به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین دهقانی در نشست روز جمعه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل که به منظور بحث و بررسی پیرامون موضوع مواد مخدر برگزار شد، به تبیین تلاش های کشورمان در مبارزه با مواد مخدر را پرداخت.
وی در سخنرانی خود یادآور شد که شهادت چهار هزار نفر و زخمی شدن بیش از 12 هزار نفر از پرسنل نیروی انتظامی ایران در طول سالیان اخیر، تنها بخشی از هزینه هایی بوده که ایران در خط مقدم مبارزه با این تاجران مرگ و برای مصون نگه داشتن جوانان خود و دیگر کشورها از شر اعتیاد متحمل شده است.
دهقانی افزود: در نتیجه این مجاهدت ها بوده که بیش از 80 درصد تریاک قاچاق و بیش از 40 درصد هروئین و مرفین قاچاق در جهان توسط نیروی انتظامی ایران کشف و ضبط می شود و تنها در سال 2015 حدود 620 تن انواع مواد مخدر در ایران کشف شده است.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین تلاش های کشورمان در حوزه کاهش تقاضا از طریق پیشگیری و برنامه های کاهش آسیب را تشریح کرد و گفت: در نتیجه این اقدامات که عمدتاً از جانب نهادهای جامعه مدنی اجرا می شوند 60 درصد کاهش ابتلا به ایدز در معتادان تزریقی و بیش از 40 درصد مراجعات داوطلبانه معتادان به مراکز ترک اعتیاد و بازپروری به ثبت رسیده است.
دهقانی ضمن بیان نقش جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری از انتقال این مواد به دیگر نقاط دنیا، از عدم همکاری جامعه بین المللی انتقاد کرد و گفت: در شرایطی که قاچاقچیان بین المللی که ارتباط آشکاری با گروه های تروریستی و مرتکبان جنایات سازمان یافته دارند، بافت اجتماعی و آینده و نسل جوان ما را هدف قرار داده اند، حمایت جامعه جهانی از جمهوری اسلامی ایران بسیار ناچیز بوده است.
در این نشست شماری از کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین، لغو مجازات اعدام برای قاچاق مواد مخدر را در سطح جهانی خواستار شدند.