آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۹۵۰۰
اینترسپت خبر داد

روش‌های مخفیانه «اف‌بی‌آی» برای جذب جاسوس

یک پایگاه تحلیلی با اشاره به یکسری اسناد توضیح داد که چگونه «اف‌بی‌آی» با اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا در فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های مرزی همکاری می‌کند تا بتواند یکسری از مسافران را به عنوان جاسوس برای پیشبرد اهداف خود جذب کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تصور کنید که از یک کشور خارجی وارد فرودگاه شدید. خسته از یک پرواز طولانی هستید و نگران چمدان خود هستید و در اندیشه دیدار با خانواده‌تان در آن کشور هستید. ممکن است سالها خانواده‌تان را ندیده باشید. شاید اولین باری باشد که وارد آمریکا می‌شوید. شاید بخوبی قادر به انگلیسی صحبت کردن نباشید و شاید قصد دارید درخواست پناهندگی در آمریکا را بدهید. شاید از کشوری آمده باشید که تعامل با مقامات کشورتان با رشوه‌ دادن، ترس یا حتی بدتر همراه باشد.

 

پایگاه تحلیلی اینترسپت با استناد به یکسری اسناد دولتی گزارش داد، مأموران «اف بی آی» و  کارکنان گمرک و حفاظت مرزی آمریکا با همکاری یکدیگر از این آسیب‌ها و حساسیت‌ها بعنوان فرصتی برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کنند.

 

طبق این اسناد، سازمان گمرک و حفاظت مرزی آمریکا به اف بی آی کمک می‌کند تا از مسافرانی که وارد آمریکا می‌شوند بعنوان جاسوس و خبرچین بالقوه بهره گیرند و از میان لیست مسافران افرادی را انتخاب می‌کنند و آنها را در فرودگاه برای بازجویی‌های طولانی‌ مدت احضار می‌کنند تا از آنها از جانب اف بی آی، جمع‌آوری اطلاعات کنند.

 

طبق این اسناد وقتی اف بی آی می‌خواهد خبرچین‌هایی که مناسب یک مشخصات خاص هستند را بیابد، اطلاعات کاملی از آنها را از سازمانهای دولتی همچون اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا دریافت می‌کند.

 

طبق این گزارش، اف بی آی لیستی از کشورهای مدنظر خود را در اختیار سازمان گمرک و حفاظت مرزی قرار می‌دهد تا آنها را در میان مسافران ورودی به آمریکا در نظر داشته باشند و برخی اوقات دیگر ویژگی‌های آنها همچون پیشینه سفر یا سن آنها را نیز مشخص می‌کند و همچنین به کارکنان گمرک نیازهای اطلاعاتی خود را عنوان می‌کنند.

 

اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا نیز سپس در میان اطلاعات خود جستجو می‌کنند تا لیستی از مسافرینی که اف بی آی به دنبال آن هستند را در اختیار این سازمان قرار دهد. اف بی آی سپس از اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا می‌خواهد تا افراد مورد نظر را برای بازجویی‌های بیشتر و رصد بیشتر مشخص کنند.

 

طبق این اسناد، اف بی آی، از بازجویی مرزی بعنوان بهانه‌ای برای نزدیک شدن به افرادی استفاده می‌کند که می‌خواهد آنها را به جاسوس و خبرچین تبدیل کند.

 

اینترسپت در ادامه گزارش خود نوشت که جای تعجب نیست که مأموران اجرای قانون از نزدیک بر عبور و مرور مرزی نظارت دارند تا مجرمان و مظنونین تروریستی را زیر نظر بگیرند اما مسئله‌ای که در این اسناد مطرح شده، این است که اف بی آی به دنبال جمع‌آوری اطلاعات و نه اجرای قانون می‌باشد.

 

طبق این گزارش، ممکن است اف بی آی از پتانسیل افراد مورد ظر خود برای جمع‌آوری اطلاعات کلی درباره یک کشور، منطقه یا گروه مورد نظر استفاده کند.

 

مدافعان حقوق بشر و وکلای مهاجرت به اینترسپت اعلام کردند که بسیاری از مسافران مسلمان در مرز در هنگام بازگشت از یک سفر بین‌المللی مورد بازجویی قرار می‌گیرند و ظرف چند روز بعد از آن، مأموران اف بی آی با آنها تماس برقرار می‌کنند.

 

این اسناد نشان می‌دهد که اف بی آی در فرودگاههای سراسر آمریکا چنین برنامه‌ای را اجرا می‌کند که البته در این اسناد نیامده که چه تعداد مسافر برای اهداف اطلاعاتی اف بی آی هدف گرفته می‌شود.

 

با اینحال یک دوره دوماه از برنامه اف بی آی در فرودگاه بین‌المللی «بوستون لوگان» در این سند آمده است که نشان می‌دهد در ژانویه 2012، حدود 6 هزار مسافر از طریق پایگاه داده اف بی آی، رصد شده‌اند و اداره گمرک و حفاظت مرزی حدود 47 بازرسی انجام داده است و 32 نفر از این افراد که بازجویی شده‌اند، به جوخه‌های تحقیقی ارجاع داده شده‌اند اما تنها دو نفر از آنها بعنوان جاسوس برای جمع‌اوری اطلاعات مناسب دیده شدند.

 

این اسناد به فهم این مطلب کمک می‌کند که به چه دلیل مسافران مسلمان، خواه مهاجران خواه شهروندان آمریکا، در فرودگاههای این کشور و همچنین گذرگاههای مرزی مورد بازجویی گسترده قرار می‌گیرند.

 

طبق این گزارش، اف بی آی نیز ظاهراً به منظور متقاعد کردن مسافران برای همکاری با این سازمان برای جمع‌آوری اطلاعات، آنها را به اخراج و تأخیر در صدور ویزا تهدید می‌کند. برخی افراد نیز می‌گویند وقتی حاضر به همکاری با اف بی آی نشدند، در لیست پرواز ممنوع قرار گرفتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار