به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی نژادنوری معاون پژوهشی وزارت علوم دولت دهم صبح امروز در همایش «برجام، نتایچ و پیامدها» که در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما و به همت بسیج اساتید کشور برگزار شد، در رابطه با تأثیرات برجام بر مسائل علمی گفت: در این رابطه از وزیر علوم سوال شده بود که وزیر علوم عمدتاً مسائلی را مطرح کرد که در حد وعده بود. آقای فریدون نیز مواردی را مطرح کرد و آمارهایی را در این رابطه داد که قسمتی از این آمارها برای زمانی است که هنوز برجام اجرا نشده بود. در رابطه با مقالات هم صرفاً یک ادعا مطرح شده است.
مهدینژادنوری اضافه کرد: 9 ماه از اجرای برجام میگذرد و دانشگاه صنعتی شریف و شهید بهشتی هنوز هم در تحریم هستند، ولی از آنطرف قائممقام وزیر علوم آمارهایی را در رابطه با اثرات برجام بر مسائل علمی مطرح کرده است، مانند اینکه برجام همکاری علمی بینالمللی را تسهیل کرده است یا اینکه 8 وزیر و 93 رئیس دانشگاه کشورهای دیگر در سال 94 و 1500 استاد از کشورهای خارجی برای حضور در سمینارهای علمی و کارگاهی به ایران سفر کردهاند و مواردی از این دست که وقتی بررسی میکنیم میبینیم قسمتی از این آمارها مربوط به قبل از برجام بوده است.
وی خاطرنشان کرد: آقای سالارعاملی در مصاحبهای گفته است علم و فناوری کشور به دلیل توانمندی و درونزا بودن آن تحریمپذیر نیست. اینجا آب پاکی را روی تأثیر تحریمها در علم و فناوری ریخته است، ولی با اینحال برخیها مسائل دیگری را مطرح میکنند.
معاون پژوهشی وزارت علوم در دولت سابق خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت علوم از تأثیرات برجام بر مسائل علمی صحبت کردند و این باعث شد انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر نامهای به وزارت علوم بنویسد و بگوید اگر برجام خیلی خوب است و دستاورد اعجازگونهای داشته است، پس به ما کمک کنید و شماره حسابش را نیز در نامه نوشته است.
مهدینژادنوری اظهار داشت: در متن نامه استیضاح وزیر علوم یکی از مسائلی که مطرح شد بحث کاهش رشد علمی بود. این نشان میدهد برجام نتوانسته باعث پیشرفت تولید علم شود.
وی با اشاره به کاهش تولید علم در سالهای اخیر گفت: آمارها نشان میدهد شیب و شتاب علمی منفی شده است، ولی کسی نمیآید این مسئله را بررسی کند و فقط برای اینکه اذهان را منحرف کنند، مسائل دیگری را مطرح میکنند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری میفرمایند؛ یک مسئله مهم، مسئله نقشآفرینی در اقتصاد مقاومتی است. امسال سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است اما میبینیم برای وزارت علوم هیچ برنامهای داده نشده است. در رابطه با معاونت علمی ریاست جمهوری نیز تقریباً همینگونه است.
مهدینژادنوری خاطرنشان کرد: پیشرفت علمی امری درونزاست و همکاری بینالمللی با قابلیت درونی میتواند مفید باشد و نباید خودمان را با مسائل دیگر سرگرم کنیم.
وی افزود: تاثیر مثبتی از برجام در رابطه با علم و فناوری دیده نشده است و برعکس باید نگران واگذاری داخلی به غربیها و رکود فعالیتهای علمی و دانشبنیان کشور شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم در دولت سابق اظهار داشت: رفت و آمدها بینالمللی و حضور مجامع علمی از قبل هم وجود داشته و پس از برجام دستاوردهای اختصاصی یا ویژهای دیده نمیشود.
مهدینژادنوری اضافه کرد: تفاهمنامههایی که در رابطه با مسائل علمی منعقد شده در قبل هم با کشورها و اتحادیهها به صورت دوجانبه یا چند جانبه وجود داشته و ربطی به برجام ندارد.