به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه دولتی الاخباریه عربستان سعودی روز دوشنبه (5 مهر) این خبر را با استناد به بیانیۀ کابینه و دستور ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی اعلام کرد.
این اولین بیانیهای است که از کاهش پرداخت کارکنان دولت در عربستان سعودی خبر میدهد. حدود دو سوم از سعودیهای شاغل در عربستان، در استخدام دولت هستند.
عربستان سعودی در حالی این تصمیم را اتخاذ کرده است که کاهش بهای نفت سبب شده کشورهای عربی حوزۀ خلیج فارس که از ذخایر غنی انرژی برخوردارند، در هزینههای هنگفت دولتی و عمومی خود صرفهجویی کنند.
عربستان سعودی سال گذشتۀ میلادی به علت کاهش بهای نفت، کسری 100 میلیارد دلاری بودجه را تجربه کرد که در نوع خود بیسابقه بود. این کشور مجبور شد برای کسب و ذخیره بودجه و کاهش هزینه به راههایی جدید متوسل شود.
بر اساس حکم پادشاه عربستان، مزایای اعضای مجلس شورای این کشور، از جمله کمکهزینههای دولت برای خودرو و مسکن، تا 15 درصد کاهش خواهد یافت.
بر مبنای تصمیم جدید عربستان سعودی، مزایای اضافهکاری کارکنان دولت کاهش مییابد و مرخصی سالانۀ آنان نیز نباید از 30 روز فراتر رود.
این در حالی است که نظامیان شرکت کننده درعملیات جنگی در مرزهای جنوبی این کشور و عملیات نظامی در خارج از مرزهای این کشور، از این دستور مستثنا شدهاند.
صدها کارگر پاکستانی، بدون دریافت دستمزد، عربستان را ترک میکنند
در همین حال و بنابر گزارشها صدها کارگر ساختمانی پاکستانیتبار قرار است هفته جاری، دست خالی، عربستان سعودی را ترک کرده و به کشور خود بازگردند.
«عبدالشکور شیخ» از مقامات سفارت پاکستان در عربستان اعلام کرده است 405 کارگر پاکستانیتبار که از شرکت سعودی «اوجیه» طلبکارهستند، در حالی راهی کشورشان میشوند که ماههاست دستمزد خود را دریافت نکردهاند.
به گفته این مقام دیپلماتیک، شرکت سعودی «اوجیه» در مجموع به بیش از 6 هزار و 500 پاکستانی بدهکار است و حدود نُه ماه است که حقوق و دستمزد آنها را پرداخت نکرده است.
شرکت «اوجیه» که سعد حریری، نخست وزیر سابق لبنان مدیریت آن را بر عهده دارد، همچنین به شمار زیادی از کارگران فیلیپینی و هندی نیز حقوق نداده است.
شرکت «اوجیه» و دیگر شرکت های ساخت و ساز در عربستان که برای پرداخت حقوق و دستمزد به قراردادهای دولتی وابستهاند، به علت تعویق دریافت وجوهات دولتی، در پرداخت دستمزدِ کارگران خود ناتوان ماندهاند.
یک شرکت ساخت و ساز بزرگ دیگر در عربستان سعودی موسوم به «سعودی بنلادن» نیز چندی پیش دهها هزار نفر از کارمندان خود را اخراج کرد.
قیمت پایین نفت، حمایت مالی عربستان از تروریستها در سوریه و عراق و جنگ یمن فشار زیادی بر منابع مالی عربستان وارد کرده است.