به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرلشکر پاسدار محسن رضایی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: جنگ تنها تیراندازی دو گروه به هم نیست،هیچیک از فرماندهان ما تجربه جنگ نداشتند. آقای هاشمی و مقام معظم رهبری در جنگ نقش مهمی داشتند، اما در آن زمان ایشان نیز تجربه چندانی در حکومت داری نداشتند. دولتمردان و نظامیان ما هم تجربه حکومتداری و جنگ نداشتند چون یکسال و نیم از برپایی جمهوری اسلامی گذشته بود؛ از آنجا که دولتمردان و نظامیان ما افراد بسیار شجاع و باهوشی بودند ، قدرت یادگیری از اتفاقات داشتند و از تجارب خود استفاده می کردند.
او افزود: در سال اول جنگ آقای بنی صدر فرمانده کل قوا بود، اما چون راهبرد و قدرت تشخیص نداشت، هرکسی نظری را مطرح می کرد، او می پذیرفت. اما در سال دوم چون راهبرد داشتیم، موفق شدیم. ما نمی توانستیم آقای هاشمی را قانع کنیم و آقای هاشمی هم نمی توانست ما را قانع کنند. امام(ره) اعتقاد داشتند که جنگ تا سقوط صدام باید ادامه داشته باشد. در تصمیمات کسی حق وتو نداشت و چون امام می فرمود باید از آقایان تبعیت کنید، ما به نظر مسئولان کشور توجه می کردیم، به عملیات والفجر مقدماتی نقد داشتیم و مرحله دوم و سوم را هم نباید عمل می کردیم.
رضایی افزود: عملیات فاو بسیار دشوار بود اما ما فاو را به راحتی گرفتیم، دو سه عملیات سخت داشتیم و موفق ترین عملیات، فاو بود و در کربلای 5 بیشترین شهدا را داشتیم، چون دشمن شدت آتش و تمرکز داشت.
او خاطرنشان کرد: اگر امکان بازگشت داشتیم، برخی عملیات ها را در بعد غافلگیری بیشتر عمل می کردیم، در کربلای 4 به جای 30 گردان می توانستیم با 15 گردان وارد عملیات شویم، اگر تعداد کمتر بود، شهدا هم کمتر بودند.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس افزود: بعد از خرمشهر باید یک وقفه می دادیم و وارد خاک عراق نمی شدیم و پنج شش ماه باید فرصت می دادیم، و اگر دوباره برگردیم بر سر مرز خرمشهر و بصره حتما می گویم که باید فرصت داد. چون اگر این کار را می کردیم از بعد سیاسی می توانستیم اکنون به آن استناد کنیم.
رضایی با اشاره به یکی از خاطرات خود گفت: آقای هاشمی بین من و فرمانده ها مانده بود چون در کربلای 4 شکست خوردیم و فرماندهان معتقد بودند که کربلای 5 را انجام ندهیم، و آقای هاشمی بعد از صحبت خصوصی با من، به دیگر فرماندهان گفتند که عملیات باید انجام شود، و تصمیم با آقا محسن باشد. من تصمیم داشتم که عملیات داشته باشیم و عملیات کربلای 5 عملیات موفقی بود.
وی با اشاره به برجام به عنوان یک نمونه فعالیت مهم در عرصه دیپلماسی گفت: هرچند نقدهایی درباره برجام داریم، اما اقدام برجام یک دیپلماسی فوق العاده پیشرفته از یک کشور جهان سومی را نشان می دهد که این از تجربه جنگ ناشی می شود.جنگ در همه ابعاد فرماندهان و دولتمردان ما را با تجربه کرد و حکومتداری را 20 تا 30 جلو انداخت.
رضایی درباره برخی اختلافات در جنگ هم تصریح کرد: ما می گفتیم که باید تا سقوط صدام پیش برویم، اما دوستان سیاسی مخالف بودند و می گفتند که با یک عملیات هم می توان پیش رفت. سیاسیون می گفتند که ما هم باید جنگ را اداره کنیم و هم زندگی مردم را و با نظر ما همراه نبودند و مشکل دیگر درباره سقوط صدام بود. می گفتند که نزدیکی بغداد آمریکایی ها وارد می شوند و بمب اتم می زنند اما ما معتقدیم که این هدف شدنی بود.
سرلشکر پاسدار محسن رضایی در ادامه گفت: امام معتقد بودند کاری نکنیم که حکم جهاد زنان هم ضروری شود ، اینگونه امام می گفتند که اگر من حکم دهم همه وارد جنگ می شوند.
او با بیان اینکه اینکه نتوانستیم صدام را ساقط کنیم حسرت من است، تصریح کرد: صدام از فرماندهان خود ضعیف تر بود. مصری ها و روس ها بیشترین نقش را از نظر تاکتیکی برای صدام داشتند.