به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، براساس حکمی که پوتین روز دوشنبه امضا کرد، موافقتنامۀ مدیریت و از بین بردن پلوتونیوم، به خاطر «تهدید استراتژیک ناشی از اقدامات خصمانۀ امریکا علیه روسیه» به حال تعلیق درآمدهاست.
براساس این سند، «تغییر شدید درشرایط، ناتوانی امریکا در عمل به تعهداتش در قبال از بین بردن مازاد پلوتونیوم قابل استفاده در تسلیحات براساس پیمانهای بینالمللی و همچنین نیاز به انجام اقدامی فوری برای دفاع از امنیت روسیه» از دیگر علل تعلیق این توافق عنوان شدهاست.
روسیه در عین حال تأکید کردهاست که از مواد رادیواکتیو شکافتپذیر خود برای اهداف نظامی استفاده نخواهد کرد.
براساس این توافق که در سال 2000 امضا شده بود، مسکو و واشنگتن متعهد به از بین بردن بیش از 34 تُن مواد شکافپذیر شده بودند.
پوتین پیشتر دربارۀ روند اجرای این توافق ابراز نارضایتی کرده و از امریکا به خاطر پایبند نبودن به تعهداتش انتقاد کرده بود. وی گفته بود امریکا تلاش دارد تا بخشهایی از زرادخانه پلوتونیوم خود را برای استفاده در صنایع نظامی حفظ کند.
این در حالی است که امریکا این اتهامات را رد کرده و مدعی شدهاست تصمیم دارد تا مواد رادیواکتیو را با افزودنیهای خاصی ترکیب کند زیرا این روش «ارزانتر» خواهد بود.
به گفتۀ وزارت انرژی امریکا، این کشور حدود 95 تن و روسیه حدود 128 تن پلوتونیوم دارند و دو کشور میتوانند از آن برای تولید سلاح استفاده کنند.