون بروند، آن روز است که ما براى این کشور باید فاتحه بخوانیم». امام ما همیشه بر حمایت از مظلوم و مستضعف تاکید داشتند و لازمه حمایت از این ولی نعمتان انقلاب را عدالت و مساوات میدانستند. باید قوای مسئول بخصوص قوه محترم قضائیه به این قضیه اساسی بپردازد و بدون ترس و ملاحظه مدیران مقصر را محاکمه کند.
در بین آحاد مختلف مردم و مسئولان راه حلهای متفاوتی برای حل مشکلات اقتصادی و رفع موانع آن بیان میشود که برخی ناظر به درون کشور است و برخی ناظر به بیرون. عدهای حل بحرانهای اقتصادی را در گرو رفع تحریمها و آن را هم در گرو مذاکره با ابرقدرتها به ویژه آمریکا میدانند و در پی این سخن، سعی در ارتباط و گفتوگو با آنها میکنند.
با گذشت حدود یکسال از اجرایی شدن برجام با کمال تاسف، نه تنها تغییر محسوسی در معیشت مردم ایجاد نشده بلکه بسیاری از دستاوردهای هستهای و علمی ما نقدا نابود شده است. این در حالی است که طرف غربی به تعهدات خود عمل نکرده و حتی دست به تحریمهای مجدد زده است و در صدد سنگ اندازی در مسیر قطار انقلاب است.
بنابراین در این مدت شاهد ناکارآمدی تفکر نگاه به بیرون هستیم تفکری که جز وابستگی و دست درازی به بیگانگان را تجویز نمیکند و جز خسارت و تحقیر و ضایع شدن منافع ملی دستاورد دیگری نداشته است. برجام یک خسارت بود؛ «خسارت محض» اما یک تجربه خوبی بود برای شیفتگان غرب که بار دیگر بفهمند آمریکا قابل اعتماد نیست. متاسفانه برخلاف انتظار؛ مسئولان نه تنها از این تجربه عبرت نگرفتند که به علت عدم گشایش های برجامی در صدد اند که یک تعهد ننگین دیگر را به این ملت تحمیل کنند.
امروز اینها دچار خود تحریمی شدهاند و با FATF بسیاری از نهادها، موسسات، سازمانها، بانکها و شخصیتهای حقیقی و حقوقی را تحریم داخلی میکنند، درحالی که برجام آمده بود تا تحریمها را رفع کند و معیشت مردم را بهبود بخشد.
FATF تهدیدی است برای استقلال، عزت، امنیت و منافع ملی ایران. تحت این تعهد دشمنان ما به بسیاری از اطلاعات بانکی، مالی و تراکنشهای نهادها و سازمانهای حساس و مهم دسترسی پیدا میکنند؛ با این اوصاف دیگر دشمن نیازی به جاسوسی ندارد.
امروز سیاستهای غلط برخی مسئولان دولتی در تصویب طرحهای مربوط به قراردادهای مالی که در بالا اشاره شد و قراردادهای نفتی IPC نه تنها در راستای اقتصاد مقاومتی نیست بلکه کشور را بیشتر به سمت وابستگی سوق میدهد. چرا که در قراردادهای IPC نیز استقلال و منافع ملی ما نادیده گرفته شده است.
بخشهای مختلفی از این قرارداد موید این است که به قیمت جلب نظر شرکتهای نفتی خارجیای که خیانت آنها بر کسی پوشیده نیست منافع ملی ما زیر پا گذاشته شده است. قراردادهای غیر عادی با مدت زمانهای طولانی و غیر متعارف که توسط فلان شرکت انگلیسی تدوین شده است. امید است که این افراد قدری تامل کرده و به راه آیند.
در مقابل نگاه مذکور و نتایج خفت بار آن؛ نگاه به داخل و تکیه به ظرفیتهای درونی کشور و اعتماد به جوانان و نخبگان و مردم مطرح میشود. از آنجا که در کشور ما ظرفیت های فراوان مادی و معنوی وجود دارد، می توان با مدیریت صحیح آنها؛ بر بسیاری از مشکلات اقتصادی فائق آمد. ضرورت اقتصاد مقاومتی با ویژگی درونزایی و برونگرایی که مبتنی بر فرصتهای داخلی است، از اینجا مشخص میشود.
همانطور که مقام معظم رهبری تنها راه علاج مشکلات را اقتصاد مقاومتی و تقویت ساخت درونی کشور خواندند و بر اهمیت آن اشاره کردند.
مقام معظم رهبری فرمودند: «یکی از عناصر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، «بیاعتمادی مطلق به قدرتهای سلطهگر جهانی» است که امروز مظهر آن آمریکا است. متأسفانه برخیها حاضر نیستند این بیاعتمادی را قبول کنند و اگر چه به زبان میگویند آمریکا دشمن است اما احساس واقعی بیاعتمادی به آمریکا، در آنها وجود ندارد.... هنگامی که در انسان احساس دشمنی و بیاعتمادی واقعی به طرف مقابل وجود داشته باشد، در مذاکرات و دیدارها، الزامات آن را رعایت میکند و به گفتههای طرف مقابل مطلقاً اعتماد نخواهد کرد.»
امروز در منطقه غرب آسیا، جنگها و درگیریها و کشمکشهای نابرابری رخ داده است و متاسفانه سران استکباری به کمک ایادی خود در منطقه به ویژه صهیونیستهای خبیث و کشورهای مرتجع عربی دست به جنایاتی می زنند که تصور آنها برای یک انسان دردناک و آزاردهنده است چه رسد به ارتکاب آنها. شرایط اسفناک یمن که حدود یک سال و نیم با امکانات ناچیز در برابر تجهیزات وسیع نظامی عربستان سعودی مقاومت کرده و هر چند وقت یکبار در آن جا عده ی زیادی از مردم غیر نظامی از جمله زنان و کودکان خردسال کشته میشوند؛ گواه این مطلب است.
اوضاع در عراق و سوریه و افغانستان که توسط جیرهخواران ابر قدرتها یعنی گروههای تکفیری- وهابی به آشوب کشیده شده است و کشت و کشتارهایی رخ میدهد که زبان از گفتن و قلم از نوشتن آن ها شرم دارد؛ از این بهتر نیست. با تاثر فراوان دامنه این سبعیت و وحشیگری، منطقه خاورمیانه را در نوردیده و به کشورهای غربی که خود منشاء آن بودهاند کشیده شده است. ناامنیهای اخیر ایجاد شده در فرانسه و بلژیک نشان دهنده این موضوع است.
بدیهی است در چنین منطقه ناآرام و پر تلاطمی، حفظ امنیت و ثبات یک کشور مانند ایران اسلامی با آن حجم گسترده دشمنیها، اتفاق مبارکی است که مرهون تلاشهای مسئولان امر و نگاه کلان و تسلط گسترده جمهوری اسلامی به منطقه غرب آسیا است.
یقینا مجاهدتها و رشادتهای جوانان مدافع حرم در خارج از مرزهای کشور نقش بی بدیلی در تامین امنیت ایران دارند. متاسفانه برخی نسبت مقوله امنیت نگاه سیاسی داشته و سعی دارند آن را دستاورد مذاکرات گذشته و برجام تلقی کنند.
اینها توجه ندارند که یکی از اهداف اصلی امریکا از مذاکرات محدود کردن قدرت و نفوذ ایران در منطقه است و این ضد امنیت و منافع ملی ما است.
و در آخر چه به جا گفت خمینی کبیر(ره): «به مسئولین و دست اندرکاران در هر رده میگویم که شرعا بر همه شما واجب است که همت کنید تا آخرین رگ و ریشه های وابستگی این کشور به بیگانگان را در هر زمینهای قطع کنید.»