آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۴۳۸۶

تروریست‌های حلب در تنگنای تسلیم یا ادامه نبرد

گزارش شبکه تلویزیونی المنار حاکی است معارضان سوری در حلب با اختلاف نظرهای جدی درباره ادامه نبرد مواجه شده و موفقیت‌های اخیر ارتش سوریه، گروه‌های مسلح را در تنگنای تسلیم شدن قرار داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو،‌ شکست‌های اخیر تروریست‌ها و معارضان مسلح در شهر حلب، به ویژه از دست دادن بسیاری از محلات شرقی این شهر، اختلافات داخلی بین این گروه‌ها را افزایش داده و برخی نیروهای فعال در این مجموعه‌ها، حاضرند با دولت سوریه وارد گفتگو شوند تا با کمترین خسارت ممکن، کارزار نافرجام خود را علیه دولت قانونی سوریه به اتمام برسانند.

 

به نوشته وبگاه شبکه تلویزیونی «المنار» لبنان، معارضان مسلح سوریه با از دست دادن بسیاری از پایگاه‌های استراتژیک خود در حلب، شاهد اختلاف در صفوف عناصر خود هستند و برخی اعضای این گروه‌ها بر اساس مکالماتی که در یک فایل صوتی از آنها افشا شده است، خواهان مذاکره با دولت سوریه و خروج از حلب حتی به قیمت تسلیم شدن و  سوارشدن بر اتوبوس‌های سبز رنگی هستند که دولت سوریه برای‌شان در نظر گرفته است.

 

در این فایل صوتی یک معارض سوری در محله «الصاخور»، سرکردگان خویش را متهم می‌کند که در مقابل 200 دلار آمریکا حاضر به عقب‌نشینی از خطوط نبرد در حلب به سمت «ریف شمالی» شده‌اند.

 

اما سردرگمی و آشفتگی ایجاد شده میان گروه‌های مسلح سوری محدود به از دست دادن زمین و میدان نبرد نیست، بلکه اختلافات آنها به حدی بالا گرفته که به عرصه رسانه‌ها هم کشیده شده است. 

 

در شبکه‌های اجتماعی، اختلاف‌نظر میان معارضان به وضوح قابل مشاده است. به طوری که  طرفداران «جبهه النصره» دیگر گروه‌ها را به دستور گرفتن از عوامل خارجی و خیانت متهم می‌کنند  و هواداران گروه «احرار الشام» معتقدند جبهه النصره با دیگر گروه‌های معارض در حلب جنگیده و مانع از فعالیت آنها در میدان نبرد شده است.

 

 در این میان اعضا و هواداران گروهک «الجیش الحر»، دیگر گروه‌ها اعم از جبهه النصره و احرار الشام را متهم به سرقت «انقلاب» و مصادره آن برای خود می‌کنند.

 

از سوی دیگر به نظر می‌رسد عکس و ویدئوهای پخش شده در شبکه‌های تلویزیونی و فضای مجازی از صحنه استقبال نیروهای ارتش سوریه از آوارگانی که موفق به خروج از  حلب شده‌اند، چندان به مذاق گروه‌های معارض و حامیان آنها خوش نیامده است زیرا تاکنون از مردم حلب به عنوان یک ابزار برای باج‌خواهی سیاسی در سازمان‌ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی استفاده می‌کردند اما ساکنان حلب در اولین فرصت پیش آمده، پیروی خود را از حکومت بشار اسد اعلام کردند. 

 

در این میان، ترکیه و عربستان در سکوت، نظاره‌گر عملیات حلب هستند و با موفقیت‌های اخیر ارتش سوریه، همه آنچه در سال‌های گذشته برای حمایت از تروریست‌ها انجام داده‌اند را همچون دومینویی در حال سقوط می‌بینند.

 

به نوشته المنار، اوضاع کنونی حلب و معارضان سوری برای دولت ترکیه به مراتب سخت‌تر از دیگران است. میلیون‌ها دلاری که دولت ترکیه صرف هزینه‌های معارضان کرده بی‌نتیجه مانده است و ارتش سوریه قصد دارد تا بازپس گیری کامل حلب جنگ را ادامه دهد.

 

ارتش سوریه تاکنون 3 آتش‌بس انسانی در حلب اعلام کرده که اولین آنها، بیستم اکتبر سال جاری بود و  پس از آن در اواخر همان ماه، آتش‌بس دیگری در حلب اعلام شد.

 

اوایل ماه نوامبر هم با تنگ شدن حلقه محاصره در بخش شرقی حلب، ارتش سوریه، خطوط امنی برای مردم و گروه‌های مسلح برای خروج از شهر ایجاد کرد اما گروه‌های مسلح، ضمن رد آتش‌بس اعلام کردند به هیچ کس اجازه خروج از شهر و تسلیم شدن نخواهند داد.

 

المنار در پایان می‌نویسد: چنانچه ارتش سوریه بتواند کنترل همه محله‌های شرقی حلب را همچنان که انتظار می رود به دست گیرد، ثبات به پایتخت اقتصادی سوریه باز خواهد گشت و راه برای آزادی کامل سوریه هموار خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار