به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید اسدالله جولایی، اعتبار لازم برای آزادی مددجویان تحت حمایت ستاد دیه را صد در صد مردمی عنوان کرد و گفت:مبلغ کل بدهی این شمار محبوس آزاد شده معادل 2 هزار و 962 میلیارد ریال بود.
وی در تفکیک جرایم این شمار زندانی آزاد شده اظهار کرد: بیشترین آمار به بدهکاران مالی چک با 2 هزار و 228 مددجو مربوط است ؛ ضمن اینکه کم ترین محبوسان حمایت شده از سوی ستاددیه نیز شامل حال محکومان ناتوان در پرداخت نفقه می شود که در این بازه زمانی 195 زندانی با بهره مندی از تسهیلات قرض الحسنه بانک های عامل از بند زندان رهایی یافته اند.
وی افزود: با تلاش کمیته های صلح و سازش ستاد دیه و همکاری مددکاران زندان های سراسر کشور ، 38 درصد از این رقم از سوی اولیاءدم و طلبکاران گذشت رضایتمندانه اخذ شده است.
جولایی بیشترین میزان گذشت انجام شده را رقمی معادل 180 میلیارد ریال مربوط به استان فارس بیان کرد و ادامه داد: در این زمینه به ترتیب استان های تهران و گلستان با 97 میلیارد ریال و نیز خراسان رضوی با 72 میلیارد و 900 میلیون ریال، بیشترین درصد گذشت ها را در روند آزادی مددجویان واجد شرایط ستاددیه به خود اختصاص داده اند.
به گزارش ستاددیه کشور،مدیرعامل این ستاد، بالاترین مبلغ محکوم به را مختص زندانیان تهران و کم ترین مجموع بدهی را مربوط به استان سمنان دانست و گفت: از مجموع محکومان آزاد شده، 96 مددجوی زن داشتیم که در این دسته از محبوسان گیلان با 9 زندانی آزاد شده بیشترین آمار نسوان را داشت.
جولایی درباره عملکرد نمایندگی های ستاددیه استان ها یادآور شد: خراسان رضوی با فراهم کردن زمینه آزادی 436 محکوم واجد شرایط، تهران با رهایی 344 مددجوی نیازمند و استان اصفهان نیز با استخلاص 321 زندانی جرایم غیرعمد بیشترین میزان آزادی ها را در نیمه نخست سال به خود اختصاص داده اند.
به گفته جولایی کم بودن تعداد آزادی ها در برخی از استان ها به ضعف عملکرد مجموعه ارتباطی نداشته است و بسیاری از استان ها با فعالیت های مستمر و البته فراسازمانی خود در حوزه پیشگیری اقدامات قابل توجهی داشته اند.