به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در زندگی امروزی بلندقد بودن یک مزیت محسوب میشود و در بسیاری از موارد افرادی که این شرایط جسمانی را دارند، موقعیتهای شغلی بهتری پیدا میکنند. ولی کارشناسان در بررسیهای جدید نشان دادند که قد بلند میتواند باعث بروز برخی بیماریها شود.
در جدیدترین بررسیها مشخص شد افرادی که قد کوتاهتری دارند کمتر از قدبلندها در معرض ابتلا به سرطان قرار میگیرند و علاوه بر این، زندگی طولانیتری دارند.
«جِفری کابات» در کالج پزشکی انیشتین در برونکس انگلستان بر اساس این مطالعات اعلام کرد کشف رابطه دقیق میان بلند بودن قد و احتمال بروز سرطان کار دشواری به نظر میرسد و هنوز نمیتوان نظر قطعی در این زمینه داد. با این وجود مشخص شده است فاکتورهای مربوط به رشد سلولهای سرطانی در افرادی که قد بلندتری دارند فعالتر است و به صورت بالقوه این افراد بیشتر در معرض ابتلا به این دسته از بیماریها قرار میگیرند.
به گفته او، رژیم و نحوه تراکم غذایی در افراد قدبلند از جمله عواملی است که میٱواند در این زمینه تاثیر بگذارد. همچنین مشخص شده است افراد قدبلند تعداد بیشتری سلول را در بدن خود جا دادهاند و همین مسئله نیز میتواند احتمال بروز سرطان را در آنها افزایش دهد. زمانی که تعداد سلولهای بدن افزایش میابد، شانس اینکه از کنترل سیستم دفاعی بدن خارج شوند هم بیشتر میشود.
البته باید توجه داشت که سرطان تنها بیماری محسوب نمیشود که این دسته از افراد را تهدید میکند. زیرا در مطالعات دیگر مشخص شده است که قدبلندها بیش از دیگر در معرض ابتلا به اختلالات قلبی قرار میگیرند. دانشمندان دریافتند مردانی که قد آنها بیش از 185 سانتیمتر است 35 درصد بیشتر از مردانی که قد کوتاهتر از 170 سانتیمتر دارند دچار اختلالات قلبی میشوند.
در این بررسی مشخص شد هر سه سانتیمتر که قد مردان کوتاهتر میشود، حدود 2 تا 3 درصد احتمال حملات قلبی در آنها کاهش میابد.