اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علیرضا زاکانی دیشب در همایش «تقریبا هیچ» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی در جمع دانشجویان به بیان ابعاد برجام پرداخت و گفت: دشمن با برجام 2 میخواست دست مقاومت را از بین ببرد و توانمندی مقاومت را بگیرد و برای اسرائیل مصونیت بخرند و ایران را در مقابل محصور کنند.
نماینده سابق مجلس ادامه داد: دشمن درصدد بود در برجام 3 توانمندیهای درونی ما را از بین ببرد و آن را در دستور کار قرار داد، همچنین در برجام 4 نرم افزارهای نظام اسلامی و آنچه که آنان نمیپسندند را از بین ببرند و ما را مجبور کنند که تابع خودشان شویم.
وی ادامه داد:در سال 83 در دوران دولت اصلاحات در برنامه چهارم توسعه به ما توصیه شد که راه نجات کشور هماهنگ بودن با جهت گیریها با آمریکاییها است و ما باید این نظم القایی را بپذیریم و سر پنجههای این نظم وحشی شویم، ولی دیدید که خواستههای آمریکا برآورده نشد.
این فعال سیاسی با اشاره به اجرای برجام، خاطرنشان کرد: در خود برجام توصیه رهبر معظم انقلاب این بود که گام به گام این مورد صورت بگیرد؛ ولی دولتمردان ما مرعوبیتی نسبت به کدخدا داشتند؛ طوری که ظریف گفت در ژنو ما 16 نفر و آمریکاییها 143 نفر بودند و کمترین تیم، تیم ما بود و این مطلب را به بزرگی یاد میکرد و میگفت ما توانمندیهای زیادی داشتیم که توانستیم حریف آنان باشیم!
زاکانی با بیان اینکه در مسئله برجام با عدم دقت و کارشناسی مواجه هستیم؛ در حالی که غربیها به عقلانیت به عنوان ابزار توجه کردند و این واقعیت را میدانستند که نسبت به ما دشمن هستند، گفت: آنان کارشناسانه یک مسیری را پیش روی ما گذاشتند که ما هیچ راهی جز برداشتن تمام گامها نداشتیم.
نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: یکی از خلاهای ویژه دستگاه اجرایی و قضایی ما تکیه اندک به متخصصان کشور است؛ در حالی که ما در حوزه علمیه و دانشگاهها متخصص زیادی داریم، برخی افراد تا مسئول میشوند مسیر خودشان را میروند و به متخصصان توجهی ندارند.
وی ادامه داد: یکی از جاهایی که به متخصصان توجه نشد در مسئله برجام بود؛ بنابراین بخشی به واسطه ضعف کارشناسی و بخشی به خاطر مرعوب شدن نسبت به آمریکا، محاسبه غلط کردند که باعث شد برجام موفق نباشد؛ بنابراین در برجام تعهد ما کلی بود و بیش از آنکه باید انجام میدادیم، انجام دادیم و به آمریکاییها به عنوان دشمن نگاه نکردیم.
این فعال سیاسی ادامه داد: ما همه کارهایمان را انجام دادیم ولی آنها هیچ کار نکردند با اینکه رهبر معظم انقلاب توصیه کرده بودند باید برجام گام به گام باشد.
زاکانی تاکید کرد: ما با آمریکاییها اعتماد نداریم و آنها را دشمن میدانیم که این کار انقلابی و عقلانی است.
وی با اشاره به نقش شهدای مدافع حرم در ایجاد امنیت در جامعه، خاطرنشان کرد: افتخاری که مدافعان حرم خلق کردند سبب شد این امنیت در کشور ما حاکم شود.
نماینده سابق مجلس تصریح کرد: در 38 سال گذشته جای پرسشگر و پاسخگو عوض شده و آنهایی که مشکلات را ایجاد کردند از پاسخگویی فرار میکنند و تقصیر را به گردن دیگران میاندازند.
این فعال سیاسی گفت: ما ناظر به گذشته حرف میزنیم چون گذشته چراغ آینده است همانطور که یک پزشک یک بیمار را نگاه میکند ما هم باید نگاهی به وضعیت کشور داشته باشیم.
دو دیدگاه در جامعه وجود دارد
زاکانی با بیان اینکه در کشور ما دو دیدگاه وجود دارد، گفت: یک دیدگاه براساس مدار انقلاب، اسلام و منافع ملی ایستاد و نگاه دیگر این است که باید رفت و با آمریکا رابطه برقرار کرد.
وی افزود: منطقه داشت در آتش میسوخت؛ اما ما در بالاترین رده امنیت هستیم و این امنیت مرهون نگاه اول است علی رغم اینکه قدرتهای جهانی دست به دست هم دادند تا به ما ضربه بزنند و تمام اتفاقاتی که در کشورهای اطراف انجام میشود برای این است که به امنیت ما ضربه بزنند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: دشمن میخواست حلقه مقاومت را بشکند و به سراغ ایران بیاید اگر نگاه دوم بر کشور ما حاکم بود مسئله لیبی اتفاق میافتاد لیبی که تمام تجهیزات هستهای خود را به آمریکا تحویل داد و بخش نظامیاش را تقلیل کرد و امروز لیبی منشا تولید جنایت در منطقه است.
زاکانی با اشاره به عدم پیشرفت صنعت خودرو در کشور تصریح کرد: در حوزه صنعت خودرو ما پیشرفت چندانی نکریم و سالانه کشته بسیاری میدهیم چون در این صنعت نگاه دوم حاکم است.
در دوره رفسنجانی شیوه اقتصاد از غرب عاریه گرفته شد
وی ادامه داد: در دوره رفسنجانی شیوه اقتصاد از غرب عاریه گرفته شد و همچنان در حال ادامه است و این افراد باید پاسخگوی فقر و بی عدالتی باشند.
زاکانی گفت: در عرصه اقتصاد نگاه دوم حاکم بوده است یک معلمی که به صندوق ذخیره فرهنگیان اعتماد دارد که آتیهاش را تامین کند؛ ولی سرمایه این صندوق به جیب چند نفر میرود. هر کس در حوزه اقتصاد جهاد کند بزرگترین خدمت را به مردم کرده و هر کس در جهتی برود که باعث وابسته شدن به آمریکا است بزرگترین خیانت را به کشور کرده است.
نماینده سابق مجلس با طرح این پرسش که چرا مسئولین ما پنهان کاری میکنند؟ بیان کرد: فیشهای نجومی در مقابل کارهایی که دارد انجام میشود هیچ است. در حوزه فرهنگ، اگر فرهنگ سازی کنیم اقتصادمان نیز پیشرفت میکند.
زاکانی بیان داشت: در سال 88 عدهای میخواستند جامعه را به هم بزنند و آبروی نظام را ببرند این افراد هر موقع به نفعشان شد، مردم عاقل بودند.
وی با اشاره دوباره به دو دیدگاه موجود در کشور، افزود: دیدگاه دوم در اجتماع دارد فاجعه به بار میآورد و کسانی که در خانههای میلیاردی زندگی میکنند توجه به قشر پایین تر ندارند، در حوزه علم و فناوری همان نگاه اول، پشتیبان رهبر معظم انقلاب جهش ایجاد کرد.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه آمریکا استکبار بزرگ است و خطر بزرگ این است که افراد مرعوب آمریکا شوند، گفت: ما باید با چهرههای مختلف آمریکا مبارزه کنیم که یکی از چهرههای آن فقر، فساد و بی عدالتی است.
وی بزرگترین دستاورد این مذاکرات را شناخت مجدد آمریکا دانست و افزود: این مذاکرات باعث آگاهی مردم شد. این آمریکایی که به رهبری ما نامه نوشته بود دوباره آزموده شد. رهبری فرمودند در مذاکرات ما چیزی از دست نمیدهیم و مردم ما یک تجربه جدید به دست میآورند و همه مردم دنیا فهمیدند که آمریکا بهانه جو است.
زاکانی خاطرنشان کرد: در برجام میتوانستیم دستاوردهای بیشتری هم کسب کنیم؛ ولی دوستان چون عطش زیادی برای تمام کردن مذاکرات و رابطه با آمریکا داشتند نتوانستند دستاوردهای بیشتری کسب کنند.
این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی در برجام زیر نظر رهبری نبود و فقط رهبر معظم انقلاب چارچوب کلی را برایشان بیان کرده بودند و در مذاکرات دخالت نمیکردند؛ ولی دستگاه دیپلماسی میگفت این سند را نباید مجلس بررسی کند چون رهبری تایید کرده؛ ولی این گونه نبود.
زاکانی ادامه داد: پرونده برجام دست نظام نبود و دست وزارت خارجه بود و کسی را در جلسات راه نمیدادند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید مردم را آگاه کنیم که افرادی که باعث شدند جامعه ما این گونه شود را انتخاب نکنند ما باید بصیرت افزایی کنیم نسبت به افرادی که شعارهایی دادند ولی امروز ملتزم به آن شعارها نیستند.
این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: امروز جامعه در حال سوختن در مشکلات اقتصادی است؛ ولی آقایان در تلاشند که چه کار کنند که چهار سال آینده نیز باشند. اگر روحانی کمک بخواهد مردم به او کمک میکند و این ادبیات زشتی است که رئیس جمهور در مجلس انقلابی نماها را به کار ببرد.
زاکانی گفت: وقتی رئیس جمهور وعده آزادی میدهد نباید منتقد منصفش را نابود کند که این باعث میشود که فضای بسته سیاسی در کشور ایجاد شود و با آزادی در تضاد است و این افراد فقط دنبال بهانه هستند تا از پاسخگویی فرار کنند.