اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی فلاحتکار، دبیر شورای رسانه سازمان بسیج دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه حدود سال های ۷۴ یا ۷۵ قانون داماتو در ایالت متحده تصویب شد، گفت: بر اساس قانون داماتو هیچ کشوری در دنیا نمی تواند بیش از ۲۰ میلیون دلار در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری کند و این درصورتی است که برای توسعه هر پالایشگاهی هزینه ای چند ده میلیارد دلاری نیاز است.
وی تصریح کرد: تقریبا یک سال قرارداد هایی بین ایران و غول های نفتی امضا شد و طمع چنگ زدن به نفت ایران را انقدری زیاد کرد که بین اروپا و امریکا اختلاف نظر بر سر قانون داماتو بوجود آمد. در آن قائله ایالت متحده مجبور به کوتاه آمدن در مقابل اروپایی ها شد، ولی قانون داماتو را لغو و یا تعلیق نکرد، بلکه بصورت آتشی زیر خاکستر نگه داشت و حتی در سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۶ مجدد به تثبیت ان قانون رای مثبت داد.
دبیر شورای رسانه سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه حدودا سال ۸۸ که کشور در بحبوحه درگیری بود ایالت متحده به دنبال وضع تحریم های جدید حقوق بشری بود و با تکمیل قانون داماتو، قانونی جدید تحت عنوان سی سادا(cisada) وضع کرد، اظهار داشت: به همین دلیل تحریم های نفتی را به تحریم پالایش و گاز و پتروشیمی افزایش داد و از طرفی سقف قانون سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران را از ۲۰ میلیون به ۵ میلیون دلار کاهش داد.
وی افزود: همزمان با وضع این قانون، تحریم بنزین ایران را هم تصویب کرد؛ که اگر نبود تدبیر مسئولین آن زمان در تولید بنزین داخلی، کشور با یک فاجعه در حمل و نقل مواجه می شد و این خود میتوانست به میزان فشار به نظام در کودتای ۸۸ کمک شایانی کند.
فلاحتکار با بیان اینکه پس از اعمال تدابیر لازم در حوزه بنزین و بلافایده بودن این قانون، ایالت متحده این قانون را در سایه قوانین خود قرار داد تا در وقت مناسب از آن استفاده مجدد کند، تاکید کرد: حال با روی کار آمدن ابتکار و زنگنه به مسند قدرت و هیاهوی غیر قابل اثبات این دو نفر در باب بنزین یورو ۴ ، همسر ابتکار اقدام به واردات بنزین کرد و مجدد کشور را در آستانه وابستگی کامل به صنعت بنزین وارداتی کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: حال با این شرایط اگر مجددا تحریم بنزین به اجرا گذاشته شود،می دانید چه خطری امنیت کشور و منافع ملی را تهدید می کند؟