به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مارک بروزونسکی روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی آمریکا گفت که تشکیلات سیاسی آمریکا چه در عرصه داخلی و چه خارجی با اتکا به پیشرفت های نظامی در دهه های بعد از جنگ و تشکل کانون های قدرت اقتصادی و نفوذ و تسلط همین کانون ها در تصمیم گیری های سیاسی به آلوده ترین تشکیلات سیاسی جهان بدل شده است.
به گفته این تحلیلگر آمریکایی، چنین تشکیلاتی بی تردید جاذبه های نیرومندی برای طالبان و سوداگران قدرت بوجود می آورد و آنان را بر می انگیزاند تا به امید اندوختن ثروت و قدرت بیشتر در بخت آزمایی انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کنند.
بروزونسکی افزود، تاریخ جوان سیاست آمریکایی تاکنون شاهد سوداگری ثروتمندان زیادی از جمله استیو فوربز ، راس پرو، تد کندی ،نلسون راکفلر و...... دونالد ترامپ در این عرصه بوده که با اتکا به تجربه های موفق خود در مال اندوزی و با ادعای حل مشکلات کشورشان سودای بخت آزمایی های سیاسی را در سر پرورده و خود را نامزد ریاست جمهوری این کشور کرده اند.
این روزنامه نگار با سابقه آمریکایی افزود، دونالد ترامپ از جوانی با حلقه قدرتمندان سیاسی این کشور محشور بوده و درموارد بسیاری از همین قدرتمندان حمایت مالی کرده و در دهه اخیر با این تصور که در سایه چند دهه تماس و ارتباط با نایبان سیاسی آمریکا قوانین بازی در تشکیلات سیاسی کشورش را بخوبی فرا آموخته پا به این عرصه گذاشته است.
بروزونسکی در ادامه گفت ، ترامپ به دلیل دلزدگی و خستگی مردم آمریکا از بازی های فاسد سیاسی در کشورشان موفق شد مراحل اولیه توفیق در این بخت آزمایی را طی کرده و حزب جمهوریخواه آمریکا را برغم نوای ناسازگاری که علیه ارکان این تشکیلات سرداد وادار به حمایت از خود کند اما آنچه که ترامپ در این سوداگری از آن غافل بوده و همین غفلت موجب شکست نهایی او در این بخت آزمایی ها خواهد شد این است که تشکیلات سیاسی آمریکا که ماهیتی فراتر از تشکیلات یک حزب واحد را دارد عنصری را که از سر ناسازگاری با آن برخیزد تاب نخواهد آورد.
این تحلیلگر در ادامه گفت، به همین دلیل هیلاری کلینتون گرچه همچون رقیب خود تا بن دندان فاسد است از آنجا که عنصری از همین تشکیلات سیاسی بحساب می آید و طی سال ها همجواری با سیاستگران این کشور وفاداری و استواری خود درحفظ منافع چنین تشکیلاتی را به اثبات رسانده وصله ناجوری در بافت سیاسی واشنگتن شناخته نمی شود و یقینا شانس پیروزی بیشتری در این بخت آزمایی دارد .
وی در توضیح اضافه کرد که تاریخ آمریکا شاهد بوده است که ورود به عرصه رقابت در تشکیلات سیاسی این کشور و بویژه در سطح رهبری آن کار دشواری نیست اما توفیق نهایی در این رقابت ها منوط به رعایت قوانین و پیش شرط های ویژه ای است که ترامپ برغم جاه طلبی های شدیدی که دارد به دلیل فقدان ذکاوت لازم قادر به سازگاری با آن ها و اثبات خویشی خود با گردانندگان این تشکیلات نبوده است.
وی افزود : در این کشور کانون های تصمیم گیری و سیاستگذاری متعددی وجود دارد که آنچه که از طریق رسانه های قسم خورده آمریکایی بعنوان عملکرد سیاسی کاخ سفید و کنگره آمریکا بازتاب می یابد در واقع حاصل صلاحدید و تصمیم گیری همین کانون ها از جمله مجموعه صنایع نظامی آمریکا و لابی های تلاویو است.
بروزونسکی در ادامه گفت: بی دلیل نیست که موضوع حراست از امنیت ملی و حمایت از متحدین آمریکا و در راس همه آن ها تلاویو همواره سرلوحه همه رقابت ها و کمپین های انتخاباتی بوده است و تاکنون هیچ رئیس جمهوری بدون اثبات وفاداری خود به رژیم صهیونیستی از بوته آزمایش، موفق بیرون نیامده و به همین دلیل است که حتی برنی سندرز نامزد ناکام حزب دموکرات هم با وجود ناسازگاری با تشکیلات سیاسی آمریکا از اعلام سرسپردگی و حمایت از رژیم تلاویو غفلت نمی کرد و خود ترامپ نیز بکرات این رژیم را دوست و متحد خود خواند و کورکورانه از آن حمایت کرده است.
از او می پرسم به این ترتیب چرا معتقدید که ترامپ در نهایت در این بخت آزمایی شکست خواهد خورد؟ بروزونسکی می گوید، ترامپ برغم جاه طلبی شدید از ذکاوت بسیار کمی برخوردار است و به همین دلیل آنچه که بعنوان سیاست ها و برنامه های آینده خود ارائه می دهد از انسجام و یکدستی برخوردار نیست و همین مساله سبب نگرانی و عدم اعتماد کانون های تصمیم گیرنده 'زیرزمینی' در این کشور شده است.
وی برای نمونه به اظهاراتی از قبیل ' خروج آمریکا از ناتو' و یا 'مسلح کردن ژاپن و کره جنوبی وعربستان به سلاح هسته ای ' اشاره کرد و گفت اینها رویکرد هایی نیست که کانون هایی نظیر مجتمع صنایع نظامی آمریکا بتواند با آن موافقت کند و ادامه داد که این کانون ها ترجیح می دهند از گزینه هایی حمایت کنند که قانون بازی را بروالی که در گذشته وجود داشته رعایت کنند.
مارک بروزونسکی در نهایت تصریح کرد که از نظر او پدیده ای بنام ترامپ و 'ترامپیسم' از طرفی نتیجه دلزدگی و واخوردگی مردم آمریکا از فساد تشکیلات سیاسی کشورشان و از طرف دیگر محصول نظامی است که حاذبه دستیابی به قدرت و ثروت سرلوحه اصلی آن است اما همین پدیده نیز برای رسیدن به پیروزی نهایی باید از هوشیاری و ذکاوت لازم برخوردار باشد که ترامپ ثابت کرده است از آن برخوردار نیست و به همین دلیل محکوم به شکست است.