به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همایش «تکاپوی اندیشهها» به مناسبت سالروز بزرگداشت علامه محمدتقی جعفری عصر امروز (25 آبان ماه) با حضور منوچهر صدوقی سها، مدرس عرفان و حکمت اسلامی و داماد علامه جعفری، عبدالله نصری، استاد فلسفه، علی جعفری، فرزند علامه جعفری و جمعی از فضلا و اساتید در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
در ادامه این نشست عبدالله نصری طی سخنانی عنوان کرد: علامه جعفری به عنوان یک الگوی اسلامی هستند اما پیش از بحث در ذیل فرمایشات صدوقی عزیز، میخواهم این نکته را بگویم که ما یک معضلی در جامعه خودمان داریم معضل حجاب معاصرت است یعنی ما متأسفانه درباره شخصیتهای بزرگ معاصرمان توجه چندانی نداریم برخلاف غرب که گاهی وقتها هم در حیطه علم و دانش هر چه بخواهیم فحش و ناسزا بگوییم این ویژگی بسیار مثبت را دارند که به شخصیتهایشان در زمان حیاتشان توجه زیادی میکنند.
وی در ادامه گفت: گاهی اوقات میبینیم درباره یک شخصیت بیش از هزار کتاب در زمان حیاتش نگاشته میشود و حتی مباحث بسیار مهمی مطرح میشود و آن شخصیت حتی مورد بررسی و نقدهای علمی هم قرار میگیرد و بنابراین در زمان حیات از خود دفاع میکند. اگر مطلبی قابل نقد بود میپذیرد و اگر نبود هم پاسخ مستوفایی به نقدها میدهد.
نصری اظهار داشت: البته ما اینطور نباید ببینیم که چه کسی و با چه عنوانی سخن میگوید باید به دلائل و استدلالهای افراد سروکار داشته باشیم. این نکته را الان داشتم برای دانشجویانم میگفتم که در دهه 50 یک بار از علامه جعفری سوال کردم که استاد نظر شما در باب این مطلب چیست، ایشان گفتند که فلانی سوال نکن که جعفری، نظر تو چیست، سوالت را اینگونه مطرح کن که دلیلت چیست؟ این نکته را سالیان دراز است در ذهنم نگه داشتم ، خودم هم در ارتباط دانشجویام سعی میکنم رعایت کنم و به آنها تعلیم دهم.
وی یادآور شد: متأسفانه کسانی هستند که هیچ مطالعهای در باب آثار و اندیشههای علامه جعفری ندارند مطالبی هم بیان میکنند حتی یکی از آقایون اهل فلسفه که ما او را از نزدیک میشناسیم با اینکه مرحوم جعفری استادشان بوده، اما گاهی میبینیم که حرفهای بی ربط و نامربوطی بیان میکنند حال اگر ما قضاوت کنیم این است که ما باید ببینیم در دانشگاههای ما چه تعداد رساله درباره علامه طباطبایی، مرحوم مطهری و علامه جعفری نگاشته شده و آن استاد و کسانی تحت تأثیر آن اندیشهها قرار میگیرد کسی توانسته رسالهای بنویسد؟ اینها ملاک و معیار خوبی است.
وی همچنین گفت: ما الزامی به دانشجو نمیدهیم که در مقاطع مختلف درباره کدام شخصیت رساله بنویس، این یک معیار و ملاک خوبی است که باید به آن توجه کنیم و ما این حرفها را هم نباید اعتنا کنیم، چرا که به قول مرحوم علامه جعفری زباله دانی تاریخ بسیار بزرگ است اگر حرف اصیل زدیم، میماند و اگر نزدیم از بین میرود.
یک آیهای بود که استاد بارها از عمق وجود میخواندند و به ما یاد میدادند که من یا کسی اگر حرف مفید بزند میماند اما اگر کف باشد از بین خواهد رفت لذا معتقدم در عالم فکر و اندیشه نباید به این مطالب اعتنایی کرد.