آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۲۳۵۲
جامعه شناس حوزه زنان در دانشگاه فردوسی مشهد:

۳۰ درصد زنان در آمریکا تحت خشونت خانگی قرار دارند

جامعه شناس حوزه زنان گفت: امروزه خشونت علیه زنان یک مشکل جهانی است و آمار نشان داده که در کشورهای مدرن همچون آمریکا نیز، ۳۰ درصد زنان تحت خشونت خانگی می باشند.

به گزارش خبرنگار خبر گزاری دانشجو از مشهد،سهیلا صادقی، جامعه شناس حوزه زنان امروز در نشستی با موضوع« بررسی پیامدهای ناشی از خشونت های خانگی علیه زنان » در سالن اجتماعات دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد در جمع اساتید و دانشجویان با اشاره به این که در گفتمان انقلاب اسلامی زن قابل تکریم است، گفت: امروزه خشونت علیه زنان یک مشکل جهانی است و آمار نشان داده که در کشورهای مدرن همچون آمریکا نیز، 30 درصد زنان تحت خشونت خانگی می باشند.

 

وی به سابقه حدوداً بیست ساله خود در حوزه زنان اشاره و بیان کرد: هر چند بسیاری از موانع رسمی در حوزه محدود کردن زنان در جامعه از بین رفته‌اند، امّا هنوز موانع بی شماری به شکل غیر رسمی برای منفعل کردن زنان در جامعه وجود دارند.

 

خشونت خانگی رایج‌ترین نوع خشونت در جامعه است

 

جامعه شناس حوزه زنان افزود: یکی از مسائل جدّی در این زمینه بحث خشونت خانگی می‌باشد که جزء رایج ترین نوع خشونت در جامعه است، طبق تحقیقاتی که در حوزه جنایت‌ها انجام شده، حدود 30 درصد از قتل‌ها در خانواده رخ داده و در این میان نیز همسر کشی رایج ترین نوع قتل خانوادگی به حساب می‌آید.

 

صادقی اضافه کرد: متاسفانه در جرم شناسی سنّتی تنها به خشونت‌های عمومی توجّه شده و جامعه همیشه نسبت به خشونت‌های شخصی و خانگی بی تفاوت می‌باشد، علّت هم این است که علم جامعه شناسی مربوط به قرن نوزدهم می‌باشد و این برهه دقیقاً همان بازه ای است که مرد وارد عرصه اجتماع شده و زن در عرصه خصوصی گرفتار شده و در جامعه پنهان و نامرئی است.

 

صادقی با تاکید مجدّد بر اهمیّت شناخت خشونت خانگی، خاطرنشان کرد: در جامعه خشونت تنها در مواردی مورد پیگیری قرار می‌گیرد که منجر به قتل و جنایت شود.

 

فعّال حوزه زنان در این خصوص ادامه داد: خشونت علیه زنان از سال های 1980 تحت عنوان جنبش فمینیستی مورد انتقاد صریح قرار گرفت و این جنبش بر خلاف  قواعد سنّتی گذشته وارد چار چوب خانواده شد و تلاش کرد موانع جدّی موجود که مانع تساوی حقوق زن و مرد می‌بودند را از بین ببرد .

 

وی با اشاره به این که سالیانه دو تا سه میلیون زن در جهان بر اثر خشونت‌های خانگی جان خود را از دست می‌دهند، گفت: چنین برداشت کرد که این نوع خشونت، یک مشکل اجتماعی و عمومی به حساب می آید و برای پیدا کردن راه حل باید در محافل و مجامع مورد بررسی قرار بگیرد.

 

صادقی در ادامه به نوعی سلطه جویی و مرد محوری در خانواده اشاره کرد و ادامه داد: بخش اعظمی از این نوع خشونت ریشه در فرهنگ جامعه ما دارد و ما نمی‌توانیم این مسئله را بدون در نظر گرفتن نقش نهادهای اجتماعی مورد بررسی قرار دهیم، در واقع در بسیاری از نهادهای اجتماعی زن به عنوان یک شهروند ثانویه شناخته می‌شود.

 

حدود 30 درصد از زنان آمریکایی از خشونت‌های خانگی رنچ می‌برند

 

این فعال حوزه زنان همچنین به نقش کم رنگ زنان در پست‌های مدیریّتی و عدم ارتقاء آنان در مشاغل گوناگون اشاره کرد و با بیان این که زن در گفتمان انقلاب اسلامی بسیار قابل احترام می باشد، بیان کرد: متاسفانه در تعاملات اجتماعی کنونی این گفتمان ها فراموش شده اند.

 

وی با اشاره به آمار خشونت علیه زنان در انگلستان و آمریکا که از هر سه زن، یکی زن مورد خشونت قرار گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: حدود 30 درصد از زنان آمریکایی نیز از خشونت‌های خانگی رنچ می‌برند.

 

در ادامه این نشست، سپیده کاوه خشونت خانگی علیه زنان را از منظر اقتصادی بررسی کرد.

 

کاوه در ابتدای سخنرانی خود دلایل ماندن زنان در رابطه توام با خشونت را برشمرد و به مواردی همچون وابستگی‌های اقتصادی، مشکلات اجتماعی، امیدگرایی به حفظ خانواده و ترس اشاره کرد.

 

جامعه شناس حوزه زنان مصادیق خشونت علیه زنان را تهدید زبانی ،دعوا با فرزندان، فحّاشی، عدم تامین نیازهای مالی خانواده بیان کرد.

 

کاوه در مورد رابطه بین فقر و احتمال در معرض خشونت قرار گرفتن زن، گفت: در مواردی مشاهده می‌شود مرد به دلیل فشارهای شغلی و شکست‌های بیرون از منزل با خشونت و برخورد با زن به نوعی قصد عقده گشایی دارد و در این میان این زن است که به شدّت اسیب روحی و روانی می‌بیند.

 

وی به هزینه های اجتماعی این نوع خشونت پرداخت و هزینه‌های غیر پولی همچون درد و رنج، افزایش بیماری و ناخوشی، افزایش مرگ و میر، مصرف موادّ مخدر و افسردگی را از پیامد های آن معرّفی کرد.

 

جامعه شناس حوزه زنان همچنین در انتهای سخنان خود به تبیین برنامه‌های اقتصادی علیه خشونت پرداخت و افزایش سطح سواد دختران را از مهمترین مواردی دانست که جامعه با استفاده از آنها می‌تواند از بروز خشونت جلوگیری کند.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار