آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۲۷۴۲

اعتراض پکن به گشت‌زنی ناو آمریکایی نزدیک جزایر چین

یک ناو امریکایی به یک جزیرۀ چینی در دریای جنوبی چین نزدیک شده که این اقدام واکنش و اعتراض پکن را به دنبال داشته‌ است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو وزارت دفاع امریکا روز جمعه اعلام کرد ناوشکن یواس‌ای دیکیتر نزدیک جزایر پاراسل شده و «این اقدام به شیوه‌ای معمول و قانونی و بدون مشایعت (اسکورت) و بدون حادثه انجام شده‌است.»

 

گری راس، سخنگوی پنتاگون، گفت: «این عملیات نشان داد که کشورهای ساحلی نباید به صورت غیرقانونی حق و آزادی جهت‌یابی و استفادۀ قانونی از این دریا را محدود کنند؛ امریکا و همۀ کشورها حق استفاده (از دریاها) براساس قوانین بین‌المللی را دارند.»

 

این سومین عملیات امریکا در سال 2016 نزدیک جزایر پاراسل بود. این جزایر از مناطق مورد اختلاف میان چین و همسایگانش در دریای جنوبی چین است.

 

جزایر پاراسل، اسپراتلی، پراتاس و اسکاربورو شوال از مناطق مورد اختلاف میان چین و کشورهای حوزۀ دریای جنوبی چین نظیر ویتنام، فیلیپین، مالزی و برونئی به شمار می‌آید.

 

چین: اقدام امریکا غیرقانونی و تحریک‌آمیز است

وزارت دفاع چین در واکنش به این اقدام امریکا با انتشار بیانیه‎ای اعلام کرد گشت‌زنی ناوشکن امریکایی نزدیک جزایر مورد مناقشه «غیرقانونی» و اقدامی «تحریک‌آمیز» است و این گشت‌زنی به شدت به اعتماد میان دو کشور آسیب وارد کرده‌است.

 

این بیانیه می‌افزاید: «این رفتاری جداً غیرقانونی و رفتاری تحریک‌آمیز در سطح بین‌المللی است. وزارت دفاع چین قاطعانه مخالف آن است و اعتراض خود را به طرف امریکایی تسلیم کرده‌است.»

 

وزارت دفاع چین تصریح کرد: «ما قویاً از طرف امریکایی خواستیم تا به حاکمیت ملی و منافع امنیتی چین احترام گذارد و چنین اشتباهاتی را تکرار نکند. ارتش چین بسته به نیاز، گشت‌زنی دریایی و هوایی خود را افزایش خواهد داد، توانمندی دفاعی خود در همۀ حوزه‌ها را تقویت و قطعاً از حاکمیت و امنیت ملی خود دفاع خواهد کرد.»

 

وزارت دفاع چین با اشاره به اینکه انجام چنین عملیاتی از سوی امریکا شرایط را در آب‌های مورد مناقشه وخیم‌تر می‌کند، خاطر نشان کرد: «این نشان می‌دهد زمانی که موضوع ثبات دریای جنوبی چین مطرح می‌شود، این امریکاست که مشکل ساز می‌باشد.»

 

دریای چین جنوبی سبب ایجاد تنش میان چین، امریکا و برخی از کشورهای منطقه که به دنبال تسلط بر خطوط تجاری و ذخایر‌ معدنی آن هستند، شده‌است.

 

امریکا چین را به تلاش برای سودجویی از موقعیتش در دریای جنوبی چین متهم می‌کند اما پکن این اتهامات را بی‌اساس می‌خواند و می‌گوید واشنگتن با دخالت در امور منطقه‌ای، سبب ایجاد تنش در دریای چین جنوبی شده‌است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار