اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از صدای دانشجو، سال تحصیلی ۹۴-۹۵ بود که سیستم تحت وب آموزش دانشگاه بوعلی سینا از سما به گلستان تغییر پیدا کرد. از همان ابتدا این تغییر سیستم و از سوی دیگر محیط پیچیده سامانه گلستان موجب نارضایتی در میان دانشجویان شده بود؛ اما تابستان ۹۵ و همزمان با انتخاب واحد توسط دانشجویان کارشناسی بود که این نارضایتی ها به اوج خود رسید و بازتاب فراوانی در شبکه های اجتماعی بخصوص تلگرام داشت. از عدم تعریف برخی درسها در سامانه جدید در انتخاب واحد گرفته تا مشکلات پرداخت شهریه دانشجویان شبانه از جمله این مشکلات بود.
با افزایش انتقادات در میان دانشجویان، پایگاه خبری-تحلیلی صدای دانشجو در ۲۷شهریور۹۵ مصاحبه ای اختصاصی با دکتر عباس افخمی، عضو هیئت رئیسه و معاون آموزشی دانشگاه بوعلی سینا ترتیب میدهد تا پیگیر مشکلات دانشجویان باشد. عباس افخمی در این مصاحبه تاکید میکند که ما میدانستیم که در نصبسیستم جدید مشکلاتی بوجود خواهد آمد و معمولا دانشگاهی که سیستم جدید را نصب کرده است تا یکسال یعنی با دو نیم سال تحصیلی با مشکل روبرو بوده است و این را هم باید بگویم که مشکلات سامانه همدر حجم و هم در تعداد کمتر ازآن چیزی بود که ما انتظارش را داشتیم.
در این مصاحبه افخمی عملکرد سامانه گلستان در شش ماهه نخست سال ۹۵ را مثبت ارزیابی میکند و همین امر سبب میشود بعدها یکی از فعالین دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا در مصاحبه ای با صدای دانشجو به این اظهارات واکنش نشان میدهد.
با گذشت زمان خیلی زود سامانه گلستان به دغدغه مشترک دانشجویان تبدیل میشود و بیشترین حجم انتقادات در شبکه های اجتماعی در این موضوع به اشتراک گذاشته میشود.
در جریان همین اتفاقات بود که نشریه دانشجویی جریان، وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا در ۲۷ مهر منتشر شد. تیتر یک جریان به مشکلات سامانه گلستان اختصاص داشت و در گزارشی با نام "گلستانم آرزوست..." به بررسی مشکلات این سامانه پرداخته بود.
در بخشی از این گزارش که در صفحه ۴ نشریه جریان منتشر شده است می خوانیم که این سامانه با تمام بدی هایی که برای دانشجو داشت یک برکتی هم داشت که نظرها را متوجه ضعف سیستم آموزشی دانشگاه کند. نه تنها دانشجویان بلکه مدیران ساختمان مرکزی هم یکدیگر و هم کارکنان خود را بهتر شناختند.
نکته قابل تامل گزارش نشریه جریان، نظرسنجی هزار نفری است که بصورت مجازی و توزیع برگه در دانشکده های دانشگاه بوعلی سینا درباره مشکلات سامانه گلستان صورت گرفته است.
نتایج این نظر سنجی که بصورت دانشکده ای منتشر شده است نشان می دهد دانشجویان جامعه هدف در این نظر سنجی، تنها ۲درصدنمره عالی و ۱۲ درصد نمره خوب به عملکرد مدیران آموزشی در اداره سیستم گلستان داده اند. ۳۲ درصد نمره خیلی ضعیف و ۳۶ درصد نیز نمره ضعیفی به عملکرد مدیران داده اند و در این بین نیز ۱۸ درصد نمره متوسط را داده اند.
سوال دوم این نظرسنجی درباره میزان کارآمدی سامانه گلستان در خدمت رسانی بوده است که ۵۵درصد نمره خیلی ضعیف و ۲۵درصد نمره ضعیف داده اند. در این نظرسنجی تنها ۲درصد نمره عالی و ۸درصد نمره خوب داده بودند و ۱۰درصد نیز نمره متوسطی را به کارآمدی سامانه گلستان داده بودند.
در آخر این نظر سنجی نکته قابل تاملی به نقل از یکی از دانشجویان ذکر شده است و او با استناد به آمارهای نظرسنجی، نتیجه گرفته است که سامانه گلستان نیازمند تغییرات بسیار یا حتی تغییر کلی این سیستم است.