اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، امروز حمید رضا بهرامی با بیان این مطلب که ۳۸۲ مرکز بهداشت و پایگاه جامعه سلامت در مشهد دایر است که ۱۶۱ مرکز بهداشتی و پایگاه جامع سلامت در مناطق حاشیه ای شهر مشهد و بقیه در سایر مناطق کلانشهر مشهد راه اندازی شده اند، گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت کل جمعیت ساکن در حاشیه و کلانشهر مشهد شامل سه و نیم میلیون نفر زیر پوشش مراقبتهای فعال و ارائه خدمات رایگان بهداشتی قرار گرفته اند.
وی روند ارائه مراقبتهای فعال و رایگان بهداشتی در مشهد را طی دو مرحله ذکر و بیان کرد: پارسال در مرحله نخست جمعیت حاشیه این شهر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت زیر پوشش خدمات رفتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در مرحله دوم اجرای طرح تحول نظام سلامت نیز که طی روزهای اخیر آغاز شده است، کل جمعیت شهری مشهد از این خدمات برخوردار شدند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: در قالب مرحله نخست این طرح ،یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت حاشیه نشین مشهد و نیز ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در ۱۰ شهر با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر در خراسان رضوی از خدمات و مراقبتهای بهداشتی فعال بهره مند شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مرحله دوم اجرای مراقبتهای فعال بهداشتی در کلانشهر مشهد با زیر پوشش قرار گرفتن افزون بر دو میلیون نفر، ۱۵ آبان جاری با حضور وزیر بهداشت همزمان با شهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، کرج و قم آغاز شد.
بهرامی هدف این طرح را گسترش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و پیشگیری از بیماریهای مختلف عنوان و بیان کرد: در این برنامه خدمات بهداشتی سلامت از حالت غیرفعال خارج شده و به صورت فعال به جمعیت هدف ارائه می شود.
وی ارائه مراقبتهای فعال بهداشتی و اجرای بسته ادغام پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر نظیر بیش فشاری خون، دیابت، بیماریهای تغذیه ای و روحی روانی را از مزایای این طرح عنوان کرد.
وی گفت: در این چارچوب دو هزار و ۴۰۰ نفر شامل پزشک، دندانپزشک، کارشناس مراقبت سلامت، کارشناس بهداشت روان و کارشناس تغذیه در مناطق شهری و حاشیه شهر مشهد بکارگیری شده اند.
دکتر بهرامی افزود: تکمیل شبکه مراقبتهای نوین سلامت در مشهد که دومین کلانشهر کشور پس از تهران محسوب می شود گام مهمی در راستای ارتقا سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریها است.
به گفته وی، ۷۰ درصد جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مناطق شهری ساکن هستند و از این تعداد ۹۰ درصد در شهر مشهد سکونت دارند.