به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مریم ایران زاد اصل درباره ورزش اظهار داشت: ورزش در طب ایرانی از نظر شدت و قوت حرکات ورزشی (قوی، ضعیف، متوسط)، سرعت حرکات (سریع، کند، متوسط) و مدت زمان انجام آنها (طولانی، کوتاه، متوسط) به 27 نوع برنامه ورزشی تقسیم می گردد که هر یک، اثرات متفاوتی در بدن و اعضای مختلف، به ویژه از لحاظ ایجاد حرارت و تحلیل مواد زائد، دارند.
به گفته وی مثلا ورزش قوی و طولانی، حرارت و خشکی زیادی ایجاد میکند و اگر با سرعت همراه شود، باعث ضعف و تحلیل قوا میشود. حرکات سریع و کوتاه، حرارت زیاد و حرکات طولانی، تحلیل زیاد ایجاد میکنند و حرکات ترکیبی دیگر نیز اثرات متنوع تری پدید میآورند.
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران بیان داشت: در نتیجه برای درمان چاقی که هدف، تحلیل رطوبتها و دفع مواد زائد با ایجاد حرارت معتدل است، باید برنامههای ورزشی با شدت و سرعت متوسط اما دراز مدت، متناسب با تحمل بیمار، طراحی شود.
ایران زاد اصل افزود: ورزش نباید باعث تنگی نفس، تپش قلب غیر طبیعی، درد قلبی و ضعف شود. ورزشهایی که فرد را در تماس مستقیم با اشیای مرطوب قرار میدهند، مانند شنا، در درمان چاقی مناسب نیستند زیرا مزاج سرد و تر آب بر بدن فرد تاثیر میگذارد و مانع تحلیل موثر رطوبتها میشود.
وی یاداور شد: انتخاب و انجام خودسرانه حرکات ورزشی نیز توصیه نمیشود، بلکه پزشک بر پایه شرایط بیمار، یکی از انواع ورزشهای عمومی یا موضعی را انتخاب و طراحی میکند و حرکات ورزشی خاص به طور کامل به بیمار، آموزش داده میشوند.