اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بعد از توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر سخنرانی دانشجویان در اجتماعات بخصوص نماز جمعه، سه دانشجو به نمایندگی از بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی در پیش از خطبه های نماز جمعه اسفراین،شیروان و آشخانه سخنرانی کردند.
بخشی از سخنان مهم این فعالان دانشجویی از تریبون های نمازجمعه را در ادامه میخوانید:
حسین غلامرضاپور در نماز جمعه شیروان/
استکبار در جهان امروز کیست؟استکبار با ما چه رفتاری داشته و دارد؟ما با او باید چه رفتاری داشته باشیم؟
ما در مستکبر بودن آمریکا و اسرائیل شکی نداریم، کشوری که در 110 سال اخیر به 47 کشور حمله نظامی مستقیم کرده و بیش از 6 میلیون نفر انسان بی گناه را کشته اند،غیر مستقیم هم که بماند...
تعریف استکبار خیلی پیچیده نیست.با این حال مدعی دفاع از حقوق بشر و صلح جهانی هم هستند،امروز اگر قدرت پیدا کند یقینا برای ما هم خساراتی به بار خواهند آورد.
آمریکا تا ما را از هستی ساقط نکند، دست بردار نیست.از راه های مختلفی با ما مقابله کرد و موفق نشد، امروز از راه نفوذ می خواهد کمر انقلاب را بشکند.
پروژه ای که در فتنه سال 88 ناکام ماند رو می خواهند از طریقه نفوذ وارد شوند.
نفوذ هم فقط فرستادن جاسوس به درون کشور و دستگاه های داخلی نیست،مثلا یک فردی را به داخل تیم مذاکره کننده هسته ای بفرستند برای جاسوسی،(البته که حالا مسئولان باید گزارش دهند که اون فردی که به اتهام جاسوسی در تیم مذاکره کننده فعلی دستگیر شده،به کجا رسید؟)مبارزه با این نوع نفوذ هم آسان تر است.
اما نفوذ اصلی، در باورها و نفوذ در محاسبات مسئولان و نخبگان این کشور است... اینکه در محاسبات مسئولین، نفوذ کنند تا فرهنگ و اقتصاد ما را متلاشی کنند...
ما نباید با نگاه کدخداباوری به جهان نگاه کنیم و در محاسبات اعمالمان کدخدا بودن آمریکا را بپذیریم.
مرتضی مالداری در نماز جمعه اسفراین/
از اول انقلاب تا به امروز در کشور دو نگاه به این موضوع استکبار وجود داشته عده ای مقاومت را چاره برخورد با جبهه استکبار می دانند و کسان دیگری تعامل را...
باید به تاریخ نگاه کنیم و بینیم که کدام برای کشور مفید بوده؟ مقاومت یا تعامل؟ چند بار دست به سوی آمریکا دراز کردیم و در مسائلی با آنها وارد مذاکره شدیم،اما هر بار آمریکایی ها بدعهدی کردند،ما باید از تجربیات خودمان عبرت بگیریم.
بعضی ها میگویند برویم با آمریکا مذاکره کنیم تا رونق اقتصادی ایجاد شود و معیشت مردم بهتر شود.البته مستقیم نمی گویند آمریکا،می گویند تعامل با دنیا داشته باشیم،(حرفی که مقام معظم رهبری گفتند که امریکا کل دنیا نیست.)
خب یه نگاهی به تجربیات و حاصل تعامل با آمریکا رو مرور کنیم:
*یک مورد در سال 65 بحثی که در مورد آقای مک فارلین بود و بنا شد که ایران واسطه شود و گروگانها را از لبنان آزاد کند و آمریکا هم تحریم هایی را رفع کند.. آیا تحریم ها برداشته شد؟
خب دولت وقت ایران به وعده خودش عمل کرد، اما آمریکا بعد از آن دبه کرد.
مک فارلین در کتاب خاطراتش می نویسد: روزی که برای آخرین بار به ایران میرفتم،نمی دانستم چطور در چشمان رئیس جمهور ایران نگاه کنم و بگویم که دولت من وعده هایش را عملی نکرد.
*مورد بعدی در سال های 82 تا 84 در مسئله هسته ای دوباره مذاکره کردیم و باز به وعده های داده شده اعتماد کردیم و بنا کردیم بر، به راه آمدن با استکبار
گفتند ما در مسئله هسته ای کوتاه بیاییم تا معیشت ما درست بشود.من صحبت های رئیس جمهور وقت کشور را برای شما عرض می کنم:
گفتند: آقای البراده ای گفت برای این که تحریم ها رفع شود شما باید هسته ای را تعلیق کنید،ایشان یک تعریف مختصری از تعلیق به ما داد و ما هم قبول کردیم.خب همه چیز تعلیق شد،اما باز هم تحریم ها رفع نشد و پولها هم برنگشت.
اینها شد یک تجربه برای ملت ما
خب در این داستان برجام چه رفتاری کردند؟یک قدم در عمل به تعهداتشان بطور واقعی برنداشتن تا به امروز(مقام معظم رهبری هم اشاره کردند:که تحریم ها روی برگه برداشته شده ولی در عمل نه...)
دو سال و نیم نوشتن برجام طول کشید و یک سال هم از اجرای آن می گذرد،اما هیچ و پوچ، البته مسئولین مردم را به صبر در آینده توصیه می کنند و می گویند صبر کنید تا سیب و گلابی رشد کند... اما ان شاا... که نتیجه خوبی بگیریم.
مجید نجفی در نماز جمعه ی آشخانه/
وضع معیشت و اقتصاد ما تغییری نکرده....
این برجام هم شد یک تجربه بزرگ تاریخی از فریب دادن و بدعهدی آمریکا.اما مسولین ما باید بدانند که از اعتماد به آمریکا و غرب تا به حال هیچ چیزی عاید کشورمان نشده.
بنابه فرموده رهبر انقلاب:امروز یک جریان غیر انقلابی در کشور وجود دارد که سر مبارزه با استکبار ندارد.
خب تعامل با استکبارکه نمی شود او گام به گام جلو می آید و هربار چیزهای بیشتری طلب می کند.
امروز شعار تعامل با دنیا شکست خورده؛
پس چه باید کرد؟
ما راهی جز مبارزه و مقاومت در برابر استکبار نداریم,این حرف را هم از سر شکم سیری نمی زنیم.اگر ما با استکبار و نوچه های وحشی او مثل داعش مبارزه نکنیم و انها را نکشیم انها ما را می کشند.
استکبارستیزی که در قرآن هم به آن اشاره شده، هم به ما عزت می دهد ،هم امنیت می دهد و هم معیشت ما را رونق می دهد.
اما نتایج حاصله بیانگر عدم توجه برخی،به این سه اصل عزت و امنیت و معیشت،است.
آقایی با کلی محافظ رفت و امد می کند می گوید:آلمان و ژاپن نیروهای نظامی خودشان را کنار گذاشتند و پیشرفت اقتصادی کردند.
مگر نمی بینند داعش در 50 کیلومتر چه ها می کند! می خواهند کشور را به قتلگاه مردم تبدیل کنند؟
حقوق های آنچنانی می گیرند و بعد می گویند: معیشت مردم خوب نیست،برویم با کدخدا مذاکره کنیم.
خب این حقوق ها رو نگیرید و بزنید به زخم مردم.
مگر ما منابع کم داریم؟جوان نداریم؟امکانات نداریم؟زمین نداریم؟مگر ما در گندم به خودکفایی نرسیدیم؟پس چرا باید محصولات کشاورزی را هم وارد کنیم؟
امروز اعتماد به آمریکا بی عقلی است، صبر کردن برای رسیدن سیب و گلابی های آمریکایی هم سادگی و توهم است، وقت تلف کردن است،کسانی هم که امید دارند به این که آمریکا برای معیشت ما تدبیری کند،هم خود را و هم مردم را سر کار گذاشته اند.