به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روزنامه ژاپنی " یومیوری شیمبون" در گزارشی نوشت: پژوهشگاه ملی میراث فرهنگی شهر نارا ژاپن اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد که پس از تحقیق با اشعه مادون قرمز بر روی لوحهای چوبی کشف شده از کاوشهای باستان شناسی شهر نارا به اطلاعات جدیدی دست یافته که برای مورخان ژاپنی تازگی دارد.
براساس اطلاعات منتشره این لوح چوبی که در سال 1966 میلادی در کاوشهای منطقه " هیجی کیو" در ناحیه جنوبی شهر نارا " پایتخت ژاپن در قرن هشتم میلادی" کشف شده حاوی مطالبی است که با چشم غیر مسلح قابل خواندن نیست ولی اخیراً با فناوریهای جدید خوانده شده است.
بر روی این لوح نام یک کارگزار ایرانی به ژاپنی "هاشی کیومیچی" ساکن شهر "نارا" حک شده است که بیانگر سوابق کاری او در دانشگاه تربیت کارگزاران دولتی ژاپن در سال 765میلادی است.
روزنامه یومیوری شیمبون در ادامه گزارش خود به نقل از "واتا نابه" - مدیر تحقیقات پژوهشگاه میراث فرهنگی نارا مینویسد:گمان میکنم که ایرانیها نقش آموزش فرهنگ و علم جدید به ژاپنیها را برعهده داشته و همچنین احتمالاً این کارگزار با توجه به تخصص ایرانیان در ریاضی آموزش ریاضیات به ژاپنیها را نیز انجام میداده است.
براساس گزارش یومیوری شیمبون در یک کتاب تاریخی ژاپن به نام " شوکونیهونگی " آمده است که هیات اعزامی دربار ژاپن به چین در سال 736 میلادی 3 چینی و یک ایرانی را به همراه خود به ژاپن آوردند که امپراطور شومو هم با آنها دیداری داشته است.
این روزنامه در ادامه مینویسد: سابقه همکاری تجاری ایران و ژاپن به اوایل قرن هفتم میلادی میرسد، اگرچه یافتههای جدید میتواند آن را به پیش از آن و بسیار گسترده تر از موضوع تجارت هم ارجاع دهد،زیرا برای نخستین بار نشانه ای از اشتغال یک ایرانی در ژاپن به قرن هشتم میلادی میرسد.
براساس نوشته این روزنامه این لوح از اول ماه نوامبر " 11 آبان " تا 27 نوامبر"7 آذر" درموزه شهر نارا به نمایش عموم گذاشته خواهد شد.
به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی - پس از چین و کره که به دلیل همسایگی و قرابت تعامل تاریخی با ژاپن داشتند، تمدن ایران سومین تمدنی است که آثاری از آن در ژاپن یافت شده است.
مهمترین نشانههای ارتباطی ایران با ژاپن درگذشته کاسههای بلورین متعلق به عصر ساسانیان در قرن 4 میلادی است که در گنجخانه سلطنتی شوسویین و موزه ملی توکیو وجود دارد.
این اشیا احتمالاً به عنوان کالای تجاری یا هدایای پادشاهان ایران به ژاپن برده شده اند، اما کشف حاضر نخستین نشانه تبادل انسانی و مردمی بین ایران و ژاپن است.