اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی باقرزاده، کارشناس مسائل سیاسی امروز در همایش «زنده باد مرگ بر آمریکا» در سالن کنفرانس امام رضا(ع) دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه در میان هشت کشور دارای صنعت هسته ای و پنج کشور دارای استاندارد هسته ای می باشد و این در حالی است که ایران در طی 12 سال به مرحله ای رسیده و ایالت متحده آمریکا در طی 150 سال به این مرحله رسیده است.
وی ادامه داد: ما در ابتدای کار صنعت هسته ای مان سه سانترفیوژ از نوع p1 از جمهوری اسلامی پاکستان تهیه کردیم که از بین این ها سانترفیوژی قادر به تولید اورانیوم با غنای 50 درصد نیز وجود داشت.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به این که طبق قانون اصلا نیاز نیست کشور های دارای صنعت هستهای تمام برنامه های خود را به سازمان انرژی اتمی توضیح دهند، بیان کرد: داده های آن سه سانترفیوژ که در ابتدا داشتیم توسط یک عده مزدور که در سازمان انرژی اتمی ما ورود پیدا کرده بودند به دست منافقان و منافقان نیز آن اطلاعات را به سازمان سیا تحویل دادند.
باقرزاده تصریح کرد: در اولین مذاکراتی که در مورد انرژی اتمی ما با سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان داشتیم سه قطعنامه صادر گردید که مهم ترین دست آورد این مذاکرات، سعد آباد بود که در آن دولت وقت به این نتیجه رسید که کلیه فعالیت های انرژی هسته ای ایران تعطیل شود و در کتاب دیپلماسی هسته ای به نوشته روحانی سند خوبی برای اعتراف بدعهدی سه کشور مذکور می باشد، به طوری که آن سه کشور می خواستند اول فعالیت های هسته ای ایران را از کار بیندازند و دوم، قطعاتش را باز کنند و سوم، مانند یک سیگار کامل خاموشش کنند.
وی با تاکید بر این که قرار بود در جریان مذاکرات مشکلات اقتصادی کشور حل شود، در حالی که اتفاقی رخ نداد، افزود: ما در حوزه اقتصاد اگر می خواهیم غالب مشکلات اقتصادی را رفع کنیم باید رو به اقتصاد مقاومتی بیاوریم و سیاست انتخاباتی دولت نیز این بود که هم چرخ هسته ای بچرخد و هم تحریم ها برطرف شود.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: دو دیدگاه در چارچوب مذاکرات وجود داشت، یکی این که همه مشکلات اقتصادی در چارچوب تحریم ها است؛ در حالی که فقط پنج تا20 درصد مشکلات اقتصادی ما مربوط به تحریم ها بود و مابقی مشکلات داخلی بود و دوم اینکه با مذاکرات می شود تحریم ها را رفع کرد.
وی تصریح کرد: اهداف ما از مذاکرات 12 ساله؛ اول، تثبیت حقوق هسته ای ایران بود و کار به آن جا رسید که همه فهمیدند که انرژی هسته ای حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است و دوم، رفع تحریم های غیر قانونی.
باقرزاده ادامه داد: در قالب تثبیت حقوق هسته ای ایران سه عرصه حق غنی سازی بدون محدودیت؛ طبق قانون جهانی هیچ کشوری محدودیت غنی سازی ندارد و ما با غنی سازی 70 درصد می توانیم ناوها و زیر دریاییهایی با سوخت هسته ای بسازیم، حق باز فرآوری سوخت های مصرف شده با توجه به محدودیت منابع اورانیوم جهان، دنیا به این نتیجه رسیده که باید اورانیوم را باز فرآوری کند و آب سنگین اراک بماند، وجود داشت که هیج کدام از این موارد در چارچوب برجام تحقق پیدا نکرد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: برخی از مهمترین تعهدات ما در برجام این بود که در مکان غنی سازی فردو؛ که یک مکان پدافند غیرعامل برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می رفت و آمریکا می ترسید که ایران در این مکان در عمق 150 متری زیر زمین بمب اتم بسازد و در نتیجه از حمله به ایران ترس داشت؛ دیگر نمی تواند حتی یک گرم هم غنی سازی کند و تقریبا از 3000 سانتریفیوژ آن 2000 عدد جمع آوری و مابقی آن هم تقریبا غیر فعال است و فقط می تواند نطنز فعالیت کند.
وی افزود: ایجاد غنی سازی از پنج درصد به 20 درصد در طی شش ماه اصلا امکان نداشت و اکنون حتی یک گرم هم اورانیوم با غنای 20 درصد هم در کشور نداریم. حتی 10 تن اورانیوم با غنای پنج درصد که باید تحویل می دادند، دولت برخلاف سخن رهبر انقلاب که گفته بودند تدریجی تحویل دهید یک جا تحویل دادند و ما اکنون در تحقیق و توسعه محدودیت های بسیار شدیدی داریم.
باقرزاده گفت: قلب راکتور آب سنگین اراک کامل از بین رفت و آب سنگین اراک تبدیل به موزه انرژی اتمی شد و تا 15 سال آینده حق ساخت آب سنگین نداریم و باز فرآوری اورانیوم تا ابد برای جمهوری اسلامی ایران ممنوع شد و این در حالی بود که ایران تمام این تعهداتش را انجام داد.
وی در ادامه با اشاره به این که انقلاب اسلامی ایران یک حقیقت است نه یک واقعه، بیان کرد: یک ظرفی به نام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که داخلش انقلاب اسلامی است، که این انقلاب اسلامی باعث برجسته شدن جمهوری اسلامی است.
باقرزاده افزود: نزاع فعلی در جهان بین پیشرفت و توسعه است، در توسعه می گوید ما به دلیل رسیدن به هدف همه چیز را می پذیریم؛ ولی در پیشرفت میگوید همیشه بر روی خواسته هایمان هستیم و موقعیت اکنون ما با آمریکا نقطه جنگ یقه به یقه با این کشور است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به این که بعد از برجام رهبر انقلاب خطی به نام نفوذ را مطرح کردند، گفت: تغییر ماهیت اندیشه ای یعنی این که به جای قرار دادن اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی رابطه با آمریکا باشد، تغییر ذائقه و سلیقه مردم، مشابه سازی درونی؛ یعنی کاری کنند که الگوهای جوانان ما به جای شهدا، مرد عنکبوتی و بتمن باشد و تغییر اولویت ها و ارزشگذاری ها ابعاد نفوذ فرهنگی می باشد.
وی با اشاره به این که نفوذ بعدی نفوذ اقتصادی از طریق اقتصاد غربی است، افزود: قانون fatf اولین بار برای مبارزه با پولشویی و سپس برای مبارزه با تروریست وضع شد و ایران در برجام متعهد به اجرای آن شد و در نتیجه ایران باید کسانی که دولت های غربی و آمریکا آنها را تروریست می داند از قبیل مسئولین سپاه ایران و حزب الله و حماس باید تحریم و با آنها مبارزه کند.
باقرزاده تصریح کرد: در متن برجام اولین تعهد کشورهای غربی این بود که اسکناس دلار به ایران ارایه کنند که این کار باعث حفظ حاکمیت دلار در کشور ما و جلوگیری از وارد آمدن ضربه بیشتر به دلار و سروری دلار می شود و دوم آنها متعهد شدند که خدمات بیمه ای را تامین کنند که این کار باعث خنثی شدن فعالیت های بیمه های بومی ما می شود و سومین تعهد آنها فروش و عرضه یا انتقال کالاها و خدمات مورد استفاده در ارتباط با بخش خودروسازی ایران بود که این کار باعث ورود کشورهای غربی به صنعت خودروسازی ایران و ضربه به خودروسازی ایران می شد.
وی ادامه داد: در مصوبه اخیر اپک مقدار فروش نفت ایران بالا رفت؛ ولی پول نفت که به دلیل تحریم بانکی بر نمیگردد و در تحریم اخیر نیز تمام تحریم های سرمایه گذاری در میادین نفتی و بخش پتروشیمی و محصولات پالایشی تمدید شد.
باقرزاده در پایان با اشاره به این که مرگ بر آمریکا به این دلیل است که یک طرف میز مذاکره ایران و طرف دیگر کل استکبار قرار دارد، خاطرنشان کرد: جنگ ما اکنون با استکبار جنگ عقیده است و جغرافیا و مرز نمی شناسد.