کد خبر:۵۶۳۹۳۴
یک استاد حوزه و دانشگاه:

باید فرهنگ بسیجی را در داخل و خارج از کشور توسعه دهیم

یک استاد حوزه و دانشگاه، گفت: بسیج مقام حقیقی است و اعتباری نیست. باید فرهنگ بسیجی را در خارج و داخل کشور درست توسعه دهیم.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد شجاعی در گردهمایی اقشار بسیج دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی با موضوع «سبک زندگی بسیجی» که توسط بسیج دانشجویی این دانشگاه و به مناسبت هفته بسیج در دانشگاه علمی کاربردی مدیریت صنعتی مشهد برگزار شد؛ در جمع دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشگا ه با بیان این‌نکته که خدا در قرآن کریم انسان را به شش دسته تقسیم کرده که این تقسیم‌بندی بر اساس آرمان، اهداف، حواس انسان است، گفت: این حواس و آرمان‌های انسانی نیز در پنج دسته کمالات جمادی، گیاهی، حیوانی، عقلی و فوق عقلی نیز قرار گرفته‌اند.

 

وی تصریح کرد: کمالات جمادی، حیوانی و گیاهی مربوز به بخش جسمی و جنسی  مانند تغذیه، تولید مثل، قدرت، شهرت، فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی، علم، دانش و تخصص انسان است؛ اما بخش فوق عقلی ویژه انسانی که عاشق کمال مطلق بی‌نهایت می‌باشد که در اصطلاح الله نام دارد و شعار او در این بخش«لااله الا الله» است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: شعار«لااله الا الله» یک حقیقت خارجی است و متعلق به تمامی انسان‌ها چه مسلمان و غیر مسلمان دارد.

 

شجاعی با اشاره به این نکته که خدواند متعال در سوره توبه آیه ۲۴، هشت معشوق مانند تجارت و ... و سه معشوق از جمله جهاد، خدا و اهل بیت علیه السلام را برای انسان ذکر می‌کند، بیان داشت: چنانچه برای افراد این هشت معشوق از جهاد، خدا و اهل بیت علیه السلام عزیرتر باشد، آنان آدم‌های فاسقی‌اند که پروردگار هدایت‌شان نمی‌کند.

 

انسانی که از روحیه جهاد و مبارزه با ظلم برخودار باشد، بسیجی است

 

وی در ادامه سخنان خود در خصوص شخصیت بسیج و سبک زندگی او، خاظرنشان کرد: بسیج یک شخصیت نرمال دارد. از نظر قرآن بسیجی در اجتماع بهتر ظاهر می‌شود و کتاب خدا اینکه بسیجی فاسق باشد را قبول ندارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: فردی که روحیه جهاد، مبارزه با ظلم، زشتی و برداشتن موانع ظهور امام زمان (عج) را ندارد، دارای فسق و دچار خسران است و چنین انسانی سرمایه اصلی خود را از دست می‌دهد.

 

شجاعی با بیان این موضع که هر انسانی که از روحیه جهاد و مبارزه با ظلم و ... برخودار باشد، بسیجی است و حتما نباید در بسیج ثبت نام کرده باشد، چه بسا افرادی که عضو بسیج می‌باشند و تفکر بسیجی ندارند، تصریح کرد: در حال حاضر برخی از رزمندگان دوران دفاع مقدس را می‌بینیم که از حضور خود در جبهه‌ها پشیمان هستند!

 

وی با استناد به این فرموده امام خمینی(ره) که تفکر بسیجی کشور را نجات می‌دهد، افزود: در صورت نبود این تفکر کشور به انحراف کشانده می‌شود؛ بنابراین یک فرد بسیجی باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ویژگی‌های یک بسیجی، تاکید کرد: بسیجی باید دلمرده، ترسو، لال، مسامحه کار و غمگین نباشد؛ بلکه باید شادمان و شجاع باشد و به دیگران قدرت و صبر بدهد.

 

شجاعی با بیان این‌که قرآن کریم شادی و آرامش را دو رکن انسان مومن معرفی می‌کند، خاطرنشان کرد: بیشترین و شیرین‌ترین لطیف‌ها در دوران دفاع مقدس و توسط رزمندگانی که جانشان در خط مقدم کف دست‌شان بود تولید شد. از نظر اسلام غم، جرم و بیماری است.

 

وی به این موضوع که  بسیجی باید در نظام فردی خود شاد و در نظام اجتماعی فوق‌العاده مهربان باشد اشاره کرد و گفت: رزمندگان هشت دفاع مقدس حتی به بعثی‌ها رحمانیت نشان می‌دادند، به این خاطر که آنان از روی هوا و هوس به جهاد نیامده بودند؛ بلکه به ظن خودشان برای خدا می‌جنگیدند. پس کسی که بخواهد مومن باشد؛ اما مهربانی پیشه نکند، ایمانش بی‌فایده است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین در خصوص سبک زندگی بسیجیان در ادامه با تاکید بر این‌که بسیجی باید به وظیفه خود عمل کند، گفت: بسیج رسالتی سنگین بر عهده دارد و باید نقش خود را در زمینه فرهنگی، تبلیغی و اجتماعی به درستی ایفا کند.

 

جهاد امروز کشور فرهنگی است

شجاعی با اشاره به مشکلات فرهنگی کشور، بیان داشت: جهاد امروز کشور فرهنگی است و بسیج در این زمینه باید تولید فکر کند و آن را توسعه دهد.

 

وی با یادآوری این نکته که ۳۷ سال است، که بیشتر از زمان‌های گذشته دین را در سر مردم می‌کنیم در ادامه با طرح این سوال که آیا مردم کشور متدین‌تر شده‌اند؟ تصریح کرد: آمار طلاق در ایران ۴۰ درصد است و آمار ازدواج ۲۰ درصد، پس کار فرهنگی و تزریق دین که شده، کجا تاثیر دارد!!

 

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: به گفته مقام معظم رهبری کارهای فرهنگی که صورت گرفته اثری نداشته است به این خاطر است که ما در آمار طلاق و ناهنجاری های اجتماعی کاهشی ندیده ایم.

 

شجاعی با استناد به این فرمایش رهبری که ما در حوزه‌ها نیز افراد سکولار داریم،گفت: یک جا کارها و اقدامات ما در زمینه فرهنگی و مذهبی لنگ می‌زند که امروز شاهد پیدایش افراد سکولار و به ظاهر مذهبی در حوزه می‌باشیم.

 

وی در ادامه سخنان خود دلیل افزایش طلاق، ناهنجاری ها و رشد سکولار را در تعریف نادرست انسان دانست و خاطرنشان کرد: در علوم انسانی و مذهبی ما تعریف غلطی از انسان ارائه شده است و ما بر مبنای این تعریف غلط فعالیت‌های فرهنگی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم. حوزه‌های علمیه، دانشگاه و بسیج در این اشتباه افتادند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: بر اساس تعریف غلط از انسان در علوم انسانی، ما زن و مرد مذهبی تربیت می‌کنیم، در صورتی که باید انسان تربیت کنیم و به همین خاطر است که سکولار در کشور توسعه پیدا کرده.

 

شجاعی افزود: مشکل ما این‌ است که الله و معصومین را از دایره علمی حذف کرده‌ایم و خودمان سعی داریم که با حذف و خطا انسان را بشناسیم و برای او نسخه بپیچیم و این امر وضعیت بشر را بدتر می‌کند.

 

وی بیان داشت: خانواده امروز به سلامت، زیبایی و هوش اهمیت می‌دهد و حوزه عقل و اخلاق را رها کرده است و متاسفانه در این حوزه‌ها مربی و استاد و باشگاه نداریم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر این‌که بسیج مقام حقیقی است و اعتباری است، گفت: بسیجی باید وظیفه خود را بشناسد و در این صورت است که می‌توانیم زیر چادر امام زمان (عج) حرکت کنیم.

 

وی در پایان تاکید کرد: باید فرهنگ بسیجی را در خارج و داخل کشور درست توسعه دهیم تا وظیفه خود در حق حضرت مهدی (عج) را خوب ایفا کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار