به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اولین قسمت از برنامه "مخاطب خاص" با حضور حجت الاسلام قائم مقامی و اجرای رسالت بوذری روی آنتن شبکه سوم سیما رفت.
حجت الاسلام قائم مقامی در این برنامه گفت: زیارت به عنوان قلهی همه آنچه در دین مطرح شده است؛ به عبارت دیگر در دین اسرار و حقایقی مطرح می شود که باید مورد تعقل و فهم قرار بگیرد و زیارت در دین به معنی دیدار خواهد بود؛ چرا که انسان در زیارت به جایی می رود که قرار است آنچه شنیده و درباره آن فکر کرده را ببیند.
وی ادامه داد: در یک مقطعی انسان با چشم دل و از نزدیک حقایق و مفاهیم دین را می بیند ولی در زیارت و یا به عبارتی در دیدار که قله دین به شمار می رود، انسان حقایق را رویت می کند.
این کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: حقیقت سه جنبه دارد که اصل حقیقت، نافذ بودن و زیبایی را شامل می شود و زیبایی حقیقت علت خلق آفرینش است، ولی بشر جمال و زیبایی حقیقت را که خود نشانگر حقیقت است، از بین برد و عالی ترین بخش آن را که همان امامت بود، از دست داد و به فاجعه رسید.
حجت الاسلام قائم مقامی تصریح کرد: نهضت امام حسین (ع) و واقعه کربلا به این دلیل رخ داد که انسان های آن زمان نمی دیدند و نمی خواستند که ببینند و به همین دلیل زیبایی هستی را از دست دادند و هزینه این مهم هم به شهادت رسیدن امام بود.
وی افزود: آنچه در کربلا شاهد آن هستیم، این است که کربلا عالم شهود و نگاه کردن است و عظیم ترین برهان حقانیت در اینجا رخ داده است، چرا که انسان در کربلا به عیان حقانیت را می بیند و انسان در کربلا آنچه را که 124 هزار پیامبر به خاطر آن مبعوث شدند، تجربه کرد.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه امروزه شیطان با ابزار دیدن و جمال طاهری وارد میدان شده است، ادامه داد: انبیا مبعوث شدند تا انسان ها قبل از مرگ عالم، آخرت، عالم ملکوت و حتی بهشت را ببینند ولی تا به امروز درصد عظيمي از انسان ها نخواستند آن را ببینند و امروز مردم به مراسم پیاده روی اربعین می آیند تا حقیقت را ببینند.
این کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: متاسفانه در طول تاریخ انسان ها میخواستند که حقیقت را با خود تطبیق دهند در حالی که در دین برعکس این مهم ذکر شده و انسان بابد خودش را با حقیقت تطبیق دهد و علت جاذبه بی نهایت کربلا هم همین است که اینجا آیینه کاملی است که حقیقت را آنگونه که هست نشان می دهد.
حجت الاسلام قائم مقامی تصریح کرد: عاشورا روز معامله عظیم بود که امام حسین (ع) به عنوان فروشنده کالایش را که همان جان و اهل بیتش بود به خریداری چون خدا فروخت و خداوند نیز فرمود که قیمت کالای امام را خودش تعیین می کند و به همین دلیل که ثواب زیارت امام بسیار زیاد است، حتی در روایات داریم که حتی اگر شخصی در منزلش قصد زیارت کند تعداد زیادی از ملائکه آن از از خانه تا کربلا و از کربلا تا خانه اش همراهی می کنند.
در ادامه مهندس حبیبی، مسئول طرح توسعه امام حسین (ع) گفت: در نظر داریم طرح توسعه حرم را در 38 هکتار و در 4 فاز انجام دهیم که فاز اول در 5 هکتار و بازه 6 ساله توسط ستاد بازسازی عتبات کشور در حال انجام است.
وی ادامه داد: خاک کربلا به گونه ای است که دور تا دور بین الحرمین در عمق 2 و نیم متری به آب می خوریم به همین دلیل لازم بود که در یک فاصله 200 متری دور تا دور حرم امام حسین (ع) و بین الحرمین را که فضای 5 هکتاری می شود را سازه بتونی ایجاد کنیم که این مرحله از کار پیشرفت خوبی داشته است.
مسئول طرح توسعه حرم امام حسین (ع) افزود: برنامه بعدی مان برای توسعه حرم ایجاد 3 صحن در باب القبله، باب راس و باب سدره است.
گفتنی است؛ پخش کلیپ هایی متعدد از جمله کلیپ آوای ملیت ها به زبان اسپانیایی با موضوع پیاده روی اربعین از جمله آیتم های ابن برنامه بود.
همچنین، در بخش پایانی مراسم پیام های صوتی مخاطبین و درددل آنها با امام حسین (ع) پخش شد.