به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد حسین طیرانی امروز در نشست خبری در دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد در جمع خبرنگاران با بیان این نکته که تاسیس دانشگاه و موسسات غیر دولتی بر اساس نیاز جامعه بود،گفت: از سال 81 تا سال 91 تعداد تاسیس این موسسات و دانشگاهها روبه افزایش گذاشت و متاسفانه دقت لازم در زیر ساختها این موسسات و دانشگاهها به عمل نیامد.
وی با یادآوری این مطلب که تعداد این دانشگاه و موسسات تا سال 81، 50عدد بود، اما از این سال به بعد این تعداد به 360 عدد رسید، تصریح کرد: این موسسات و دانشگاهها با امکانات کم شکل گرفت و بهتر بود که نظارت و دخالت در آنها بیشتر صورت میگرفت، خوشبختانه دفتر آموزش غیر دولتی و انتفاعی به بدنبال سروسامان دادن و افزایش کیفیت در این موسسات و دانشگاههای غیر دولتی وانتفاعی میباشد.
کاهش تعداد موسسات و دانشگاههای غیر دولتی و غیر انتفاعی از ۲۹۰۰ به 1500 موسسه
رئیس دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر در ایران ۲۹۰۰ دانشگاه و موسسه غیر دولتی وجود دارد، خاطرنشان کرد:در نظر داریم که این تعداد را به 1500دانشگاه و موسسه برسانیم که کار بزرگی است، اما متاسفانه اکنون نمی توانیم چنین اقدامی را عملی کنیم.
نائب رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی به دلایل رشد فزاینده این موسسات و مراکز غیر دولتی در کشور اشاره داشت و متذکر شد: تا دولت اصلاحات رشد این موسسات و دانشگاهها خوب بود؛ اما در دولت نهم و دهم به دلیل مقابله با دانشگاه آزاد این تعداد از موسسات و دانشگاهها و تعداد دانشگاه های علمی کاربردی،پیام نور رشد داشت.
وی بیان کرد: رشد این موسسات و دانشگاهها در دولت نهم و دهم جنبه سیاسی داشت و جنبه علمی نداشته است.
طیرانی با یادآوری این نکته که از نظر آماری تعداد دانشجویان موسسات و دانشگاههای غیر دولتی و غیر انتفاعی در کشور ۴۰۰ هزار دانشجو میباشد، خاطرنشان کرد: بنا داریم که طبق برنامه ششم توسعه این تعداد را تا پایان سال به 600هزار دانشجو برسانیم.
نائب رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی با بیان اینکه یک میلیون دانشجو کاهش داشتهایم، افزود: این کاهش بدلیل این است که تعداد داوطلبان به آموزش عالی در حال کاهش میباشند. با توجه به ظرفیتهای خالی به هر داوطلب دو صندلی میرسد و این امر نشان از انتخاب آزادانه دانشجویان در دانشگاه و رشتههای مورد علاقه خود را دارد.
رئیس دانشگاه غیر انتفاعی خیام ادامه داد: در سال 81 ما یک میلیون شرکت کننده در کنکور داشتیم که در حال حاضر این تعداد به 600 هزار نفر رسیده است. در حال حاضر در دانشگاههای پیام نور و علمی کاربردی ظرفیت خالی وجود دارد.
طیرانی بیان کرد: سازمان سنجش در سال آینده اجازه تکمیل ظرفیت را به دانشگاه و موسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی کشور داده است؛ اما با وجود پر کردن صندلیهای خالی در این موسسات و دانشگاهها بازهم حدود 50 درصد ظرفیت خالی در دانشگاه و موسسات غیر انتفاعی و دولتی باقی میماند.
نائب رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی با اشاره به این موضوع که تعداد محصلان دانشگاهی در خراسان رضوی 40 هزار نفر میباشد، که از این رقم 10 در صد دانشجویان را دانشگاه و موسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی به خود اختصاص دادهاند، گفت: ما از نظر تعداد دانشجویان در سطح کشور رتبه اول را داریم، در حال حاضر خراسان رضوی، اصفهان و منطقه شمالی بیشترین تعداد دانشگاه و موسسات غیر انتفاعی و غیر دولتی در سطح کشور را دارا میباشند.
رئیس جمهور بدنبال حذف کلمه غیر انتفاعی از موسسات و دانشگاههای میباشد
طیرانی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تبدیل کلمه غیر انتفاعی دانشگاه وموسسات آموزش عالی به غیر دولتی گفت: این امر فواید خوبی برای دانشگاه وموسسات در بر دارد در شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع مطرح شد، که امیدوارم به نتیجه دلخواه برسیم.خوشبختانه آموزش عالی و رئیس جمهور بدنبال حذف غیر انتفاعی از دانشگاه و موسسات آموزش عالی میباشند.
نائب رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی خاطرنشان کرد: با حذف غیر انتفاعی از دانشگاه و موسسات آموزش عالی این مراکز آکادمیک از نظر مالکیت و سرمایه گذاری در موقعیت مناسبی قرار میگیرند و این امر رشد و شکوفایی آنها را در برخواهد داشت.
رئیس دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد، به تعداد موسسات و دانشگاه های تعطیل شده در سال جاری در خراسان رضوی اشاره کرد و بیان داشت: خوشبختانه تعطیلی در موسسه و دانشگاه غیر انتفاعی شاهد نبودیم اما به دو موسسه که در رتبه پنجم قرار داشتند، اخطار داده شد که خود را به رتبه بالاتر ارتقاء دهند.
من با پردیس مخالفم
وی همچنین در خصوص پردیس موجود در برخی از دانشگاهها خاطرنشان کرد: من با پردیس مخالم، به دلیل که برخی افراد کم استعداد به وسیله پول وارد سیستم آموزشی کشور میشوند و در کنار دانشجویان با استعداد که از طریق کنکور و با رتبه عالی وارد دانشگاه شدهاند مینشینند و در مدرک آنان کلمه پردیس قید نمیشود.
نائب رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی تاکید کرد: خوشبختانه دانشگاه غیر دولتی و غیر انتفاعی از طریق آزمون سراسری دانشجو میپذیرند.
وی در ادامه با یادآوری این مطلب که در کشور بیش از چهار میلیون دانشجو دارد و این تعداد تناسبی با جمعیت ایران ندارد و این رشد بادکنکی است، خاطرنشان کرد: در کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و آلمان که تعداد جمعیت آنها با جمعیت کشور برابری میکند و کشورهای پیشتازی در صنعت میباشند، تعداد دانشجویانشان بسیار کم است.
طیرانی در ادامه نیز با تاکید بر اینکه دانشگاه خیام و اغلب دانشگاه و موسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی از خوابگاه برخوردار میباشند، گفت: خوابگاه خودگردان وجود دارد، که بر آنها نظارت صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد با اعلام اینکه دانشگاه و موسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی از شهریه دانشجویان تغذیه میکنند، برخلاف دانشگاههای دولتی که از طریق دولت بودجه خود را تامین میکنند، خاطرنشان کرد: این موسسات و دانشگاهها چهار هزار میلیارد تومان برای دولت صرفه اقتصادی دارند که این امر دولت را از تورم نجات میدهد.
نائب رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این نکته که بهتر است دانشگاهها به جای آموزش به سمت کارآفرینی بروند، خاطرنشان کرد: دانشجویان را طوری تربیت کنیم که بعد از فارغ التحصیلی بدنبال کار آفرینی باشند که البته در موسسات و دانشگاهها دفتر کارآفرینی و ارتقاء صنعت نیز وجود دارد.
دانشگاه خیام امسال مجوز یک رشته در مقطع دکتر ا را گرفت
وی در پایان یادآورشد: دانشگاه خیام 47 رشته دارد، 10 رشته کارشناسی ارشد و40 رشته کارشناسی ناپیوسته که امسال مجوز یک رشته در مقطع دکتر را گرفت.