اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید مهدی مدبری در خصوص آینده اشتغالزایی در کشور گفت: ما باید در آینده به سمت توسعه کارآفرینی در کشور خود قدم برداریم، زیرا ظرفیت بخش دولتی برای استخدام تکمیلشده است و برای اشتغال تنها راهحل مناسب توسعه کارآفرینی است.
وی افزود: در بحث کارآفرینی یک معضل بسیار سخت در جامعه ما وجود دارد، به جهت اینکه هیچ آموزش خاصی در این حوزه انجامنشده و فرهنگسازی مناسبی صورت نگرفته است.
مدیر مرکز رشد دانشگاه قم تصریح کرد: ما سعی داریم با برگزاری همایشهای متعدد در آینده، با مخاطبین خود تعامل داشته باشیم تا فرهنگ کارآفرینی علمی و دانشبنیان توسعه پیدا کند. در حال حاضر مخاطبین ما بیشتر فارغالتحصیلان یا دانشجویان هستند.
مدبری با اشاره به اینکه سازمان متولی مرکز رشد، دانشگاه قم است، گفت: بااینحال ما از کل استان واحدهای فناور را میپذیریم و با سرویسدهی به آنها کمک میکنیم تا کسبوکار خود را شکل دهند. بعد از اینکه رشد یافته شدند، از مجموعه ما جدا میشوند و در فضای باز اقتصادی مشغول فعالیت خواهند شد.
وی بیان داشت: مرکز رشد یک فضا و اتمسفری است برای کسانی که میخواهند در فضای کارآفرینی علمی تنفس کنند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه قم ادامه داد: در گذشته یک باشگاه نوآوری در دانشگاه قم وجود داشت که این باشگاه دروازه ارتباطی دانشجویانی بود که ایده دارند؛ ولی فعلاً نمیتوانند در راستای کارآفرینی قدم بردارند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه قم در خصوص تأثیر دانشجویان در اقتصاد دانشبنیان و صنعت، گفت: در وضعیت جاری کشور، متأسفانه پدر و مادر قسمت بزرگی از صنعت ما در خارج از کشور است. در حال حاضر در اکثر صنایع ما مجموعهای از ماشینآلات را از خارج کشور خریداری کرده و داخل کارخانه مستقر میکنند؛ درنتیجه علم آن برای کشوری است که آن ماشینآلات را تولید کرده و ما فقط استفادهکننده هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ورود دانشگاهها و پژوهشگاههای ما به صنعت، آسان نیست. چراکه صنعت ما تاکنون متکی به داخل نبوده که بتواند در حال حاضر نیز از داخل سرویس بگیرد. فرض کنید وقتی تولیدکنندهای مجموعه ماشینآلاتی باارزش میلیاردی را وارد کشور کرده است، قطعاً این تولیدکننده برای پشتیبانی این ماشینآلات به همان مجموعه خارجی متکی است که بهصرفه نیز به نظر میرسد. در این میان ما به کاتالیزورهایی احتیاج داریم که پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و فن بازارها چنین نقشی را ایفا میکنند.
مدبری خاطرنشان کرد: مرکز رشد دانشگاه قم وظیفه حمایت از کسانی را بر عهده دارد که میخواهند وارد صنعت شوند و گوشهای از صنعت کشور را بهصورت علمی پیش ببرند و در واقع مرکز رشد ما، یکزبان مشترک بین این افراد با صنعت را به وجود میآورد.
وی در خصوص دیگر فعالیتهای مرکز رشد دانشگاه قم گفت: علاوه بر مرکز رشد، ما یک فرآیند فن بازاری نیز داریم. از فن بازارها برای فروش یا تبادل فناوری استفاده میشود. یک فناوری که قرار است وارد صنعت و اقتصاد شود، توسط فن بازار ارزیابی میشود و برای آن قیمتگذاری میشود و آن فناوری به کسانی که میتوانند از آن استفاده کنند عرضه میشود.
مدبری در خاتمه نمونهای از نتایج فعالیتهای فن بازاری مرکز رشد دانشگاه قم را اینگونه توصیف کرد: چندی پیش توسط فن بازار ما در مرکز رشد دانشگاه، تبادلی فناورانه بین یک بانوی پژوهشگر و صنعت داروسازی انجام شد که در این تبادل، فناوری ارائهشده توسط پژوهشگر که از ارزش درمانی بالایی برخوردار بود، توسط سرمایهگذار (داروساز) باارزش مالی بسیار بالایی خریداری شد.