پیش‌بینی شد سطح روابط اقتصادی و تجاری ایران و ویتنام تا پنج برابر افزایش یابد
آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۸۷۱۲
ولی اله سیف:

پیش‌بینی شد سطح روابط اقتصادی و تجاری ایران و ویتنام تا پنج برابر افزایش یابد

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مذاکرات روسای جمهور ایران و ویتنام، گفت: پیش‌بینی شد همزمان با ارتقای روابط بانکی، سطح روابط اقتصادی و تجاری ایران و ویتنام تا پنج برابر افزایش یابد و به رقم دو میلیارد دلار برسد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ولی اله سیف که در سفر رییس جمهوری به جنوب شرق آسیا حضور دارد، اظهار داشت: در مذاکرات روسای جمهوری ایران و ویتنام، موضوع برقراری ارتباطات مناسب بانکی اهمیت ویژه‌ای داشت، چرا که ظرفیت همکاری اقتصادی بین ایران و ویتنام بسیار بالاست، اما به دلیل عدم وجود ارتباطات بانکی تا به حال به سطح مورد نظر نرسیده است.

 

وی افزود: بر همین مبنا پیش‌بینی شد همزمان با ارتقای روابط بانکی، سطح فعلی ارتباطات تجاری و اقتصادی تا پنج برابر افزایش یابد و حداقل به رقم دو میلیارد دلار برسد.

 

رئیس کل بانک مرکزی، پیش نیاز تحقق این هدف را ایجاد کانال‌های ارتباطی بانکی دانست و تصریح کرد: قبلا تفاهم‌نامه‌ای در سطح معاونان بانک مرکزی دو کشور امضا شده بود که در مذاکرات اخیر بر لزوم عملیاتی شدن آن یادداشت تفاهم تاکید شد.

 

وی ادامه داد: یکی از مفاد اصلی آن تفاهم نامه، ایجاد حساب مشترک بین دو بانک مرکزی برای تسویه سریعتر مبادلات تجاری ایران و ویتنام است تا فعالان اقتصادی دو کشور بتوانند به سهولت و با سرعت عمل بیشتری ماحصل واردات و صادرات را تسویه کنند.

 

سیف از حمایت قطعی دو بانک مرکزی در برقراری ارتباط بین بانکهای تجاری دو کشور خبر داد و گفت: در کنار موضوع ایجاد حساب مشترک، بحث برقراری ارتباط بانک های تجاری پیش بینی شد که مقرر شد بانک مرکزی ایران و ویتنام از برقراری روابط کارگزاری بین بانک های تجاری حمایت کنند.

 

وی افزود: پیشنهاد اتصال سوئیچ کارت‌های بانکی بین دو کشور نیز در جریات مذاکرات مطرح شد که بانک مرکزی ویتنام از این پیشنهاد استقبال کرد و پیش بینی می‌شود در آینده‌ای نزدیک، این موضوع محقق شود. عملیاتی شدن این اتصال، نقش موثری بر توسعه صنعت توریسم دو کشور و افزایش مبادلات گردشگری خواهد داشت.

 

رییس کل بانک مرکزی همچنین گفت: در خصوص ایجاد یک بانک مشترک ایرانی – ویتنامی با سرمایه گذاری مشترک، گفت وگو و مقرر شد برای ضمانت اجرایی تفاهم های صورت گرفته، نسبت به تشکیل «کمیته مشترک بانکی ایران – ویتنام» اقدام شده و به صورت دوره‌ای و هر سال یک بار، نشست این کمیته برگزار شود. بر همین اساس نخستین جلسه حداکثر ظرف سه ماه آینده به میزبانی بانک مرکزی ایران برگزار می‌شود و درباره تحقق مذاکرات و عملیاتی شدن تفاهم های انجام شده، رایزنی و اقدام خواهد شد.

پربازدیدترین آخرین اخبار