به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روز پنجشنبه نشست انجمن های اسلامی و بسیج دانشجویی دانشگاه های بزرگ تهران با حضور جناب اقای دکتر زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس حول موضوع سنوات برگزار شد که در این نشست چند تن از نمایندگان دانشجویی به ایراد سخنان و دغدغه های خود پرداختند که به اختصار در ذیل آمده است.
در ابتدای جلسه علیرضا صفرپور دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
مهم ترین مسیله کنونی دانشگاه بحث سنوات است که از دو جنبه این موضوع را می توان بررسی کرد قانون سنوات به خودی خود و فی نفسه می تواند قانون مفیدی باشد به شرط اینکه همه ملزومات آن فراهم باشد چرا که از دید مدیریتی وقتی منابع محدودی وجود دارد یقینا باید محدودیت هایی را برای زمان تحصیل قائل شد اما نکته ای که در این زمینه قابل تامل است این است که آیا همه شرایط از جمله موارد آموزشی فراهم شده است؟ برای مثال بعضی از دروس در سال تنها یکبار ارائه می شوند یعنی اگر دانشجو به هر دلیلی نتواند آن درس را بگیرد مجبور است یک سال به دوران تحصیلی اش اضافه شود. دانشجویان ارشد در پروژه ها و کارگاه ها گاها نیازمند قطعات و لوازمی هستند که ممکن است فراهم آمدنش ماه ها به طول بیانجامد آیا دانشجو بایداین کمبود ها را جبران کند؟ و یا در بحث اساتید گاها دیده می شود اساتیدی که از نظر سطح علمی دارای سطح مطلوب نیستند و دانشجویان هم در ارزیابی ها اعلام می کنند اما اقدامی توسط دانشگاه ها نمی بینند و همچنین عدم امکانات رفاهی از جمله خوابگاه ها که واقعا از نظر کیفیتی نامطلوبند و همچنین غذای سلف و امکانات تفریحی و رفاهی دیگر آیا مقصر دانشجوست یا دانشگاه؟ سوال اینجاست که آیا دانشگاهی که انتظار دارد تحصیل دانشجو در ۴ سال پایان یابد شرایط را محیا کرده است؟ به نظر ما باید دانشگاه ها تماما از جهات مختلف بررسی شوند که آیا واقعا شرایط را فراهم نموده اند یا خیر که این نظارت را جزو وظیفه مجلس و انتظارات خود از شما میدانیم.
اما نکته دیگر بحث سیاسی این ماجراست که مشاهده می شود افراد مغرض این اعتراض صنفی را مصادره به مطلوب نموده اند برای مثال دیده می شود در همین تجمعات افراد معلوم الحال تشکل های تازه تاسیس که حامی فتنه می باشند که هیچ رزومه ای در پیگیری مطالبه دانشجویان ندارند یکدفعه وارد معرکه میشوند و این تجمعات را راهبری و هدایت می کنند و میدان داری می کنند.
این مسائل به مرور زمان می تواند خطرناک شود و دانشجویان را تبدیل به ملعبه دست سیاست بازان کند فلذا لازم است به جدیت تمام به این مسئله وارد شد تا استفاده سیاسی از ماجرا صورت نگیرد.
بعد از ایشان آقای اقرلو مسول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به ایراد صحبت های خود پرداختند که اعم صحبت هایشان عبارتند از:
در مورد مسائل آموزشی از سال های گذشته شاهد یک سیاست گذاری غلط آموزشی هستیم که دانشگاه ها را به سمت پولی شدن سوق داده است از اعتراضات به دانشجوی پولی ( بین الملل ) تا امروز که حتی دانشجو میباست ترم های تحصیلی خود را خریداری کند و خصوصی سازی خوابگاه ها و سلف دانشجویی و یا حتی فروش دانشگاه به نهاد های بیرونی امثال گروه های آموزشی تست زنی کنکور که خود منجر به دخالت اینها در تصمیم گیری میشود لذا لارم است تا بابت تامین مالی دانشگاه ها فکری شود تا دیگر شاهد این وضعیت نباشیم قوانین اشتباهی و آناَ به این منجرب شده بود لذا گام اول این است که این تصمیم های غیر منطقی اصلاح شود ارزشیابی های داشنجویان دقیق و موثر واقع شود تبلیغات دانشگاه ها بابت وضعیت خوابگاه ها دیدنی است اما واقعیت چیز دیگری است و حتی خوابگاه ورودی های جدید از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و وضعیت نمازخانه و کتابخانه ها هم بماند
از طرف دیگر خیزش جریان چپ در دانشگاه ها که با تبختر اعلام میدارد که الگوی ما از اعتراضات دهه 70 پاریس و 90 آمریکا نشات میگیرد مسائل صنفی را دستاویزی برای اهداف خود قرار دهند آنهایی که سعی داشتند با شیطنت التزام به قانون اساسی را در اساسنامه حذف کنند و این جریانی که به دنبال احیای ابروی از دست رفته خود است
محمدامین فارغ جانشین سابق بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر نیز با توجه به کشیده شدن اعتراضات به این دانشگاه به طرح مسائل دانشگاه پرداختند:
مشکلات صنفی و آموزشی دوستان داشتند به تشابه در دانشگاه خواجه نصیر نیز مشاهده میشود و این اعتراضات را حاصل اظهارات ضد و نقیض مسئولین وزارت علوم وعدم وجو شفافیت در قوانین و بخشنامه ها دانست. از طرف دیگری شاهد بودیم که در این اعتراضات افرادی میخواهند خود را موجه جلوه دهند که خودشان اعتراف کردند که این تجمع در جایی بیرون از جمع دانشجویی بسته شده است و اینکه به دنبال این بودند که این تجمعات را به بیرون از دانشگاه ها بکشند.
در اخر جلسه اقای دکتر زاهدی نکاتی را گفتند که بسیار حائز اهمیت است :
ایشان با عرض تسلیت عاشورا گفتند انشاالله از عاشورا عبرت های حقیقی آن را بپذیریم و مورد توجه و عمل قرار دهیم.
بنده میخواستم بیشتر از شما بشنوم اما چند نکته را لازم شد که بیان کنم.
ما قانون گذار و ناظریم و واقعا نگران این موضوع و دیگر مسائل وزارت علوم هستیم دشمن از ما ضربه خورده است و میخواهند جریان انتخابات سال آینده را تحت الشعاع قرار دهند که با عنایت خداوند باری تعالی و مدیریت حضرت آقا به اهدافشان نمیرسند اما وزیر و دوستان ایشان در وزارت خانه این چنین بخشنامه هایی که اصلا به مصلحت کشور نبوده را نباید صادر کنند و این نامطلوب است که کسانی در دانشگاه ها از این فضای بوجود امده بخواهند اهداف سیاسی خود را پیاده کنند لذا در مورد این دغدغه دانشجویان عزیز کشورمان قول پیگیری جدی را میدهم وازاین نوع جلسات با شما استقبال میکنم.