به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، بنا بر گزارشها، در حملههای اخیر ارتش میانمار در ایالت راخین دهها تن از مسلمانان روهینگیا کشته شدهاند.
گروه موسوم به «سازمان ملی آراکان روهینگیا» چهارشنبه اعلام کرد گزارشهای دریافتی از این منطقۀ آشوبزده حاکی از آن است که از روز شنبه دستکم 150 مسلمان کشته شدهاند.
کوکو لین، یکی از مسئولان بلندپایۀ این نهاد مستقر در لندن، گفت دولت میانمار میخواهد با جلوگیری از ورود رسانهها و همچنین گروههای امدادی به این منطقه، بر این کشتارها سرپوش بگذارد.
دولت میانمار کشته شدن حدود 70 مسلمان روهینگیا و 17 نفر از نیروهای ارتش را در خشونتهای چند روز گذشته تأیید کرده است.
تدابیر امنیتی در شمال راخین از 9 اکتبر (18 مهر) همزمان با آنچه حمله به مرزبانان این کشور خوانده شد، تشدید شده است. گفته میشود در این حمله 9 مأمور پلیس کشته شدند.
دولت میانمار مسلمانان روهینگیا را به انجام این حملۀ مسلحانه متهم کرده و طبق گزارشهای رسمی، جستجوی ارتش برای یافتن عاملان این حمله به کشته شدن و دستگیری دهها تن منجر شده است.
ساکنان این مناطق و فعالان حقوق بشری میگویند نیروهای دولتی در این حملهها به اعدامهای خودسرانه، تجاوز و آتش زدن منازل روستاییان دست زدهاند.
باوجوداین، دولت میانمار وقوع هرگونه بدرفتاری را انکار کرده است.
مسلمانان ساکن میانمار همواره مورد آزار و اذیت بودائیان موردحمایت دولت بودهاند اما اقلیت مسلمان در ایالت راخین بیشترین خشونت را متحمل شدهاند.
دولت میانمار از دادن حق کامل شهروندی به مسلمانان که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، خودداری میکند. مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شدند.
به گزارش پرس تیوی، در سالهای اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا بهعلت حملههای بودائیان افراطی بهویژه در ایالت راخین کشته یا آواره شدهاند.
سازمان ملل اواخر خرداد در گزارشی اعلام کرد موارد متعدد نقض حقوق مسلمانان روهینگیا در میانمار میتواند جنایت علیه بشریت محسوب شود.