اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در دومین اجلاس مشترک رؤسای دانشگاههای ایران و روسیه که صبح امروز با حضور رؤسای ۱۳ دانشگاه برتر ایرانی و ۲۰ دانشگاه برتر روسیه در باغ نگارستان دانشگاه تهران آغاز به کار کرد، با بیان اینکه این اجلاس اثری جدی در تحول روابط علمی دو کشور و علم جهان دارد، افزود: امروز در جهان علم منشا قدرت و ثروت است. دانشمندان و دولت ها توسعه علمی را می خواهند و جغرافیای سیاسی متاثر از همکاری های راهبردی علمی دو کشور است.
وی با اشاره به رقابت برنامه توسعه علمی کشورها در بهره گیری از نیروی انسانی محدود جهانی؛ افزود: تمرکز شرکت های نشر و نمایه سازی و حتی رتبه بندی در غرب بدون برنامه و به دور از سیاست نیست.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اظهار اینکه روسیه در حال بازسازی فضای علمی خود است؛ تصریح کرد: ایران نیز گسترش توسعه علمی را در کنار دو مولفه توسعه فرهنگی و اقتصادی در پی گرفته است و گسترش مبادلات منحر به گسترش علم در دو کشور خواهد شد.
طهرانچی با اشاره به هم پیمانی استراتژیک ایران و روسیه در حل مشکلات منطقه گفت: بیش از هر زمان دیگری فضای منطقه ملتهب شده و بوی باروت به مشام می رسد که حاصل برتری جویی های امریکاست و مردم از ما انتظار حل این معضلات را دارند.
وی با نامطلوب دانستن وضعیت ارتباطات علمی بین دو کشور، گفت: ایران رتبه چهارم دانشجویان خارجی تحصیلات تکمیلی را در آمریکا دارد و متقابلا ایران نیز در انتخاب دانشجویان و اساتید روسی نیست.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در همکاری های پژوهشی هم؛ مقالات مشترک فقط ۲۰ درصد مقالات دو کشور را شامل می شود و ارجاعات به مقاله های یکدیگر هم دیده نمی شود.
طهرانچی با بیان اینکه در چارچوب قرارداد بنیاد علوم طبیعی روسیه و بنیاد علم ایران، فضای شروع همکاری های دو کشور در کارهای پژوهشی فراهم شده است، افزود: قابلیت اجرای حدود ۱۲۰ پروژه مشترک نباید ختم شود به ۱۲ پروژه ای که قرار است تصویب شوند. افزایش تعداد این پروژه ها افق های جدیدی در گسترس همکاری های علمی بوجود می آورد.
وی تصمیمات جدی را برای اندیشه های راهبردی لازم دانست و گفت: روابط آکادمیک باید مبتنی بر روابط متخصصین باشد که این رابطه با تعامل بیشتر دانشجویان و اساتید دو کشور حاصل می شود؛ بنابراین افزایش رفت و آمد های اساتید، تورهای دانشگاهی، کنفرانس های علمی دوجانبه، سمینارهای بین متخصصین و افزایش فرصت های مطالعاتی اساتید و دانشجویان دکتری به حدود یک صد مورد در سال ضروری به نظر می رسد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در پایان، انتشار مجلات علمی دارای هیات تحریریه مشترک و شناسایی مجلات علمی دو کشور را در همکاری های بین دانشگاهی تولید مقالات حائز اهمیت دانست.