به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز در خصوص نظرات مختلف پیرامون ۱۳ آبان و تسخیر لانه جاسوسی گفت: ۱۳ آبان به نوبه خود و به تعبیر حضرت امام(ره) انقلاب دوم نامیده شد و اسنادی که دانشجویان پیرو خط امام برملا کردند، آشکار کننده انواع کودتاها علیه انقلاب اسلامی ایران بود.
وی افزود: براساس اسناد بدست آمده توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره)، سناریوی ماجراهای مختلفِ منطقه در همان سفارت نوشته شده بود.
رئیس دانشگاه تبریز بیان داشت: تسخیر لانه جاسوسی طبیعتا خوشایند دیپلماسی آن زمان نبود و برای کشور نیز هزینه هایی ایجاد کرد؛ اما برای حفظ استقلال حاکمیت و تمامیت ارضی کشور یک اقدام قابل دفاع و هوشمندانه ای محسوب می شد و البته هزینه های به مراتب سنگینی را از کشورمان دور کرد.
پورمحمدی با بیان اینکه نقاط قوت و ضعف رویدادها را باید با همدیگر بررسی کرد، گفت: دلیل کسانی که در تسخیر لانه جاسوسی نقش بسزایی داشتند و بعدها استغفار کردند را باید در تزلزل فکری آنان جستجو کرد.
وی با اشاره به لزوم تشکیل کرسی های آزاد اندیشی پیرامون موضوعات مختلف تصریح کرد: دانشگاه محل تضارب آرا به روش های علمی و منطقی است؛ بنابراین موافقان و مخالفان تسخیر لانه جاسوسی نیز باید در قالب کرسی های آزاد اندیشی به نظرات خود پرداخته و برآیند موثری را بوجود آورند.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه در عرصه های علمی و اقتصادی باید بدنبال ۱۳ آبان های دیگر بود، گفت: کشور ما برای اینکه از تحریم های بی رحمانه مصون بماند، طبق منویات مقام معظم رهبری باید اقتصاد مقاومتی را در عرصه های مختلف عملیاتی کنیم.
وی افزود: مبنای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است؛ کشور ما بجای خام فروشی باید به سمت تولید فرآورده ها پیش رفته و خدمات علمی را به جهانیان عرضه کند.
پورمحمدی با اشاره به بدعهدی های تاریخی آمریکا بیان داشت: باید برجام را صرفا به مثابه یک بده بستان تلقی کرد، زیرا که دیپلماسی سیاسی همگی در قالب مذاکرات تعریف می شود و ما راهی جز مذاکره در موضوع هسته ای نداشتیم.
وی افزود: منطق محکم ایرانی باعث شد تا قدرت های جهانی نسبت به استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای اذعان کنند؛ البته آمریکایی ها همچنان دشمن ما بوده و طبیعی است که در میانه راه کارشکنی کنند.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه آمریکایی ها در طول تاریخ همواره بدعهدی کرده اند، خاطرنشان کرد: دیپلماسی دولت تدبیر و روحانی فعال بود؛ اما دیپلماسی سیاسی کشور در ادامه راه باید با لحاظ تجربه گذشته و بدعهدی های آمریکا برنامه ریزی کرده و اقدام کند.
وی افزود: البته ما راهی جز دیپلماسی و مذاکره نداریم. زیرا که راه خروج از رکود، وارد شدن به بازارهای بین المللی است و عدم ورود به این بازارها، توفیق چندانی حاصل نخواهد کرد.
پورمحمدی تاکید کرد: برجام به عنوان یک نقطه عطف، تجربه ای بوجود آورده تا براساس شرایط امروزی و با درنظر گرفتن بدعهدی آمریکا، بخش های حل نشده ی مذاکرات را مرتفع کرد.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به نشست روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه تصریح کرد: دانشگاه های برتر ایران طبق رنکینگ بین المللی در برخی حوزه ها از دانشگاه های روسیه جلو هستند.
وی افزود: روسیه در برخی عرصه ها پیشرفت های چشمگیری داشته و تجارب ارزشمندی در اختیار دارد.
پورمحمدی گفت: دانشگاه های برتر ایران و روسیه در بسترهای مورد قبول طرفین قراردادهای همکاری امضا کرده اند؛ بر این اساس دانشگاه تبریز و دانشگاه قازان در حوزه شیمی و نفت قرار داد همکاری امضا کرده و در آینده نزدیک یک تیم کارشناسی از تبریز برای اقدامات اولیه راهی تاتارستان خواهند شد.